BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Pionier in innovatieve terrasoverkappingen
Spelen met licht en temperatuur door de kantelbare lamellen.

Pionier in innovatieve terrasoverkappingen

Met de zomermaanden in aantocht is het voor vele horecazaken – van café tot hotel – tijd om hun buitenterras om te toveren tot een heerlijke plek voor klanten en bezoekers. Met een professioneel geïnstalleerde terrasoverkapping laat je hen volop genieten van het mooie zomerweer. Zijn de weergoden wat wispelturiger? Dan biedt zo’n overkapping de nodige beschutting. Welkom bij het West-Vlaamse Brustor, pionier in de markt van zonwering.

In 1965 startte Louis Brutsaert in Gullegem een eigen bedrijf in dekzeilen en huiszonwering. Het bedrijf bouwde onder de naam L. Brutsaert een stevige basis uit. Met alle kennis en ervaring in huis werd in 1997 het merk Brustor gelanceerd. Vandaag beschikt het familiebedrijf over een eigen productiefaciliteit, magazijn en kantoorgebouw. 

Salesmanager Maxim Devos haalt alvast een belangrijke troef van het bedrijf aan: “Met een aanbod van knikarmschermen, verandazonwering, screens en terrasoverkappingen pioniert Brustor op het vlak van outdoor living. Met een eigen poederlakkerij, zagerij, confectie, montage- en controleafdeling gebeurt het volledige productieproces in eigen beheer. Dit honderd procent Belgisch design en fabricaat is uniek in onze sector.”

Van der Valk Hotel in Oostkamp: een van de vele realisaties met de Brustor B200-terrasoverkapping met lamellen.

Focus op innovatie

“In ons bedrijf is een team van zo’n vijftien ingenieurs voortdurend in de weer om bestaande oplossingen te verbeteren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen”, geeft Maxim aan. “In 2009 rondden we de ontwikkeling van onze terrasoverkappingen met kantelbare en/of wegschuifbare lamellen af. Door hun flexibele toepassingsmogelijkheden en solide structuur zijn deze overkappingen erg populair in de horecasector. Ze bieden klanten en bezoekers de kans om het hele jaar door, vier seizoenen lang, van de buitenlucht te genieten op een hotel-, restaurant- of caféterras.”

Zonlicht en temperatuur doseren

Waarom kiezen horecaprofessionals voor een terrasoverkapping met lamellen? Maxim legt uit: “Een Brustor-terrasoverkapping verandert het terras in een extra comfortabele buitenruimte waar klanten graag lang vertoeven, ongeacht de weersomstandigheden. De aluminium terrasoverkappingen van Brustor beschermen niet alleen tegen de zon of regen, maar scheppen ook een aangenamere binnentemperatuur als ze tegen de gevel aangebouwd worden. Bovendien zijn ze eenvoudig vanop afstand te bedienen en vragen ze weinig onderhoud of technische kennis van het personeel.”

Brustor biedt zowel terrasoverkappingen aan met kantelbare/wegschuifbare lamellen als met  vouwdak die de zonnestralen op maat doseert. Als gesloten dak vormen ze een veilige haven tegen de regen. Een lamellendak bestaat uit kantelbare en/of wegschuifbare lamellen. Door de lamellen te kantelen, doseer je voor jouw terrasbezoekers de gewenste hoeveelheid zonlicht of schaduw, en dus ook de temperatuur. Zo genieten ze zorgeloos van je terras en van de buitenlucht. “Goed om weten is dat lamellen natuurlijke ventilatie bieden, zodat je de koelte onder je overkapping kan bewaren”, geeft Maxim nog aan. “Via extra opties, zoals sfeervolle ledverlichting, geïntegreerde screens en terrasverwarming, schenk je jouw klanten ook de kans om ’s avonds of tijdens koelere dagen buiten te vertoeven.”

Een streepje zon op een aangenaam en knus hotelterras.

Paradepaardjes

In het ruime Brustor-assortiment van terrasoverkappingen haalt Maxim twee toppers aan die onder meer in hotels een echte publiekslieveling zijn. “De Brustor B200XL-overkapping is uitermate geschikt voor horecatoepassingen. Het is een veelzijdige overkapping die beschikbaar is in grote afmetingen en geplaatst kan worden in de meest uiteenlopende combinaties. Alleenstaand, aangebouwd, met dubbel dak, als inbouwdak, … De mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel het frame als lamellen kunnen we lakken in elke beschikbare RAL-kleur.” 

Een andere topper in het gamma is de Brustor B250XL. Deze recent gelanceerde terrasoverkapping werd ontwikkeld op basis van de B200XL. Door de perfecte afsluiting van de lamellen op de goten is het dak spatwaterdicht en winddicht. “Een andere troef van dit model is de standaard voorziene RTS-sturing, waardoor je deze overkapping zeer eenvoudig via de smartphone of tablet bedient. Dit kan zelfs met een spraakassistent zoals Google Home of Amazon Alexa.”

Een ander stijlvol project dat het Brustor-team realiseerde: Lebeau19 Hotel in Knokke.

Project in de kijker

Benieuwd hoe een vakkundig geïnstalleerde terrasoverkapping met lamellen er in de praktijk uitziet? Daarvoor trekken we naar het Van der Valk Hotel in Oostkamp. “Daar installeerde ons Brustor-team zeven gekoppelde B200-modules, met een totale gevelbreedte van 26,6 meter en een diepte van 7 meter”, schetst Maxim. “Via screens rondom de overkapping, verlichting en verwarming biedt het hotel haar gasten en bezoekers een aangename en knusse buitenomgeving aan, in alle seizoenen.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details