BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Ontdek de hygiënische en onderhoudsvriendelijke acrylaat gietvloeren van DEWECO
Acrylaat gietvloer met afgeronde, hygiënische plinten in hotelkeuken.

Ontdek de hygiënische en onderhoudsvriendelijke acrylaat gietvloeren van DEWECO

Het familiebedrijf DEWECO werd in 2010 opgericht door Frank De Weerdt, een vakman met meer dan twintig jaar ervaring in de levering en plaatsing van industriële en designkunststofvloeren op basis van acrylaat (PMMA), epoxy en polyurethaan. Vandaag staan zijn zonen Joris en Wouter aan het roer van deze Kontichse onderneming.

“Door ons compacte team van vijf kantoormedewerkers en zes eigen plaatsers bieden we elke klant een persoonlijke aanpak, een vloeroplossing op maat en een klantvriendelijke opvolging”, steekt Joris Deweerdt van DEWECO van wal. “Onze plaatsers zijn VCA-gecertificeerd en hebben veel praktijkervaring. Niet enkel in het gieten van vloeren, maar ook voor de bekleding van wanden, trappen en zelfs meubels zoals spoel- en wasbakken.”

DEWECO plaatst deze gietvloer in (groot)keukens over heel België.

Plaatsing op amper één dag

Het vakteam van DEWECO gaat regelmatig op pad om bij professionele klanten – van hotels tot ziekenhuizen – industriële gietvloeren van topkwaliteit te installeren. “Door onze jarenlange ervaring kennen we de praktische uitdagingen van elke branche en realiseerden we ook voor bijna elke sector al vloeren”, bevestigt Joris. “Onze acrylaat gietvloeren scoren hoog qua klantentevredenheid omdat we zulke vloeren op amper één dag kunnen plaatsen, waarna ze al na twee uur belast mogen worden. In een drukke hotelomgeving, waar het voortdurend een komen en gaan is van klanten, bezoekers en personeel, garandeert dit een minimale onderbreking van de dagelijkse werkzaamheden.”

Brede waaier van voordelen

Wat is een acrylaatvloer precies en wat zijn de grote voordelen ervan? Joris licht toe: “Een acrylaatvloer – ook wel gekend als antislipgietvloer of PMMA-vloer – is een kunstharsvloer op basis van PMMA-harsen, ingestrooid met gekleurd kwartszand of gekleurde flakes. PMMA staat voor polymethylmethacrylaat, een soort kunststof. Acrylaatvloeren zijn beschikbaar in tal van kleuren en hittebestendige uitvoeringen. Een van de grote troeven van acrylaatvloeren is dat ze erg snel drogen en dus bijna meteen belast mogen worden. Met deze vloeroplossingen bieden we onze klanten een naadloze, onderhoudsvriendelijke en duurzame vloer die voldoet aan de strengste hygiënische en veiligheidsvoorwaarden, zoals HACCP, NVWA en Arbo. De vloeren zijn uitstekend bestand tegen vlekken en ophoping van vuil, stof en bacteriën.”

Hygiënische en onderhoudsvriendelijke acrylaat gietvloer in golfclub Drie Eycken Edegem.

Bestand tegen intensief gebruik

Vooral door die laatste eigenschap worden acrylaat gietvloeren vaak gebruikt in de voedingssector, industriële keukens, bakkerijen en in de horeca. “Vloeren in hotels of andere horecazaken krijgen het hard te verduren”, zegt Joris. “Vloeren worden er voortdurend blootgesteld aan intensieve voetgangersstromen, gemorste vloeistoffen en andere belastingen. Dan is het essentieel om een vloer te hebben die bestand is tegen slijtage en gemakkelijk te onderhouden. Acrylaat gietvloeren zijn bijzonder sterk en kunnen langdurig weerstand bieden tegen intensief gebruik, waardoor ze een kostenefficiënte investering zijn op lange termijn. In hotelkeukens plaatst ons vakteam vaak een waterdichte kuip van vloer en plinten. Dit systeem is veel beter dan tegels waar vuil tussen de voegen kan kruipen.”

Een bijzonder sterke keukenvloer, uitstekend bestand tegen intensief gebruik en dus een kostenefficiënte investering.

Accurate voorbereiding

Bij de voorbereiding en plaatsing van gietvloeren laat het DEWECO-team niets aan het toeval over. “Een accurate voorbereiding – steeds in overleg met de klant – is essentieel voor een professioneel eindresultaat”, geeft Joris aan. “Omdat onze vloerbekleding slechts enkele millimeters dik is, moet de ondergrond vochtvrij, proper en uiterst stabiel zijn. Onze projectleiders doen vooraf de nodige vochtmetingen en stabiliteitsanalyses om dit goed in kaart te brengen. Bij acrylaat gietvloeren streven we altijd naar de juiste balans tussen het gewenste antislipgehalte en onderhoudsgemak. Een ruwere vloer – die dus een hoger antislipgehalte heeft – is moeilijker te reinigen. Samen met onze klanten vinden we altijd de beste oplossing.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details