BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, Brussels nieuwste vijfsterrenhotel maakt zijn sterrenchefs bekend
Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, het nieuwste vijfsterrenhotel van Brussel

Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, Brussels nieuwste vijfsterrenhotel maakt zijn sterrenchefs bekend

Het langverwachte Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, het nieuwste vijfsterrenhotel van Brussel dat later dit jaar zijn deuren opent, onthult zijn sterrenchefs die de culinaire standaard zullen zetten. Na acht jaar restauratie wordt het voormalige Astoriapaleis, momenteel in de laatste renovatiefase, na de zomer omgedoopt tot Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, oftewel ‘Brussels’ Most Fabulous Address’.

Dit luxueuze hotel belooft niet alleen een culinair feest voor fijnproevers, met brasserie ‘Le Petit bon bon’ en gastronomisch restaurant ‘Palais Royal’, elk onder leiding van een Belgische sterrenchef, maar ook een totale verwennerij voor alle zintuigen. Met zijn eigen cocktailbar ‘Under The Stairs’ door Hannah Van Ongevalle, de exclusieve Corinthia Spa by Sisley, de Paul Tucker Gym en een select multi-brand retailconcept, suggereert dit hotel een ervaring die zowel Brusselaars als bezoekers van over de hele wereld zal betoveren. Dit vijfsterrenhotelbiedt niet alleen luxueuze accommodaties aan zijn gasten, maar wordt ook een levendige ontmoetingsplaats voor lokale levensgenieters en culinaire aficionado’s, met een duidelijke focus op highest-standard hospitality in al zijn facetten.

V.l.n.r. Roderick Micallef, COO Corinthia Hotels Ltd.; Christophe Hardiquest, chef Le Petit bon bon; Edward Leenders, managing director Corinthia Brussels; Hannah Van Ongevalle, head of mixology Corinthia Brussels; Simon Casson, CEO Corinthia Hotels Ltd.; Emilie Bazzocchi, general manager Sisley Benelux; Paul Tucker, personal trainer Corinthia Brussels; Simon Naudi, Group CEO & managing director; David Martin, chef Palais Royal

Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, dat later dit jaar zijn spectaculaire debuut maakt, trekt resoluut de Belgische kaart. Zo heeft het hotel nauwgezet twee Belgische topchefs geselecteerd om zijn twee restaurants te leiden. Chef David Martin, bekroond met twee Michelinsterren voor zijn restaurant La Paix in Anderlecht, en Christophe Hardiquest, de visionaire chef die eerder met Bon Bon twee Michelinsterren en recent ook met zijn nieuwste restaurant Menssa één Michelinster behaalde, zullen de gastronomische koers van het hotel bepalen.

David Martin, met zijn Franse en Spaanse achtergrond, brengt met ‘Palais Royal’, een gedurfd verhaal van fusie en finesse naar Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Zijn diverse expertise in gerenommeerde keukens en zijn onverschrokken zoektocht naar Japanse invloeden vormen de basis van zijn keuken. Bekroond tot Chef van het Jaar door Gault Millau, tart Martin de trends door klassieke gerechten een twist te geven met subtiele Japanse technieken. Als sterrenchef met twee Michelinsterren voor zijn restaurant La Paix, heeft Martin bewezen dat zijn culinaire kunsten internationale erkenning verdienen. Zijn diepgewortelde liefde voor Japanse precisie en minimalisme blijkt uit zijn vroege dagen achter het fornuis en wordt versterkt door zijn talrijke reizen door Japan. Deze ervaringen hebben zijn culinaire visie gevormd en zijn passie voor Japanse smaken en technieken versterkt. Aan het roer van het gastronomische restaurant ‘Palais Royal’, presenteert hij een menu dat barst van complexe doch toegankelijke, Japans geïnspireerde smaken.

Christophe Hardiquest, de getalenteerde Belgische chef afkomstig uit Waremme, wordt geroemd om zijn talent om traditionele gerechten om te toveren tot eigentijdse meesterwerkjes. Hij brengt een ongeëvenaarde culinaire ervaring naar ‘Le Petit bon bon’, de brasserie van Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels. Na zijn erkenning als Chef van het Jaar door Gault Millau in 2010, maakte hij de sprong naar een groter restaurant in Sint-Pieters-Woluwe. Zijn culinaire meesterschap in Bon Bon werd opnieuw  bekroond met een tweede Michelin-ster in 2013. Met zijn visionaire ‘Belgian Journey’ menu zette hij de Belgische culinaire identiteit kracht bij. Recentelijk sloot hij zijn gerenommeerde tweesterrenrestaurant Bon Bon om plaats te maken voor zijn nieuwe gastronomische concept, Menssa. Binnen het jaar werd hij opnieuw bekroond met één Michelinster. Zijn constante drang naar innovatie en excellentie in de keuken brengt hij dit najaar naar ‘Le Petit bon bon’, waar zijn verfijnde smaken en creatieve interpretaties van de Belgische keuken zowel hotelgasten als andere fijnproevers meenemen op een boeiende culinaire reis.

Hannah Van Ongevalle, doorgewinterd horecaprofessional en mixologist uit Knokke met meer dan tien jaar ervaring, voegt zich bij dit duo als head of mixology bij Corinthia Brussels. Ze staat bekend om haar grensverleggende benadering van cocktails, een reputatie die ze heeft opgebouwd dankzij haar creatieve drive en diepgeworteld vakmanschap. Als oprichter van de gerenommeerde cocktailbar The Pharmacy en winnaar van de titel Beste Belgische Bartender, heeft Hannah haar stempel gedrukt op de Belgische cocktailscene. Haar expertise werd erkend door het kookkanaal Njam en ze heeft haar ervaring vastgelegd in haar eigen cocktailbijbel. Nu deelt ze haar passie voor buitengewone cocktailcreaties in ‘Under The Stairs’, de cocktailbar in Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels waar ze haar unieke talenten en vaardigheden inzet voor alle cocktail- en mocktailfanaten — of ze nu Brussels, Belgisch of internationaal zijn.

Het Corinthia Grand Hotel Astoria is niet alleen een festijn voor de smaakpapillen, maar ook een verwennerij voor alle zintuigen. Met de Corinthia Spa by Sisley, de high-end fitnessclub Paul Tucker Gym en exclusieve retailconcepten, introduceert dit hotel een totaalervaring zonder weerga voor Brussel, en zelfs België.

In de Corinthia Spa by Sisley geniet je van een wellnesservaring die doordrenkt is met historische charme en eigentijdse luxe. Met maar liefst 1.200 vierkante meter beslaat deze spa een hele verdieping van het hotel. Deze oase van rust verwent hotelgasten en locals met een divers scala aan Sisley treatments die zowel lichaam als geest revitaliseren. In het café geniet je bovendien van weldadige, plantaardige gerechten. Wat deze serene spa echt bijzonder maakt, is de inspiratie die de architecten haalden uit de rijke geschiedenis van dit voormalige paleis.Voorheen stond hier een kerk, waar kantklossters kwamen bidden dat hun kant zo wit zou zijn als sneeuw. Deze geschiedenis komt tot leven in het ontwerp van de spa en het zwembad, met rijkelijke, marmeren en witte accenten, als symbool voor zuiverheid, die deze erfgoedlink subtiel onderstrepen. De Corinthia Spa by Sisley belooft elke wellnessliefhebber een onvergetelijke retraite voor de zintuigen.

In de fitness van Corinthia Brussels neemt Paul Tucker je mee op sportief sleeptouw, gedreven door zijn levenslange passie voor fitness. Van zijn jeugd bij de Bristol Athletic Club tot zijn rol als instructeur binnen het Britse leger, sport heeft altijd een centrale rol gespeeld in zijn leven. Nu deelt hij zijn expertise als personal trainer in de Paul Tucker Gym, waarbij zijn ervaring in conflictgebieden als Noord-Ierland en Irak hem onschatbare troeven verleent. Met zijn toewijding en energie motiveert hij gasten om hun fitnessdoelen te bereiken.

Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels, het nieuwste vijfsterrenhotel van Brussel

Kortom, Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels staat garant voor een totaalervaring die alle zintuigen prikkelt. Met twee restaurants geleid door sterrenchefs David Martin en Christophe Hardiquest, een bar onder de vleugels van Hannah Van Ongevalle, de Corinthia Spa by Sisley, de Paul Tucker Gym en exclusieve winkelconcepten, brengt dit hotel een unieke ervaring die Brussel en zelfs België overstijgt. Gastvrijheid bereikt nieuwe hoogten bij ‘Brussels’ Most Fabulous Address’, waar elk detail bijdraagt aan een onvergetelijk bezoek. Corinthia Grand Hotel Astoria Brussels opent dit najaar de deuren in de Koningsstraat 103, 1000 Brussel.

Blijf op de hoogte; binnenkort onthullen we meer over ‘Brussels’ Most Fabulous Address’, en zijn verschillende hospitality concepten, zodra onze Belgisch talenten hun uiteenlopende recepten en menu’s klaar hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details