BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Omarm de kunst van het ontspannen met FJAKA Furniture
Het merk zet sterk in op unieke designs die de ‘fjaka lifestyle’ volledig belichamen.

Omarm de kunst van het ontspannen met FJAKA Furniture

Outdoorbeleving is belangrijker dan ooit. Hotelgasten willen genieten van het buitenleven in comfortabel meubilair met een mooi design. Enter FJAKA Furniture. Het jonge meubelmerk brengt teakhouten outdoormeubels op de markt en omarmt een levensstijl waarbij alles draait om de kunst van het ontspannen.

Relaxmoment

Zoals ze in Denemarken ‘hygge’ kennen en in Zweden ‘lagom’, spreken ze aan de Dalmatische kust over ‘fjaka’. Een letterlijke Nederlandse vertaling bestaat hier niet voor, vertelt Pieter den Hartog, die FJAKA Furniture oprichtte in 2022. “Fjaka beschrijft vooral een gevoel, een toestand van diepe rust en ontspanning. Waar het allemaal om draait, is het genieten van de eenvoudige dingen van het leven, het nemen van een relaxmoment en hierbij de alledaagse drukte even volledig loslaten. Die levenshouding wil FJAKA Furniture weerspiegelen.” De keuze voor de Dalmatische regio is overigens geen toeval. “Mijn echtgenote is vandaar afkomstig en zij heeft de naam verzonnen. De betekenis klopt en het klinkt goed, dus we zijn er meteen voor gegaan.”

De debuutcollectie van FJAKA heet Pomalo, wat zoveel betekent als vertragen, ontspannen, in het moment leven.

Tijdloze elegantie

De debuutcollectie van FJAKA Furniture heet Pomalo, eveneens een woord dat afkomstig is uit dezelfde Dalmatische regio. “Het betekent vertragen, ontspannen, in het moment leven. Dit sluit dus perfect aan bij de visie van FJAKA. En ook onze tweede collectie Laganini, wat staat voor relax, bouwt voort op dezelfde levensstijl”, stipt den Hartog aan. De FJAKA meubelstukken stralen tijdloze elegantie uit in een mediterraans chique stijl. “Ze brengen een gevoel van rust en welzijn in de outdoorruimte, met een vleugje luxe. Dit versterkt het vakantiegevoel van de hotelgasten.”

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een topprioriteit van FJAKA Furniture. “We doen er alles aan om onze ecologische voetafdruk te beperken. We werken met duurzaam FSC-gecertificeerd hout in onze producten, afkomstig van gecontroleerde bosplantages met strikte herbebossingsprotocollen. We werken enkel met leveranciers die dezelfde duurzame waarden nastreven en we merken dat ook voor onze eigen klanten het duurzame aspect steeds vaker doorslaggevend is”, zegt den Hartog. Het merk gebruikt daarnaast uitsluitend gerecycleerd karton voor de verpakkingen. En als er verf gebruikt wordt, is die vrij van giftige stoffen.

Outdoorbeleving wordt steeds belangrijker, mensen willen buiten van evenveel comfort en luxe genieten als binnen.

Unieke designs

FJAKA Furniture werkt nauw samen met getalenteerde designers om ontwerpen te creëren die de filosofie van het merk uitdragen. “We zetten sterk in op unieke designs die de ‘fjaka lifestyle’ volledig belichamen. We willen anders zijn dan andere merken”, aldus den Hartog. FJAKA Furniture richt zich op projectmarkten zoals hotels en restaurants, waarvoor ook ontwerpen op maat gemaakt kunnen worden.

Duurzaamheid komt op de eerste plaats bij FJAKA Furniture.

Groeipotententieel

“Outdoorbeleving wordt steeds belangrijker. Mensen willen buiten van evenveel comfort en luxe genieten als binnen. Met buitenmeubilair dat zowel esthetisch als functioneel is, biedt FJAKA Furniture het antwoord op die vraag. We werken al samen met veel mooie partijen in Europa en we zien nog veel groeipotentieel. We zijn dan ook volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe collecties”, besluit hij. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details