BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
RATIONAL scoort met slimme, multi-inzetbare kookapparatuur voor de horecasector
Met de iCombi- en iVario-reeksen luidt RATIONAL een nieuw tijdperk van professioneel koken in.

RATIONAL scoort met slimme, multi-inzetbare kookapparatuur voor de horecasector

In een hotelkeuken is het vaak alle hens aan dek. Als je die hens tenminste vindt, want door de krapte op de arbeidsmarkt is de zoektocht naar extra keukenpersoneel niet eenvoudig. Slimmer werken is dus de boodschap. Dat kan perfect door de multifunctionele kookapparatuur van RATIONAL. Deze apparaten garanderen telkens opnieuw een professioneel kook- en bakresultaat. Met het nieuwe iCareSystem AutoDose-systeem heb je zelfs geen personeel meer nodig om deze apparaten te reinigen.

Wie professionele en multi-inzetbare kookapparatuur voor de horecasector zegt, zegt RATIONAL. Dit van oorsprong Duitse bedrijf startte in 1973 – dus ruim vijftig jaar geleden – met de productie van conventionele ovens. In 1976 kwam de eerste combi-steamer op de markt, een ware revolutie in professionele keukens. Met vestigingen in Nederland (vanaf 1985) en België (vanaf 1999) groeide de onderneming stevig, met tal van innovatieve kookapparaten op maat van onder meer de horecasector. Vandaag werkt een team van 120 medewerkers in Nederland en België dagelijks aan het zo optimaal mogelijk laten presteren van professionele keukens. 

Alle keukentoestellen zijn makkelijk en intuïtief te gebruiken, waardoor ook startende medewerkers in de hotelkeuken – zoals flexi-jobbers – vlot lekkere gerechten bereiden.

Multi-inzetbare kookapparaten

Die missie verloopt erg succesvol door een uitgekiend aanbod van apparaten die verschillende bereidingstechnieken combineren: van bakken en braden tot blancheren, en van stomen tot grillen. Met de iCombi- en iVario-reeksen begint er een nieuw tijdperk van professioneel koken. Traditionele instellingen als temperatuur, luchtsnelheid, bereidingstijd en vochtigheid zijn verleden tijd. Ook het voortdurend bijregelen, controleren en ingewikkeld programmeren zijn niet meer nodig, net als tijdrovende routinekarweitjes en het schoonmaken van kookapparatuur. De multi-inzetbaarheid van RATIONAL-apparaten, in combinatie met voorgeprogrammeerde codes, rendeert snel.

Extra handen in de keuken

Met dit functionele en gebruiksvriendelijke aanbod is RATIONAL een belangrijke partner geworden voor tal van keukenploegen in hotels. Meer nog: de apparaten zijn zo goed als volwaardige werkkrachten in de strijd voor nieuw personeel. En ook: omdat deze toestellen zo makkelijk en intuïtief te gebruiken zijn, is het ook voor startende medewerkers in de hotelkeuken – zoals flexi-jobbers – kinderspel om lekkere gerechten te bereiden. Goed om weten is trouwens dat RATIONAL-chefs altijd klaarstaan om keukenpersoneel te ondersteunen op kooktechnisch vlak. Deze chefs hebben een enorme praktijkervaring die ze graag delen met andere professionals.

De multi-inzetbare RATIONAL-apparaten combineren gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en zuinigheid.

Innovatief reinigingssysteem

Een van de recentste troeven die de combi-steamers van RATIONAL uitspelen, is het iCareSystem AutoDose-systeem. Met deze optie voor iCombi Pro-tafelmodellen biedt het bedrijf gebruikers de mogelijkheid om autonoom te beginnen met reinigen zonder hiervoor personeel te moeten inzetten. Dit gebeurt ofwel op een specifiek tijdstip, bijvoorbeeld altijd na sluitingstijd, of wanneer dit reinigingsproces in het dagelijkse keukenschema past. In de instellingen kunnen eenvoudig dagelijkse reinigingscycli worden geprogrammeerd, op basis van apparaatgebruik of volgens een wekelijks schema.

Deze feature is mogelijk door het gebruik van cartridges met geïntegreerd vast reinigingsmiddel in het kooksysteem. Dit betekent dat je reinigings- en verzorgingsmiddelen niet moet doseren voor elk reinigingsproces. Het verhoogt de veiligheid op de keukenvloer, bespaart tijd en garandeert je HACCP-hygiëneveiligheid. Naast een optimale hygiëne is betrouwbaarheid van onderhoud trouwens een ander voordeel van iCareSystem AutoDose: met geautomatiseerd reinigen blijven onderhoudscontroles en bijhorende kosten tot een minimum beperkt.

Oog voor duurzaamheid

iCareSystem AutoDose is ook een sprong voorwaarts op het gebied van duurzaam reinigen van keukenapparatuur. Zowel de cartridge zelf als het deksel zijn gemaakt van honderd procent recycleerbaar polypropyleen. Bovendien gebruik je altijd de juiste hoeveelheid chemicaliën door de consistent optimale dosering in vergelijking met conventionele reinigingsmethodes. En in vergelijking met conventionele reinigingstabletten daalt het aandeel van plastic afval met maar liefst vijftig procent, terwijl het verpakkingsvolume ongeveer tachtig procent lager is. Belangrijke stappen op weg naar een milieuvriendelijke (hotel)keuken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details