BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Innovatieve, slimme en veilige toegangsoplossingen voor hotels
Met geavanceerde encryptietechnologie en veilige toegangsprotocollen controleer en beveilig je de toegang tot kamers en gevoelige gebieden.

Innovatieve, slimme en veilige toegangsoplossingen voor hotels

In de hotelsector ruimen mechanische sleutels alsmaar meer plaats voor slimme en digitale sleutels. En terecht, want voor hotels is digitale toegangscontrole een onmisbaar instrument geworden voor veilige en toegankelijke hotelkamers en -faciliteiten. “Zowel hoteluitbaters als gasten ontdekken de voordelen van slimme toegangscontroleoplossingen”, bevestigt Eric Beling, Marketing & Business Development Manager bij SALTO, een toonaangevende marktspeler in deze branche.

De voorbije twee decennia is SALTO – met een Belgische vestiging in Anderlecht – uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in innovatieve, slimme en veilige toegangscontroleoplossingen. “In 2001 schudden we onze sector flink door elkaar met de introductie van de SALTO Virtual Network SVN data-on-card technologie en batterijgevoede, draadloze intelligente deursloten”, blikt Eric Beling Marketing & Business Development Manager terug. “Vandaag staat ons bedrijf – met meer dan 40.000 projecten verspreid over de hele wereld – synoniem voor standalone, cloudbased en mobiele toegangsapplicaties die veilgheid, een vlot beheer en trendy design combineren.”

In de hotelsector is digitale toegangscontrole een onmisbaar instrument geworden voor het efficiënt beheren van de veiligheid en toegang tot hotelkamers en -faciliteiten. “Het gebruik van fysieke sleutels in hotels ruimt plaats voor intelligente systemen, die veiligheid, betrouwbaarheid en eenvoud succesvol combineren. Op die manier verbeteren ze de gastervaring, verlagen ze de operationele kosten en verhogen ze de veiligheid in een hotel. Ook kleinere hotels zetten trouwens de stap naar onze digitale toegangscontrolesystemen.”

Het gebruik van fysieke sleutels in hotels ruimt plaats voor intelligente systemen.

Van B&B tot vijfsterrenhotel

Ook in de hospitalitysector is SALTO een vertrouwde partner geworden. Zowel kleine als grote hotels investeren in de hardware- en softwareoplossingen op maat die het bedrijf aanbiedt. “Het gebruik van een slimme sleutelloze beveiligingsoplossing is dan ook naadloos in te passen in het ontwerp en de stijl van elk hotel”, geeft Eric aan. “Met SALTO bieden we geavanceerde en esthetisch ontworpen oplossingen aan die in elk hotel passen, voor de back-of-house-organisatie tot het beheer van hotelkamers. Van vijfsterrenhotel tot cruiseschip en van budgethotel tot B&B: de voordelen van digitale toegangscontrole zijn overduidelijk.”

Eenvoudig in- en uitchecken

Een van de belangrijkste voordelen is een groter gebruiksgemak en betere gastvrijheid, omdat gasten en personeel eenvoudiger kunnen in- en uitchecken. “Als hoteluitbater of -medewerker kan je op afstand toegangsrechten toewijzen en intrekken, wat extra flexibiliteit oplevert bij het beheren van gasttoegang”, legt Eric uit. “Wanneer bijvoorbeeld een hotelgast uitcheckt, trek je de toegang tot zijn of haar kamer direct in zonder dat je fysieke sleutels moet vervangen. Dit bespaart je tijd en kosten en verhoogt de veiligheid door ongeautoriseerde toegang te voorkomen.”

De hospitalitysector is uitgegroeid tot een belangrijke ambassadeur voor digitale toegangsoplossingen.

Zowel server- als cloudbased oplossingen

Elke klant kan in alle vrijheid kiezen tussen standalone- of cloudbased toegangscontroleoplossingen, met elk eigen voordelen. “Met SALTO Space leveren we een intelligent serverbased platform dat ontwikkeld is voor een draadloze omgeving”, bevestigt Eric. “Hierdoor hoef je als hoteluitbater toegangspunten in het gebouw niet te bekabelen en moet je geen bestaande deuren en sloten vervangen. Je bespaart dus niet enkel kostbare tijd en geld, maar jouw hotel blijft ook continu toegankelijk voor gasten en bezoekers omdat je geen verbouwingswerken moet laten uitvoeren. Wie voor SALTO KS kiest, trekt resoluut de kaart van cloudgebaseerde toegangscontrole, zonder de installatie van software en met onbeperkte integratiemogelijkheden die je op afstand kan beheren. Je hebt enkel een SALTO draadloos en intelligent deurslot nodig, samen met een IQ en apparaat met internetverbinding.”

Als hoteluitbater of -medewerker kan je op afstand toegangsrechten toewijzen en intrekken.

Trendy design als kers op de taart

Voeg bij al deze troeven nog een trendy design en maximale focus op veiligheid, en je begrijpt dat de hospitalitysector is uitgegroeid tot een belangrijke ambassadeur voor digitale toegangsoplossingen. Eric: “We bieden unieke, eenvoudige designs aan die naadloos te integreren zijn in de bestaande hotelaccommodatie. En ook met de hoogste materiaalkwaliteit en de nieuwste technologieën, zoals extra beveiliging en het gebruik van bluetooth.”

Anno 2024 staat veiligheid hoog op de agenda van de hotelsector. “Met geavanceerde encryptietechnologie en veilige toegangsprotocollen kan je als hoteluitbater de toegang tot kamers en gevoelige gebieden beter controleren en beveiligen”, schetst Eric. “Bovendien zie je in realtime wanneer een deur ongeautoriseerd wordt geopend, waardoor je onmiddellijk kan reageren op potentiële veiligheidsproblemen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details