BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Mitsubishi Electric ondersteunt hotelrenovatie met subtiele designtoestellen
Zowel de binnenunit als de bediening zijn stijlvol in de kamers ingewerkt.

Mitsubishi Electric ondersteunt hotelrenovatie met subtiele designtoestellen

Mitsubishi Electric is een gevestigde waarde op het vlak van apparaten voor ventilatie, verwarming, koeling en luchtzuivering. Hun systemen voor HVAC vind je terug in woningen, kantoorgebouwen, maar ook in hotels en restaurants. Zo mocht de Japanse fabrikant de units leveren voor de gerenoveerde kamers in het sfeervolle hotel Stiemerheide in Genk.

De zes buitenunits staan verdoken aan het zicht opgesteld.

Hotel Stiemerheide ligt vlak bij het Nationaal Park Hoge Kempen en aan het golfterrein Spiegelven. De groene en rustige omgeving maken het een plaats waar het heerlijk vertoeven is. Het hotel opende de deuren aan het einde van de jaren 80 en koos de voorbije jaren voor een grondige renovatie van de ruim 70 gastenkamers. Van de materialen en meubels tot de technieken: hedendaags comfort en kwaliteit staan er centraal. “Tijdens deze renovatie is gelet op duurzame technieken met onder meer 73 klimaatunits voor de gangen en hotelkamers”, zegt Vital Gerets, accountmanager bij Mitsubishi Electric. “Het is een ecologische en voordelige manier van verwarmen en koelen. Daarnaast worden deze ruimtes van verse lucht voorzien door een ventilatiesysteem D+ met energierecuperatie.”

Voor hotels heeft Mitsubishi Electric speciaal ontworpen binnenunits PEFY-P20VMS-E in het gamma. Deze zijn zeer dun met een inbouwhoogte van slechts 20 centimeter, waardoor ze eenvoudig in een vals plafond ingewerkt kunnen worden. “Bovendien werken ze bijzonder stil, met slechts 22 decibel. Dit fluisterstille geluidsniveau in combinatie met de subtiele inwerking in het interieur garanderen het comfort van de gasten van Stiemerheide”, zegt Vital. “Veel gasten laten de airco ’s nachts namelijk aan staan om bij een comfortabele temperatuur te slapen. Deze units veroorzaken dan geen geluidshinder. Daarnaast leverden we een speciaal ontwikkelde zwarte designthermostaat voor hotels, die past in strakke interieurs en zeer eenvoudig is in bediening.”

De binnenunits PEFY-P20VMS-E zijn met hun dunne inbouwhoogte speciaal ontworpen voor hotels.

Sterk rendement

Airtech uit Dilsen-Stokkem plaatste de toestellen en stond daarnaast ook in voor het totaalpakket aan HVAC-technieken, de kasten, plafonds en het schrijnwerk in het interieur. “Als Mitsubishi Electric Diamond Partner kent Airtech onze producten als geen ander. Omdat ze HVAC en het interieur in handen hebben, zijn er bovendien geen conflicten met planning, leidingen of kabels.” Ook in de snookerruimte plaatste Airtech een zichtbare zwarte wandunit van Mitsubishi Electric: de MSZ-LN50VG2B uit de Diamond-reeks, een eyecatcher die helemaal in de look-and-feel van de zaal past.

De 73 binnenunits zijn aangesloten op 6 Mistubishi Electric VRF-buitenunits van het type PUHY-P350YNW-E. Hier kunnen tot honderd toestellen op aangesloten worden, zonder beperking van afstand in leidingen. Omdat deze buitenunits niet op het dak pasten en niet mochten storen in het omringende landschap, staan ze zeer discreet opgesteld. Door extra beplanting zijn ze ook niet zichtbaar voor de gasten. “Aan deze buitenunits werden de voorbije jaren veel verbeteringen aangebracht door Mitsubishi Electric, zoals de gelijkmatige aanzuiging langs vier zijden. Dit veroorzaakt minder geluid en minder dooicyclussen bij het verwarmen. Bovendien verbetert dit het rendement. Alle buitenunits samen zijn goed voor een totaal koelvermogen van 227 kW en 255 kW verwarmingsvermogen.”

De luchtgroep is perfect en subtiel geïntegreerd in het gebouw.

Service en ondersteuning

Het volledige verwarmings- en koelingssysteem wordt gemonitord aan het onthaal via de beheersoftware van Mistubishi Electric. “Zo verwelkom je gasten op de kamers steeds met een aangename temperatuur. Dit draagt bij tot de beleving. Onderschat bovendien het belang van gezonde, zuivere lucht niet in het comfort van de gasten. Dat realiseren we hier met onze WZ-E 920 CA luchtgroep. Deze heeft een luchtbalans van 4.500 m³/h, is zeer geluidsarm en voorzien van EC-ventilatoren, hoge filtering, warmterecupratie via een enthalpiewisselaar en free-cooling in het tussenseizoen. De luchtgroep staat verdoken opgesteld in een technische ruimte onder het dak en via twee op maat gemaakte dakdoorgangen die passen bij het gebouw.”

Ook de gangen worden geklimatiseerd met toestellen van Mitsubishi Electric.

Met twee vestigingen in België zet Mitsubishi Electric sterk in op duurzaamheid, kwaliteit en service. De aanwezigheid van een twintigtal eigen technici en de technische ondersteuning bij het uitdenken en uitwerken van projecten is daarbij een belangrijke troef. “Zo zetten we ook onze reputatie van stille, betrouwbare toestellen kracht bij. Bovendien zijn we altijd bereikbaar voor installateurs, onder meer door de talrijke inhouse opleidingen. Dat is onze manier om de kwaliteit te waarborgen”, zegt Vital nog. “Onze focus is klanttevredenheid. We werken projecten mee uit en spotten zo de uitdagingen proactief aan de ontwerptafel. Voor hotels moeten units compact, stil en performant zijn. Het esthetische aspect van zowel het toestel als de bediening speelt hier zeker een rol. Daar komen we met onze expertise en ons aanbod zeker aan tegemoet.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details