BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Castel Projects: meer dan meubilair
Samen met Stay Interior Studio werkte Castel Projects aan gezellige gemeenschappelijke ruimtes van het project Rousse.

Castel Projects: meer dan meubilair

Zo’n dertig jaar geleden zette Gracien Castel zijn eerste stappen in de interieurwereld. Vandaag is hij met Castel Projects een vaste partner voor de hospitalitysector met kwalitatief meubilair op maat van elk project. Zijn dochter Josephine maakt sinds kort deel uit van het team. Samen vertellen ze over hun passie voor interieur en design.

Het Gentse Yalo-hotel is een mooi voorbeeld van hoe Castel Projects verschillende collecties samenbrengt om uniek projecten te realiseren.

Bij Castel Projects staan kwaliteit, service en design centraal in functie van het beschikbare budget. Het West-Vlaamse bedrijf zet zijn schouders onder gepersonaliseerde projecten die sfeer en beleving uitstralen. “Ik startte mijn carrière in het tuincentrum van mijn ouders, waar ik door interesse in de tuinmeubelen in de sector van projectmeubelen terecht kwam. Ik leerde veel bij over de inrichting van buitenruimtes en interieur en dat leidde uiteindelijk tot mijn eigen bedrijf: Castel Projects”, zegt oprichter en zaakvoerder Gracien Castel. “We doen meer dan enkel de tafels en stoelen aanleveren voor een project. Even goed zitten we samen met de architect of interieurarchitect om bij het moodboard de juiste meubelstukken en materialen te kiezen. Zeker wanneer het over een complete make-over van een restaurant of hotel gaat, is elk puzzelstukje belangrijk. Naast hospitalityprojecten bieden we ook oplossingen voor bedrijven, scholen, overheden en publieke ruimtes. Geen enkel project is hetzelfde. Een copy-paste werkt niet. Je vertrekt steeds van een blanco blad.”

Met DUST ging Castel Projects voor een sfeer van warmte, rust en gezelligheid in het vernieuwde Parkhotel in Waregem.

Design en ervaring

Castel Projects verdeelt een ruim aanbod aan designmerken en -meubelen met onder meer tafels, stoelen, terras- en maatwerkmeubilair. Ook voor herstoffering, tapijten en interieuraccessoires kan je bij hen terecht. “Al doen we veel meer dan meubilair verkopen. Eigenlijk verkopen we interieurs”, zegt dochter Josephine Castel. Haar voorgaande job bij prado versterkte haar interesse voor interieur en design. Sinds een halfjaar werkt ze mee in het familiebedrijf en staat ze in voor de communicatie en projectopvolging. “Van kleine ruimtes tot totaalrenovaties: we hanteren steeds een persoonlijke aanpak. We beschikken over veel stalen en materialen om klanten een idee te geven van hoe iets zowel mooi als functioneel kan zijn. Als daar een creatieve toets bij mag, is dat mooi meegenomen. We brengen de technische aspecten van een meubelstuk samen met het design. Dat we daarbij elementen en meubels uit verschillende collecties samen kunnen brengen is een sterke troef in dit mooie vak.”

Castel Projects werkt samen met vaste Europese partners, grote merken en private labels van kleinere fabrikanten. “We blijven in Europa met onze productie en leveranciers”, zegt Gracien. “Dat garandeert de continuïteit van de leveringen, maar ook de prijsstabiliteit en kwaliteit. Dat laatste is niet onbelangrijk, want in de hospitalitysector wordt meubilair intensief gebruikt. In de zoektocht naar nieuwe collecties, primeren design en kwaliteit boven prijs.”

Het team van Castel Projects zet zijn ervaring en passie in voor spraakmakende projecten in de hotel- en hospitalitysector.

Tijdloos vs out of the box

Wie een realisatie van Castel Projects wil zien, kan terecht in onder meer het restaurant, de lobby en de vergaderruimtes van het Gentse YALO-hotel. Die samenwerking illustreert perfect waar het bedrijf voor staat. “Een persoonlijke aanpak waarvoor we een beroep deden op onze uitgebreide collecties, de ervaring van ons sterke team en een goede samenwerking met designstudio King George architect”, zegt Josephine. “We kunnen tijdloze ontwerpen afleveren, maar durven wel eens iets anders te doen en out of the box te denken. Dat maakt elk project uniek.” 

Ook na de realisatie blijft Castel Projects een aanspreekpunt. ”We zetten in op duurzame en langetermijnrelaties, met onze klanten en met onze partners”, vertelt Gracien nog. “We werken al dertig jaar samen met bepaalde leveranciers. In alle openheid samenwerken is cruciaal, zeker wanneer je zo’n persoonlijke service levert. We zijn niet bang om aan te kaarten wanneer we niet helemaal achter een bepaald idee staan. Horeca en hospitality moeten beleving uitstralen en daar dragen wij heel graag ons steentje aan bij.” 

Kaffee André brengt een vleugje Parijs naar Ieper, door de sterke samenwerking tussen Inside en Castel Projects.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details