BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Raamdecoratie in hotels als eyecatcher en sfeermaker
Een ronde rail van 8 meter diameter creëert met een semitransparant gordijn een private ruimte in het restaurant van het Tribe-hotel.

Raamdecoratie in hotels als eyecatcher en sfeermaker

Raamdecoratie in hotels dient niet alleen om een goede nachtrust te verzekeren. Het is het sluitstuk van de decoratie in een hotelkamer die de sfeer naar een hoger niveau tilt. Dit is een feit dat Arido uit Izegem, met meer dan dertig jaar ervaring in het vak, als geen ander begrijpt. Door de jaren heen realiseerde Arido een breed scala aan hospitality- en hotelprojecten. Hun expertise op dit gebied is onbetwistbaar.

Met een eigen confectieatelier levert Arido steeds topkwaliteit.

Het bedrijf uit Izegem biedt een uitgebreid assortiment aan raamdecoratie, inclusief opties specifiek ontworpen voor hotel- en hospitalityprojecten. Van overgordijnen en glasgordijnen tot rolgordijnen, stores, vlakwanden, lamellen, plisségordijnen en shutters, Arido heeft alles in huis. Bovendien bieden ze raamfolies en verschillende stofferingsdiensten aan, waardoor ze een totaalconcept kunnen leveren voor hotels, inclusief kussens, plaids, handdoeken en stoffering van meubilair die perfect aansluiten bij de gekozen gordijnen.

Kaat Bekaert, bestuurster van Arido, legt uit: “We hebben een breed assortiment aan brandveilige, wasbare en technische stoffen en helpen onze klanten graag bij het vinden van de perfecte match.” Arido werkt nauw samen met eigenaars, architecten en interieurarchitecten om projecten tot stand te brengen. Ze bieden gericht advies op basis van renders, maar komen ook zelf met creatieve voorstellen die binnen het concept passen.

In de kamers van het Tribe-hotel in Le Touquet-Paris-Plage is gekozen voor voile- en verduisterende gordijnen.

Projecten voor Accor

Recent realiseerde Arido raamdecoratieprojecten voor Accor, waaronder de levering van brandveilige stoffen gordijnen voor drie hotels in Le Touquet-Paris-Plage. In het ibis- en Mercure-hotel werden voile- en verduisterende gordijnen geïnstalleerd in de kamers, terwijl voor het Tribe-hotel ook de raamdecoratie in de openbare ruimtes werd voorzien. Dit omvatte onder andere akoestische gordijnen in een donkerblauwe veloursstof voor het restaurant op een ronde rail van 8 meter diameter en stijlvolle, strakke houten lamellen in de ontbijtruimte voor een aangename sfeer.

Naast gordijnen en folies voorzag Arido ook het wellnessgedeelte van de hotels van passende raamdecoratie. Matthias Trioen, vertegenwoordiger van Arido: “We zijn erkend leverancier voor Accor en voeren alle projecten volledig in eigen beheer uit. Van stofbespreking over het confectioneren en monteren tot het opvolgen van de werken.”

Een van de belangrijkste troeven van Arido is hun eigen confectieatelier, waar ervaren vakmensen zorgen voor een hoge afwerkingsgraad. Kaat Bekaert legt uit: “Ons atelier is het kloppende hart van ons bedrijf en stelt ons in staat om maatwerk van topkwaliteit te leveren voor onze klanten.” Deze flexibiliteit stelt Arido in staat om snel en nauwkeurig aanpassingen uit te voeren en eventuele uitdagingen in projecten aan te pakken.

Hoge afwerkingsgraad

De kwaliteit en flexibiliteit van Arido uit zich in verschillende projecten, denk maar aan de opvallende goudkleurige gordijnen in de Oude Stadsfeestzaal Lumière in Mechelen, waar Arido goudkleurige gordijnen installeerde van 14 meter op 12 meter hoog. Om het verhaal volledig te laten kloppen, installeerde Arido hier ook gouden rails, glijders, stops, … 

Voor Arido is niets onmogelijk. Ze staan bekend om hun uitstekende service, hoogwaardige producten en nauwgezette aandacht voor details, wat hen tot een betrouwbare partner maakt voor het realiseren van raamdecoratieprojecten in de hotel- en hospitalitysector. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details