BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Euro-Art zet in op klantbeleving met wanddecoratie
Euro-Art stemt kunst en wanddecoratie volledig af op de smaak van de klant.

Euro-Art zet in op klantbeleving met wanddecoratie

Een gast die je hotelkamer binnenstapt, moet een warm welkom krijgen. Met wanddecoratie die afgestemd is op je interieur creëer je een optimale balans en draag je bij aan je klantbeleving. In de wereld van hospitality is het essentieel om een unieke ervaring voor je gasten te creëren. Harry Schurmans en Olga Zelenko van Euro-Art leggen uit hoe ze hieraan bijdragen. 

Schilderijen, ingelijste kunstfoto’s of artprints: ze zijn zoveel meer dan de afwerking van je ruimte. Met zorg geselecteerde wanddecoratie bepaalt de look en sfeer van je gastenkamers, gang of lobby. Het kan dan ook overweldigend zijn om er zelf naar op zoek te gaan. Euro-Art neemt je het werk uit handen en maakt een ruime selectie van kunst om de muren van je hotel wat noodzakelijke je ne sais quoi te geven.

“Er zijn eenvoudige ingrepen die aan een gevoel van luxe en comfort kunnen bijdragen”, aldus Olga Zelenko van Euro-Art. “Met wanddecoratie, een likje verf en accessoires kun je al heel veel bereiken zonder te verbouwen. Met een andere kleur en een nieuw schilderij ziet je interieur er helemaal anders uit. Hier helpen wij onze klanten graag mee. Soms werken we langere tijd samen. In fases werken we dan naar het eindresultaat toe.”

“Ons atelier is uitgerust om snel te produceren.”

Van moodboard of 3D-render

Starten met een nieuw project doet Euro-Art altijd vanaf een moodboard of 3D-render van je architect, of op basis van een bezoek aan je hotel. Zaakvoerder Harry Schurmans: “Wij kijken altijd naar het totaalplaatje van een interieur. Ons voorstel wordt perfect afgestemd op het meubilair, het behang, de zetels, de verf en de kussens. Het is belangrijk dat alles met elkaar in harmonie is om een optimale beleving te creëren en de hotelgasten een warm welkom te geven. Als gasten de inkomhal of eigen kamer binnenkomen, moeten ze meteen harmonie en balans voelen. Het plaatje moet kloppen. Daarom vertrekken we van het interieur voor ons eerste voorstel.”

Dat voorstel bestaat uit een ruime selectie kunstwerken, zowel uit de stock van Euro-Art als op maat gemaakte decoratie. “Onze selectie is volledig volgens de smaak van de klant of zijn interieurarchitect. Dat is heel persoonlijk. Wat wij doen is kunst op maat. Wij kunnen verschillende stijlen maken, zoals art deco, supermodern, klassiek of een mooie mix. We stemmen onze kunst en wanddecoratie volledig af op de smaak en voorkeuren van de klanten.  Onze klanten willen niet alleen decoratie maar ook iets dat integreert in het interieur. In 80 procent van onze cases stellen we nieuw werk voor dat specifiek voor de klant gemaakt is, en dus niet uit onze bestaande collectie komt. Voor een Gents hotel hebben we net enkele moderne, abstracte werken laten maken op basis van hun kleurenpalet. De klant was erg verrast dat we in enkele weken al een voorstel konden doen voor de inrichting”, vertelt Olga trots.

Tot eigen productie

De klant kiest uit het eerste voorstel welke werken ze aan hun hotelmuren willen. Eventueel voegt Euro-Art nog enkele schilderijen of prints toe, waarna de productie in gang schiet. Het team heeft alles in huis om snel op te leveren. Harry: “Euro-Art bestaat al vijftig jaar en heeft dan ook goede contacten met zijn leveranciers in de Verenigde Staten, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Daarnaast is ons atelier helemaal voorzien om meteen te meten, printen, schilderen en in te lijsten. Omdat we zoveel zelf doen, hebben we geen beperkingen als het gaat over afmetingen, hoeveelheden en complexiteit. Prijs, kwaliteit, materiaal, timing: alles moet kloppen voor het beste eindresultaat. Duurzaamheid en kwaliteit van de materialen spelen bij ons ook een grote rol. Wij gebruiken houten lijsten die ambachtelijk in ons atelier gemaakt worden.”

Wanneer alle werken klaar zijn om opgehangen te worden in hun nieuwe thuis, bereidt Euro-Art dat zo secuur mogelijk voor. Met een 3D-render tonen ze je waar je werken het beste tot hun recht komen. Vertrouw je liever op de professionals, dan komt het team ter plekke om de wanddecoratie op te hangen. Zo hangt elk werk precies waar het bedoeld is. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details