BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Camargues tillen terras driesterrenrestaurant naar hoger niveau
De zeven Camargues vormen samen een L, goed voor een totaaloppervlakte van 155 vierkante meter boven het terras van driessterrenrestaurant L’Assiette Champenoise.

Camargues tillen terras driesterrenrestaurant naar hoger niveau

De terrassen van sterrenrestaurant L’Assiette Champenoise in Reims waren door de lockdown toe aan een make-over. De schaduwdoeken die er hingen, ruimden in maart 2021 plaats voor zeven gekoppelde Camargue-terrasoverkappingen. 

Uitgerust met ledverlichting en doekzonwering biedt het overdekte 155 vierkante meter grote terras klanten nu een buitengewone culinaire ervaring in open lucht, ook bij twijfelachtig weer of ’s avonds na zonsondergang. Een terras met een nieuwe dimensie, op het niveau van de haute cuisine van het driesterrenrestaurant. Binnenhuisarchitect Grégory Guillemain (Homage) tekende het ontwerp. Renson Premium Ambassador Highsun installeerde alles op een recordtijd.

Sfeer, overdag en ‘s avonds.

Nieuwe dimensie voor outdoorbeleving

De eigenaar van L’Assiette Champenoise was tijdens de lockdown voor zijn terras op zoek naar een betere oplossing dan de schaduwdoeken die er toen al een tiental jaar hingen”, zegt Grégory Guilleman (Homage). “Hij wou zijn cliënteel een volledig andere buitenervaring bieden, ook al omdat dat toen een van de enige manieren was om mensen nog maaltijden te kunnen en mogen voorschotelen. We kwamen uit bij Renson omdat we op zoek waren naar esthetische oplossingen, die ook nog eens efficiënt en tijdloos zijn. De Camargue-terrasoverkapping was in dit geval de meest aangewezen oplossing omwille van de heel sobere, pure vormgeving. Bovendien konden we daarbij ook de kleuren kiezen die matchten met het al aanwezige kleurenpalet. De combinatie van structuur in beigegrijs (RAL 7006) en daklamellen in mat geel/beige (RAL 1019) schept een perfecte match met het gebouw in rode baksteen en het weelderige groen van het aanpalende park.”

De sobere, pure vormgeving en keuzemogelijkheden trokken de binnenhuisarchitect over de streep.

Aaneengekoppelde Camargues

Jean-Rémy Baudart van Renson-Premium Ambassador Highsun koppelde voor dit project maar liefst zeven Camargues aan elkaar. Samen vormen ze een L, goed voor een totaaloppervlakte van 155 vierkante meter, volledig modulair. “De terrasoverkappingen zijn voorzien van Fixscreen-zonwering en ledverlichting”, zegt Jean-Rémy. “De verticale screens beschermen de mensen onder de overkapping tegen wind, regen, zon en zelfs insecten. De geïntegreerde leds in de Camargues scheppen sfeer en laten toe om ook later op de avond of nacht buiten te tafelen. Renson is een gekend merk dat sterk inzet op personalisatie, zoals hier blijkt uit de opties en de gewenste kleurcombinaties. Bijkomend voordeel is ook dat zelfs jaren na installatie je de terrasoverkapping nog kan uitbreiden of aanpassen, zodat je telkens het project vanuit een andere hoek ziet. Het toevoegen van onderdelen als schuifpanelen of extra accessoires zoals audio of verwarming geven meteen een nieuw elan.”

Highsun verzette voor dit prestigieuze project hemel en aarde om op korte termijn het terras overdekt te krijgen. “De installatie van de zeven Camargues gebeurde in een week tijd”, vertelt Jean-Rémy trots. “Daarbij werd zelfs ook een stukje muur van het restaurant weggehaald om de overkapping architecturaal optimaal te integreren.”

Complimenten

Voor dit indrukwekkende project oogsten zowel binnenhuisarchitect als de Renson Premium Ambassador niets dan lof. “Dit is een heel geslaagd project”, vat Grégory samen. “Wie al het genoegen had om onder de overkapping te eten, was meteen enthousiast. Ook vanuit de medewerkers die dagelijks onder de overkapping aan de slag zijn, hoorden we enkel positieve geluiden.” 

“Het cliënteel dat dit driesterrenrestaurant bezoekt, is op zoek naar het beste van het beste”, weet Jean-Rémy. “En ze komen daarvoor van overal ter wereld. Met de terrasoverkapping is nu ook de buitenbeleving op het niveau van de maaltijden. Het is dan ook fijn om in zo’n gerenommeerd restaurant een project te kunnen realiseren. Een aantal lokale restaurantbezoekers kwamen al bij ons aankloppen om op kleinere schaal soortgelijke projecten uit te voeren. Dit was dus een groot succes.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details