BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
263 schilderijen van Antwerpse kunstenares sieren muren van Vilvoords boetiekhotel
De Antwerpse kunstenares Julie Loeckx

263 schilderijen van Antwerpse kunstenares sieren muren van Vilvoords boetiekhotel

Het recent geopende voco Brussels City North-hotel in Vilvoorde wil een inspirerend toonbeeld worden voor de toekomst van de horeca. De Antwerpse kunstenares Julie Loeckx mocht 263 schilderijen leveren voor de kamers, de lobby, de gangen, het restaurant en de bar van het viersterrenhotel.

Na een loopbaan in stedenbouw en vastgoed ging Julie Loeckx in 2021 volledig voor een carrière als kunstenares.

Ultramodern viersterrenhotel

In de herfst van 2023 opende het voco Brussels City North-hotel in het noorden van de stad, in Vilvoorde. Het ultramoderne viersterrenhotel, gelegen naast het gerenommeerde internationale onderzoekscentrum Living Tomorrow, focust op innovatie in hospitality en heeft de ambitie om symbool te staan voor de toekomst van de horeca. 

In overeenstemming met de filosofie van het merk wil voco Brussels City North, het eerste voco-hotel in België, zich onderscheiden van de massa en gasten een andere, unieke beleving bieden. Zo wordt in alle voco-hotels – de teller staat vandaag op veertig in vijftien landen sinds de start in 2018 – samengewerkt met lokale kunstenaars om een inspirerende plek te creëren die een blijvende indruk maakt op de hotelgasten. De uitbaters van het Vilvoordse boetiekhotel klopten hiervoor aan bij de Antwerpse kunstenares Julie Loeckx.

Het ultramoderne viersterrenhotel voco Brussels City North-hotel in Vilvoorde.

Terug naar eerste liefde

Al sinds haar jeugd is Julie Loeckx geïntrigeerd door vormgeving, stijl, kleuren, patronen, interieur en kunst. Na haar studies werkte ze ruim twintig jaar als stedenbouwkundige, onder andere voor Stad Antwerpen waar ze zich opwerkte tot afdelingshoofd van de ontwerpers en tekenaars van het openbaar domein. Vervolgens zette ze de stap naar de commerciële ondernemingswereld en ging ze aan de slag in het vastgoedontwikkelingsbedrijf van haar man, om uiteindelijk opnieuw te belanden bij haar eerste liefde: de schilderkunst. 

“Tussen het grootbrengen van drie kinderen schilderde ik af en toe in mijn vrije tijd. Het is altijd mijn uitlaatklep geweest, mijn manier om tot rust te komen. Tot ik een aquareldoos op zolder vond en begon te experimenteren: sindsdien was ik niet meer te stoppen. Onder meer de portretten die ik maakte van bekende Vlaamse vrouwen kregen lovende kritieken”, vertelt Loeckx. Ze besloot daarom in 2021 om voluit te gaan voor een leven als kunstenares. Na een aantal exposities in Knokke, Hasselt, Brussel en Madrid werd ze zelfs gevraagd door een galerij in New York. Dat leidde uiteindelijk tot de oprichting van haar eigen artstudio in het centrum van haar woonplaats ’s-Gravenwezel.

De schilderijen van Julie Loeckx trekken de aandacht van de gasten en brengen een unieke sfeer in het hotel.

Grensverleggende kunst

De schilderijen van Julie Loeckx zijn een explosie van kleur en een veelheid aan emoties. Een amalgaam van stijlen, steeds met een herkenbare signatuur. Kleur, mode en patronen zijn terugkerende thema’s. Onlangs mocht Loeckx een levering van een kleine 300 werken afzetten op de campus van Living Tomorrow in Vilvoorde, waar ze nu in de 92 kamers, de lobby, de gangen, het restaurant en de bar van het bijhorende voco-boetiekhotel hangen. “Voor mij was dit een droomopdracht”, aldus Loeckx, die trouwens ook werken leverde voor Van Der Valk Hotel Antwerpen.

Dat de schilderijen de aandacht van de gasten trekken en vasthouden, is het minste wat je ervan kan zeggen. Ze vormen een onmiskenbare meerwaarde voor de beleving in het hotel, waar inspireren, innoveren en grenzen verleggen centraal staan. “Uiteraard moest ik rekening houden met de waarden van de voco-hotels. Toch ervaarde ik dit niet als een belemmering, want ze sluiten volledig aan bij mijn eigen visie op kunst. Ik kon me uitleven met kleuren, lijnen, patronen en emoties. Ik ben heel tevreden met het resultaat en krijg veel positieve reacties vanuit het hotel. Het bewijs dat mijn stijl aanslaat.”

De schilderijen van Julie Loeckx zijn een explosie van kleur en een veelheid aan emoties.

 ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details