BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Optimaal rendement voor buitenterrassen door B128XL-terrasoverkapping van Brustor
Een kwalitatief hoogstaande en designvolle terrasoverkapping van 15 meter breed, met dank aan een modulair systeem.

Optimaal rendement voor buitenterrassen door B128XL-terrasoverkapping van Brustor

Al sinds 1997 pioniert Brustor in zonwering en outdoor living met een innovatief aanbod van knikarmschermen, verandazonwering, screens en terrasoverkappingen. Het West-Vlaamse familiebedrijf, dat het volledige productieproces zelf beheert, is een vertrouwde partner van vele horeca-ondernemers die hun buitenterras willen omtoveren tot een heerlijke plek voor klanten en bezoekers. Salesmanager Maxim Devos zet graag het Gentse restaurant Barque à Jack in de kijker, waar recent de Brustor B128XL-terrasoverkapping met openschuifbaar doekdak werd geïnstalleerd. 

Brustor is een toonaangevende marktspeler in oplossingen voor outdoor living. De roots van dit familiebedrijf liggen in Gullegem, waar Louis Brutsaert in 1965 een eigen onderneming in dekzeilen en huiszonwering startte. Met alle kennis en ervaring in huis werd in 1997 het merk Brustor boven de doopvont gehouden. Vandaag beschikt het bedrijf over een eigen poederlakkerij, zagerij, confectie, montage- en controleafdeling voor het ontwerpen en produceren van kwaliteitsvolle en trendy knikarmschermen, verandazonwering, screens en terrasoverkappingen.

Het resultaat? Een knus en goed beschermd buitenterras tijdens de donkere wintermaanden…

Optimaal rendement voor buitenterrassen

Met haar terrasoverkappingen op maat biedt Brustor klanten en bezoekers de kans om het hele jaar door, vier seizoenen lang, van de buitenlucht te genieten op een hotel-, restaurant- of caféterras. “In ons bedrijf is een team van circa vijftien ingenieurs voortdurend in de weer om bestaande oplossingen te verbeteren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen”, bevestigt Maxim. “We bieden verschillende types outdoor living terrasoverkappingen aan, elk met hun eigen voordelen. Bij overkappingen met lamellen kan je het zonlicht perfect doseren door de lamellen te kantelen of open te schuiven. Bij een overkappingssysteem met glas geniet je van een maximale lichtinval. En bij onze terrasoverkappingen met doek kies je tussen zon of schaduw met één simpele druk op de knop.”

B128 Pergola: schot in de roos

In 2018 lanceerde het familiebedrijf de Brustor B128 Pergola met doek, een veelzijdige zonwering met een minimalistisch design en tal van personalisatiemogelijkheden. “Van bij de lancering was deze terrasoverkapping een schot in de roos bij onze klanten”, aldus Maxim. “De combinatie van zonnescherm en terrasoverkapping, samen met een vlotte afvoer van regenwater via slanke palen, droeg zeker bij aan dit succes. Ook de ruime doekkeuze en RAL-kleuren voor de structuur zijn nog altijd belangrijke commerciële troeven.” 

… en een heerlijke plek om te vertoeven bij mooi weer.

XL-versie creëert extra kansen

Vorig jaar – in 2023 – schakelde het Brustor-team een versnelling hoger met de lancering van de Brustor B128XL. Maxim: “Zoals de naam al aangeeft, is dit de grote zus van de B128. We ontwikkelden deze terrasoverkapping specifiek voor grote terrasafmetingen in horecazaken. De B128XL combineert het beste van twee werelden, namelijk een pergola met ingebouwde screens die volledig in de aluminium structuur verdwijnen. Door de zwaardere palen kan een horeca-uitbater grotere oppervlakken overkappen met een strak doekdak. Dat lichte en toch robuuste doek – uit acryl vervaardigd – is oprolbaar en geritst, wat een perfecte waterdichtheid garandeert. We bieden dit kleurvaste doekdak aan in een 25-tal kleurvarianten, waardoor je een horecaterras kan afstemmen op jouw persoonlijke smaak.”

Op bezoek bij Barque à Jack

De maximale oppervlakte van deze terrasoverkapping is 30 vierkante meter (6 meter breed x 5 meter uitval of 5 meter breed x 6 meter uitval) per module, maar kan onbeperkt gekoppeld worden in de breedte. Door de toepassing van dit modulair systeem is de overkapping van grote terrasoppervlakken perfect mogelijk. Hoe dit in er in de praktijk uitziet, kan je ontdekken in het Gentse restaurant Barque à Jack. “De uitbater van deze horecazaak wou zijn terras van 15 meter breed op een kwalitatief hoogstaande en trendy manier overkappen”, legt Maxim uit. “Via de installatie van vier B128XL-modules – die naadloos op elkaar aansluiten – slaagden we erin om deze doelstelling te realiseren. Het eindresultaat oogt erg fraai, waarbij het terras aan alle zijden perfect afgesloten is door geïntegreerde screens. Vandaag kunnen klanten van het restaurant tijdens elk seizoen op het buitenterras genieten van een hapje en een drankje, uitstekend beschut tegen de weerelementen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details