BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
The Usual: hospitality voor de bewuste reiziger
The Usual combineert design met duurzaamheid.

The Usual: hospitality voor de bewuste reiziger

Er is een groeiend bewustzijn rond reizen. Vooral generaties Y en Z lijken zich zorgen te maken over de impact van lange vluchten en massatoerisme. The Usual speelt daarop in met een innovatief hospitalityconcept, waarbij over elk detail is nagedacht: van esthetiek en kwaliteit tot duurzaamheid en lokale verbinding. Dit hybride hotelconcept laat comfort, design, welzijn, bewustzijn en plezier naadloos samenkomen en wil gasten de stad op een meer verantwoorde manier laten ervaren. De eerste twee locaties openen dit jaar hun deuren in Rotterdam en in Brussel.  

The Usual is een plek waar mensen elkaar spontaan vinden en waar ideeën en inspiratie de vrije hand krijgen. Ze ontmoeten elkaar bij een FairChain-koffie, een lekkere lunch of ze leren ‘like-minded people’ kennen tijdens events, livemuziek, workshops en talks. De hotels bieden de beste lokale smaken aan door nauw samen te werken met ondernemers uit de omgeving die ook impact willen maken. Daarnaast biedt het de ruimte om ontspanning en werk te combineren, met waar mogelijk vergaderruimtes, coworkingplekken en een mindgym voor yoga, meditatie, soundbathsessies en meer. 

The Usual wil het verschil maken met duurzame keuzes, zodat elke gast zich kan ontspannen en genieten van alles wat een stad te bieden heeft. De bedoeling is om ook de lokale gemeenschap welkom te heten en gasten bij de buren langs te sturen. 

The Usual BXL

Het concept wordt ook in Europa uitgerold, met goed bereikbare locaties in stadscentra en vlak bij de hotspots. Eens Rotterdam gelanceerd is, staat Brussel op de planning. In het tweede kwartaal van 2024 zullen de deuren van The Usual Brussel op de Adolphe Maxlaan 107 openen. Het hotel zal 72 inspirerende kamers bieden met op de begane grond de U-bar. Hier genieten gasten van lokale lekkernijen zoals heerlijke ontbijtjes, lokale koffie, organic en glutenvrije focaccia’s of een The Usual Cocktail. Zelfs de haastige reiziger, voorbijganger of buur wordt niet vergeten, want The Usual Brussel zal een slim takeawayvenster hebben. 

Hoewel The Usual Brussel misschien kleiner is dan zijn Rotterdamse tegenhanger, staat verbinding ook hier centraal. Verwacht een ontvangsthal die dienst doet als galerij, een boekenhoek en een ruimte om te werken in een sociale ontmoetingsruimte. Bij The Usual denken ze aan alles om het verblijf van de gasten zo aangenaam en inspirerend mogelijk te maken. “Brussel is voor ons een logische stap in de uitbreiding van ons hotelconcept. De lokale betrokkenheid is sterk en er is een duidelijke vraag naar alternatieven voor bewuste reizigers”, aldus Aniek Ajanaku-Holland, Director of Brand Marketing. “The Usual Antwerpen volgt in 2025.”

Building valuable connections

The Usual werkt met een netwerk van partners en producten die dezelfde waarden als het hotel uitdragen. Dat is niet onderhandelbaar, waardoor de zoektocht naar geschikte partners lang, maar geslaagd was. De matrassen van Auping slapen niet alleen lekker, ze zijn ook circulair. De wastafels en wc’s van Woodio bestaan uit waterdicht houtcomposiet, waarvan de productie een veel lagere milieu-impact heeft dan nieuw keramiek. De kranen en douchekoppen in The Usual besparen naar verwachting tot wel veertig procent water per gast in vergelijking met gangbare opties. 

The Usual denkt graag op een verbindende manier en ziet partners en leveranciers als buren. De koffieboeren die samenwerken met koffieleverancier Moyee, de mensen die schoon drinkwater krijgen via het watercompensatieprogramma van de MadeBlue Foundation, … Indirect zijn zij, en wij allemaal, buren op dezelfde planeet.

Alle partners en leveranciers van de hotels delen dezelfde waarden als The Usual, zoals Auping met zijn circulaire matrassen.

Designing towards circularity

Aan de basis van The Usual ligt het idee dat alles wat ze doen – of dat nu in de bouw is, de dagelijkse werkzaamheden of de ervaring van de gast – zo weinig mogelijk negatieve impact willen genereren op mens en milieu. The Usual heeft de ambitie om de hospitality-industrie uit te dagen met een allesomvattende ESG-focus (Environmental, Social and Governance). Bij verbouwingen voldoen ze aan hoge milieueisen en werken ze toe naar duurzame standaarden op het gebied van isolatie en energievoorziening. Zo zijn de eerste twee hotels in Rotterdam en Brussel gasloos en streeft het naar certificaten van vooraanstaande organisaties, zoals BREEAM In-use, Green Key en in de toekomst B Corp.

Ten slotte krijgen de hotels in ieder geval gedeeltelijk groene daken, beplant met een mix van kruiden en sedummos, een insectenhotel en nesten voor vogels en vleermuizen. Een deel van de vloer in de gemeenschappelijke ruimtes is gemaakt van gerecycled plastic, onder meer afkomstig van afval uit onze rivieren, en ze zijn hard bezig om hun afval tot een minimum te beperken. En nee, ze zijn zeker niet voor de lucky few. The Usual biedt verschillende accommodatietypes voor verschillende behoeften, voor The Usual gaan gastvrijheid en inclusiviteit hand in hand.

Achter de schermen

The Usual werd opgericht door een groep niet-traditionele hospitality-experts met gedeelde ervaring bij citizenM, The Hoxton, Bunk Hotels en Sircle Collection. Ze staan samen volledig achter een futureproof hotelconcept dat mens en milieu met elkaar verbindt. Dit doen ze door transparant te zijn over hun activiteiten en de impact ervan, alsook door de samenwerkingen die ze opzetten. Sociale samenhang, inclusiviteit en connectie tussen gasten en locals zijn de prioriteit in de opbouw van het hotelconcept. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details