BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Nieuwe klimaatsystemen verhogen comfort en verlagen energiefactuur
Het Bedford Hotel & Congress Centre in Brussel werd grondig gerenoveerd. Ook de verouderde klimaatsystemen werden vervangen.

Nieuwe klimaatsystemen verhogen comfort en verlagen energiefactuur

In hotels mag het niet te warm of te koud zijn. Plotse temperatuurschommelingen zijn uit den boze. Duurzame klimaatsystemen kunnen daarbij helpen. Toen de directie van het Bedford Hotel & Congress Centre in Brussel besliste om het gebouw grondig te renoveren, wilden ze ook de verouderde klimaatinstallaties vervangen. Op advies van Thermo Comfort (Engels Group) kozen ze Multi V-warmtepompsystemen van LG. Het resultaat: een verhoogd comfort in kamers en andere ruimtes, een lagere energiefactuur en ruimte voor een dakterras met een indrukwekkend zicht op onze hoofdstad, aangezien het aantal buitenunits nu gevoelig lager ligt.

In de kamers werden wandunits van 2,6 kW gemonteerd en in de grotere conferentie­zalen en eetruimtes garanderen cassette-units een optimale luchtverdeling.

Het Bedford Hotel & Congress Centre in Brussel heeft een sterke reputatie. Dat heeft niet alleen te maken met de ligging vlak bij de Grote Markt en andere uitverkoren plekjes, maar ook met de professionele aanpak en de gastvrijheid. Het imposante gebouw combineert 310 stijlvolle, praktisch ingerichte kamers, 17 vergaderruimtes voor bedrijfsmeetings en congressen, een loungebar en het gastronomische restaurant Le Magellan. “Om gasten een nog betere service te garanderen zette de directie een groots renovatieproject op poten, waarbij onder meer de klimaatsystemen vervangen werden. Die waren verouderd en voldeden niet meer aan de eisen en verwachtingen”, stelt Patrick Leenaerts, sales director bij Thermo Comfort. “Als gespecialiseerd importeur en distributeur voor België en Luxemburg van verwarming, airconditioning, luchtbehandeling en zonnepanelen voor residentiële en industriële toepassingen stonden we hen bij met advies over de klimaatinstallaties en overtuigden hen van de voordelen van de Multi V-warmtepompsystemen van LG.”

Op advies van Thermo Comfort koos de directie van het hotel voor Multi V-systemen van LG.

De juiste keuze

De directie opteerde voor een gefaseerde renovatie. Zo werden in eerste instantie 145 kamers, de eetgelegenheden en de vergaderruimtes grondig opgeknapt. Terwijl in de kamers wandunits van 2,6 kW een aangenaam binnenklimaat creëren, garanderen cassette-units in de grotere conferentiezalen, de bar en het restaurant een optimale luchtverdeling. “De prestaties van zulke systemen zijn belangrijk, maar ook het design, de stille werking en de eenvoudige, slimme bediening met de LG AC Smart IV vallen bij onze gasten en medewerkers in de smaak. We zijn bovendien aangenaam verrast door de vlotte installatie en de eenvoudige, zuinige werking van deze klimaatsystemen”, licht Christophe Boverie, technisch directeur en mede-eigenaar bij Bedford Hotel, toe. “We zijn overtuigd dat we met de systemen van LG de juiste keuze maakten. Een bijkomend pluspunt is dat het aantal buitenunits van 31 naar 12 teruggebracht kon worden. Op de ruimte die daardoor vrijkomt kunnen we een dakterras creëren waar gasten volop genieten van een indrukwekkend uitzicht over Brussel. Een extra troef voor ons hotel.”

De buitenunits staan op het dak van het imposante gebouw.

Klanten ondersteunen

Bij Thermo Comfort zijn ze uiteraard trots op dit project, waar nog maar eens bleek hoe belangrijk het ondersteunen van klanten wel is. Het Thermo Comfort-team staat dagelijks klaar om klanten te adviseren, te begeleiden bij de aankoop en te ondersteunen bij eventuele na-service. De firma beschikt ook over een eigen studiebureau en een technische dienst. “De markt evolueert snel, waardoor het belangrijk is dat klanten up-to-date blijven rond de nieuwste producten en technologieën. Ze kunnen op afspraak een bezoek brengen aan onze showroom op de nieuwe site in Malle. We organiseren er ook wekelijks opleidingen voor professionele klanten. Sprekers en opleiders van onze toonaangevende merken gaan dan dieper in op bepaalde thema’s of innovaties. Die Engels Academy is uiteraard gratis voor onze klanten”, sluit Leenaerts af. “We beschikken ook over een magazijn van 14.000 vierkante meter met 6.000 stocklocaties, vanwaar dagelijks twaalf eigen vrachtwagens richting de klanten vertrekken. Bestellingen kunnen uiteraard ook afgehaald worden. Kortom: we ontzorgen onze klanten van a tot z.” 

Het aantal buitenunits ligt beduidend lager, waardoor er ruimte is voor een extra dakterras met een indrukwekkend uitzicht op Brussel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details