BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Accor versnelt de groei van de merken Premium, Midscale en Economy in Europa

Accor versnelt de groei van de merken Premium, Midscale en Economy in Europa

EEN STERKE LINE-UP VAN HOTELOPENINGEN EN MERKLANCERINGEN VERWACHT VAN DE GROEP IN HET EERSTE DEEL VAN 2024

Accor, een wereldwijd toonaangevende hospitality groep, blijft haar portfolio van premium, midscale en economy merken in heel Europa uitbreiden met een reeks nieuwe hotels en een sterke line-up van openingen die gepland staan voor het eerste deel van 2024. Op divisieniveau van Premium, Midscale & Economy (PM&E) bouwt het groeiplan voort op Accor’s sterke positie in de regio, die ongeveer 3.000 PM&E-hotels in meer dan 40 landen omvat.

In de eerste maanden van 2024 heeft Accor al een groot aantal nieuwe hotels verwelkomd, zoals TRIBE Milano Malpensa, de eerste vestiging van het designmerk in Italië, en Mercure Tirana, de eerste vestiging van het merk in Albanië, terwijl de ibis merkenfamilie verder wordt uitgebreid met nieuwe economy hotels in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië. Binnen het premiumnetwerk van de Groep is Swissôtel onlangs van start gegaan in Montenegro en Georgië.

Het groeitraject van Accor’s Premium, Midscale en Economy divisie zal zich voortzetten met naar verwachting extra openingen in het eerste deel van 2024, verspreid over verschillende merken en bestemmingen in de regio.

Accor heeft in 2023 een nieuwe divisiestructuur geïntroduceerd, waaronder een speciale Premium, Midscale en Economy divisie, om meer gerichte expertise te bieden, de groei te versnellen, de prestaties verder te verbeteren en het hoogst mogelijke serviceniveau te bieden aan eigenaren en gasten. Het groeiplan is gericht op het verstevigen van de leidende positie in de belangrijkste landen, uitbreiding in vrijetijdsbestemmingen en bestemmingen in het Middellandse Zeegebied en het vergroten van de aanwezigheid in het premiumsegment. Na een recordaantal ondertekeningen vorig jaar, heeft de PM&E divisie vanaf december 2023 een ontwikkelingspijplijn van meer dan 3 miljoen euro.

Patrick Mendes, CEO Premium, Midscale & Economy, Accor Europe & North Africa, zei: “Europa is de historische thuisbasis van Accor en blijft spannende mogelijkheden bieden voor de gastvrijheidssector, en onze groeistrategie is volledig afgestemd om tegemoet te komen aan de evoluerende markten en verwachtingen van reizigers. 2023 was een recordjaar voor groei, waaruit de aantrekkingskracht van onze gevarieerde merkenportfolio blijkt. 2024 markeert het eerste volledige jaar voor Accor’s Premium, Midscale en Economy organisatie, en we kijken ernaar uit om het volledige potentieel van deze ongelooflijk diverse regio dit jaar en ver in de toekomst te ontsluiten.” 

In het Middellandse Zeegebied, een belangrijk groeigebied van Accor, zal de Groep haar aanwezigheid uitbreiden met nieuwe openingen in Italië (Rome en Sondrio) en Cyprus (Larnaca) onder de merken Mercure en Handwritten Collection, naast een sterke groei in Frankrijk, met naar verwachting meer dan 30 nieuwe openingen in het eerste deel van 2024. Enkele andere belangrijke Europese groeihighlights zijn de aanstaande opening van een Novotel-hotel in Hamburg (Duitsland) en Brugge (België), het debuut van ibis Styles in IJsland (Reykjavik) en greet in Brussel (België), evenals de opening van het eerste TRIBE-hotel in Letland (Riga). In het Verenigd Koninkrijk gaat Accor het TRIBE-merk uitbreiden met een nieuw hotel in Manchester en een nieuw ibis Styles op de luchthaven Gatwick.

De Groep heeft robuuste ontwikkelingsplannen voor haar premium hotelportfolio, met de verwachte opening van Mövenpick Resort & Spa Karpacz en Mövenpick Wrocław, die beide de lancering van het merk in Polen markeren, en het debuut van het merk Pullman in Montenegro en Hongarije, naast een nieuw Swissôtel in Roemenië. 

In het Nieuwe Oosten blijft Accor uitbreiden in populaire bestemmingen in Georgië, met de aanstaande opening van Novotel Tbilisi Center en ibis Styles Batumi, evenals de toevoeging van Mövenpick Winter Park Baku in Azerbeidzjan.  

Philippe Bijaoui, Chief Development Officer Europe & North Africa voor Accor’s Premium, Midscale en Economy, voegt hieraan toe: “De groei van onze Premium, Midscale en Economy portefeuille is het bewijs van de erkenning en het vertrouwen dat onze gasten en hotelpartners in de regio consequent tonen. Dit is nog maar het begin en we blijven ons inzetten voor onze expansiestrategie met een duidelijke routekaart om niet alleen onze aanwezigheid te consolideren, maar ook meer bestemmingen met een hoog potentieel te verkennen waarvan we weten dat reizigers daar willen zijn.

In de eerste paar maanden van 2024 heeft Accor verschillende nieuwe ontwikkelingsprojecten afgerond, waaronder de lancering van het eerste Pullman hotel in Hongarije met een flagship in Boedapest en de lancering van het merk Handwritten Collection in Boekarest. Enkele van de aanstaande premium, midscale en economy openingen die verwacht worden in de eerste helft van 2024 zijn:

Maison Hamelin Hotel
– Handwritten Collection (Frankrijk) – Het eerste hotel onder het Handwritten Collection-merk dat in Parijs wordt geopend, ligt in het chique 16e arrondissement van de hoofdstad, tussen de wereldberoemde Champs-Elysées en het Galliera Museum. Het hotel verwelkomt

zijn eerste gasten begin juni en laat de Franse savoir-faire zien in de gezellige 65 kamers, een levendige bar en een spa. 

 Mercure Roma Cinecittà (Italië)
– Het hotel is ontworpen in een industriële stijl met een cinematografisch thema. De opening is gepland in juni 2024 en het zal 126 kamers, een loungebar, een restaurant, een fitnessruimte en vier vergaderruimten bieden. Het hotel ligt op slechts 300 meter

afstand van de Cinecittà Studios met handige vervoersverbindingen naar het centrum van Rome en de populaire attracties en monumenten.

Mövenpick Wroclaw (Polen)
– Het hotel is gevestigd in een 100 jaar oud gebouw in het hart van Wroclaw en biedt 179 comfortabele kamers, een groot restaurant en een skybar in een grondig ontworpen interieur dat moderne en elegante kenmerken combineert. Het beschikt over een moderne en functionele conferentieruimte en wordt naar verwachting in de zomer geopend. 

Novotel Tbilisi Center (Georgië)
– Het nieuwe gebouw met 176 kamers ligt in Avlabari, een historische wijk in de oude stad van Tbilisi. De opening is gepland in het voorjaar van 2024 en het zal een modern design hebben, een zwembad en bar op het dak en andere voorzieningen, evenals een veelzijdig conferentiecentrum voor maximaal 600 gasten.

ibis Styles Batumi (Georgië)
– Dit is de eerste opening van Accor aan de Zwarte Zeekust. De opening van het hotel staat gepland voor de zomer van 2024 en zal worden gekenmerkt door verschillende sportthema’s, comfortabele kamers met het kenmerkende Sweet Bed™ van ibis, evenals ruimte voor evenementen en entertainment met speciale aandacht voor gezinnen met kinderen

Swissôtel Poiana Brasov (Roemenië)
– Het hotel ligt in de regio Transsylvanië in Roemenië en beschikt over 64 goed ingerichte kamers. Het is de perfecte uitvalsbasis voor skiërs, wandelaars en fietsers die te voet naar de nabijgelegen pistes kunnen gaan. Na een dag in de natuur kunnen gasten

genieten van de ontspannende spa of het restaurant ter plaatse. Het hotel opent naar verwachting in mei 2024 en biedt conferentie- en evenementenfaciliteiten voor zakenreizigers.

TRIBE Manchester Airport (VK)
– De opening van het tweede TRIBE hotel in het VK is gepland in het voorjaar van 2024. Het negen verdiepingen tellende hotel van 12.300 m2 ligt op loopafstand van de terminals op een van de populairste luchthavens van het Verenigd Koninkrijk en zal 412 kamers en suites, een restaurant en bar, een fitnesscentrum en zelfs een crew lounge voor luchtvaartpersoneel bieden.

greet Brussels Airport Zaventem (België)
– Dit is het eerste greet hotel in de Benelux en komt op een van de drukste luchthavens van België. Het nieuwe hotel opent naar verwachting in het voorjaar van 2024 en zal 68 comfortabele kamers bieden. Het ligt op slechts enkele minuten van de terminal met even goede verbindingen naar het centrum van Brussel. 

Novotel Hamburg Central Station (Duitsland)
– Het hotel opent naar verwachting eind maart 2024 en beschikt over 227 prachtig ontworpen kamers en suites, een Scandinavisch geïnspireerd restaurantconcept, een bar en lounge, een fitnesscentrum en ruimten voor vergaderingen en evenementen, met een toplocatie naast het centraal station van de stad en het winkelgebied Mönckebergstrasse.

TRIBE Riga City Centre (Letland)
– Dit hotel, dat in april 2024 wordt geopend, is het eerste TRIBE-hotel in de Baltische staten en ligt in de jugendstilwijk van het centrum van Riga. Het zal 81 kamers, een bar en restaurant, een fitnessruimte, stoomsauna en jacuzzi en conferentiefaciliteiten bieden.  

 ibis Styles Reykjavik (IJsland)
– Het nieuwe hotel ligt in de hoofdstad van IJsland en heeft een uitstekende verbinding met het stadscentrum en de internationale luchthaven. Het krijgt 57 kamers en opent in mei, na een uitgebreid renovatieproject als onderdeel van de verbouwing.

Naast de segmenten premium, midscale en economy, bereidt Accor’s Luxury & Lifestyle divisie zich ook voor op een spannende periode van groei in 2024. Met een wereldwijde portefeuille van 370+ luxe hotels en 150+ lifestyle hotels – de laatste vertegenwoordigd door Ennismore – en een uitgebreide ontwikkelingspijplijn, is Accor sterk gepositioneerd om te voldoen aan de vraag naar hoogwaardige en cultureel relevante reiservaringen. Enkele belangrijke Europese openingen in deze categorieën worden verwacht in 2024. Van Ennismore openen dit jaar lifestylehotels als Hyde London City (VK), SLS Barcelona (Spanje), The Hoxton Vienna (Oostenrijk) en 25hours Hotel Paper Island, Kopenhagen (Denemarken). Daarnaast zullen er later dit jaar nog een aantal andere spraakmakende luxe hotels bijkomen, zoals Fairmont Golden Prague in Tsjechië en Fairmont La Hacienda, Costa Del Sol, Spanje.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details