BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Winterhalter lanceert nieuwe MT-reeks met Connected Wash
Voor elke toepassing is een vaatwaskorf ontwikkeld.

Winterhalter lanceert nieuwe MT-reeks met Connected Wash

Winterhalter is al 75 jaar een klinkende naam in de vaatwasindustrie. Het familiebedrijf is Duits van oorsprong en intussen in veertig landen actief. “Een kraaknette, kristalheldere vaat is geen missie, maar een obsessie”, verklaart managing director Eddy Croes met een knipoog. “We leveren toepassingen voor het klassieke servies en bestek, en ook innovatieve oplossingen om glazen te wassen in de horeca, catering en retail.” 

Er beweegt heel wat in de horeca. Met constante investeringen in onderzoek en innovatie blijft Winterhalter inzetten op digitalisering en energie-efficiëntie. “Het is ons doel om vaatwassystemen te maken die zo efficiënt zijn, dat de cost of ownership de laagste op de markt is”, stelt managing director Eddy Croes. “Je verbruikt met andere woorden zo weinig energie, water en was- en spoelmiddelen dat onze toestellen zichzelf terugverdienen. Intelligente machines maken dit mogelijk. Je vaat blijft natuurlijk zo proper als je van Winterhalter gewoon bent.”

Dit najaar stelt Winterhalter zijn MT-reeks voor.

Winterhalter levert niet enkel vaatwassers, maar ontwikkelt in zijn laboratoria ook eigen was- en spoelmiddelen. “We zijn dus meer dan een machinefabrikant. We zoeken op een doorgedreven manier naar oplossingen voor onze klanten. Of dat nu een bistro is of een hotel: onze systemen gaan van klassieke frontladers tot grote vaatwastunnels die enorme hoeveelheden kunnen verwerken. Vroeger had je hier een heel team aan afwassers voor nodig, maar dat personeel vind je vandaag simpelweg niet meer. Bovendien is het hygiënischer, omdat de glazen bijvoorbeeld enkel bij de voet vastgenomen worden bij het uitladen.”

“Een kraaknette, kristalheldere vaat is geen missie, maar een obsessie.”

Van a tot z

Tijdens de hele levenscyclus van hun vaatwasinstallatie staat Winterhalter horecazaken bij. Dat start bij de keuze van het juiste systeem en de benodigde accessoires. Eddy: “We hebben honderden verschillende vaatwaskorven in ons assortiment. Voor elke toepassing is er wel eentje ontwikkeld, zoals voor herbruikbare bekers. Die zijn erg licht, dus je wil niet dat die rondvliegen in je machines. Ook voor champagneglazen en bestek zijn heel wat mogelijkheden. Bij het kiezen en de levering van je systeem krijg je bovendien persoonlijk advies over het correcte gebruik van onze producten.”

Treedt er een storing op, dan kan je 24 uur op 24 een beroep doen op Winterhalter. “Onze customerservice staat je telefonisch bij, waarna een van onze regionale techniekers je uit de nood helpt. We leveren onze reserveonderdelen ’s nachts, zodat techniekers ’s ochtends meteen de baan op kunnen voor hun interventies.”

Met Connected Wash bestuur je de vaatwasser via wifi.

Connected Wash

Naast hun glazenwasoplossing waar ze elke Horeca Expo mee uitpakken, lanceert Winterhalter dit najaar ook zijn MT-reeks. Na een eerste introductie in Milaan, kan de Belgische markt kennismaken met de grootste tunneltransportbandmachines in hun aanbod. De tunnels zijn tot twintig meter lang en bedoeld om grote aantallen couverts, glazen en borden tegelijk te verwerken. Naast de capaciteitsvergroting ten opzichte van eerdere reeksen is ook de bedieningselektronica vernieuwd. “Energie- en watergebruik worden nog nauwkeuriger opgevolgd en de Connected Wash-technologie is geïntegreerd in de toestellen. Daarmee kan je de machine via wifi vanop afstand monitoren”, legt Eddy uit. “Zo kan je als hotelmedewerker of vanuit het callcenter bepaalde waarschuwingssignalen krijgen en zien we remote wat het probleem is, bijvoorbeeld een storing in de waspomp of te weinig product. Zo hoeven we niet altijd een technieker langs te sturen om het op te lossen en iedereen kan sneller opnieuw aan het werk.”

Een laatste nieuwtje waar Winterhalter mee uitpakt, is de aankondiging van hun nieuwe Experience Center dat volgend jaar in Londerzeel geopend wordt. “Klanten zullen er onze machines kunnen bekijken en testen. Door ons magazijn verder te rationaliseren zullen we onze standaardmachines bovendien nog sneller kunnen leveren.”

Kan je niet wachten om het aanbod van Winterhalter te ontdekken? Reserveer je gratis ticket voor Horeca Expo op de website van Winterhalter en bezoek hen op stand 5211.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details