BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Minder energieverbruik, meer efficiëntie met Rational
Met de iCombi Pro bespaar je veel plaats in de keuken.

Minder energieverbruik, meer efficiëntie met Rational

Innovatie en efficiëntie kenmerken Rational, de uitvinder van de combisteamer. Al meer dan vijftig jaar zijn hun veelzijdige producten de helpende hand voor chefs. Door technologische evoluties speelt Rational vandaag in op verschillende problemen waar horecazaken hun hoofd over breken. “Wij bieden een antwoord op de personeelstekorten en besparen je tijd, plaats en energie”, zegt Bart Ysebaert, gedelegeerd bestuurder van Rational. 

Van het ontbijt tot het diner 

Op hetzelfde moment een croissant afbakken, een stuk vlees garen en groenten stomen? Met de iCombi Pro is een veelvuldig en gevarieerd gebruik doorheen de dag mogelijk. “Van het ontbijt naar de lunch tot het diner, voor de mise-en-place en tijdens een drukke service: een combisteamer rendeert de volledige dag. Die veelzijdigheid maakt het toestel nuttig voor grote en kleinere horecazaken”, benadrukt Bart Ysebaert, gedelegeerd bestuurder van Rational. “Het toestel bestaat uit verschillende lades die gelijktijdige bereidingen mogelijk maken, altijd op punt en zonder enige vorm van smaakoverdracht.”

iCombi Pro en iVario Pro vormen de perfecte warme keuken.

Oplossing voor personeelsnoden 

Dat de horecasector kreunt onder de personeelstekorten hoeft geen betoog meer. Veel zaken doen  een beroep op jobstudenten en flexi’s. Maar zij zijn niet altijd inzetbaar omdat ze de knepen van het vak onvoldoende kennen. “Heb je een iCombi Pro? Dan kan een nieuwe jobstudent om 7u30 binnenwandelen en om 8u probleemloos het ontbijt serveren”, zegt Bart overtuigd. 

Door de voorgeprogrammeerde instellingen en een intuïtief bedieningsconcept met duidelijke pictogrammen en logische werkstappen kan iedereen ermee aan de slag, zonder fouten te maken. “Je kan er honderd procent op vertrouwen dat de bereidingen altijd kwalitatief en hetzelfde zijn, ook als een jobstudent het toestel bedient. Onze culinaire adviseurs, ex-chefs, zetten samen met jou alle instellingen op punt.” 

Multitasker bij uitstek 

Voor chefs die tijd willen besparen, brengt de Ivario Pro soelaas. Met dit toestel kan men tegelijkertijd bakken, braden, koken en frituren op een gecontroleerde manier. Zo krijgen chefs hun handen vrij om meer tijd te besteden aan bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe gerechten. “Bouillons of sauzen maken is een tijdrovend proces. De Ivario Pro maakt hiermee komaf. Zo creëer je voor jezelf als chef veel meer tijd en ruimte”, geeft Bart als voorbeeld.  

Een andere belangrijke tijdsbesparing van de Rational-toestellen is het zelfreinigend systeem. Tussendoor gaat een iCombi Pro bijvoorbeeld in twaalf minuten van vuil naar schoon. “Na een drukke service sta je geen uren meer schoon te maken: een druk op de knop en het toestel is opnieuw klaar voor gebruik.” 

Met Rational zijn gelijktijdige bereidingen mogelijk.

Zeventig procent minder energieverbruik 

Rational combineert verschillende toestellen in één. Dat horecazaken zo plaats besparen, spreekt voor zich. Dit betekent bovendien dat er slechts één toestel energie verbruikt, waardoor het verbruik tot zeventig procent kan verminderd worden. Bart: “De hoge energieprijzen wegen op horecazaken. We merken dat onze klanten bewuster omspringen met hun verbruik. Daarom is Rational altijd een duurzame keuze: een lagere energiefactuur en een toestel met een lange levensduur.”

Bezoek Rational op Horeca Expo 

Geïnteresseerden kunnen de stand van Rational bezoeken op de Horeca Expo. De culinaire adviseurs van Rational geven doorlopend demo’s voor passanten. Wie een gepersonaliseerde demo wenst, is welkom op hun kooktheaters. Tijdens een sessie van anderhalf uur wordt in detail ingegaan hoe de toestellen jou precies kunnen helpen en worden de functies van a tot z overlopen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan op het e-mailadres events@rational.be. 

Maandelijkse afbetaling mogelijk
Om haar vijftigjarig bestaan te vieren, lanceert het bedrijf Rational een termijn afbetalingsplan, mogelijk vanaf 265 euro per maand. Daarbij is vier jaar omnium garantie en het onderhoudscontract inbegrepen. 

Meer info vind je op rational.be ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details