BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Met dit modulair pergolaconcept krijgt elk terras een eigen identiteit
Deze terrasoverkapping is leverbaar met drie soorten daken: met klassieke dubbelwandige lamellen, met winddichte lamellen of met een vast houten dak.

Met dit modulair pergolaconcept krijgt elk terras een eigen identiteit

Verschillende configuraties, daktypes, sfeerwanden en verlichtingsstijlen

Met de juiste terrasoverkapping tover je als hoteluitbater je buitenruimtes om tot gezellige plekjes waar gasten beschut zitten tegen zon, wind en regen. Zo genieten ze zorgeloos van een drankje, lunch of diner. Hoe leuk zou het zijn om zelf je pergola samen te stellen? Het kan met het nieuwe modulaire SO! Universe-concept van Winsol. Verschillende configuraties, drie soorten daken, twaalf geïsoleerde en niet-geïsoleerde sfeerwanden, een tiental opties qua verlichting, verwarming en geïntegreerde luidsprekers: je combineert naar believen om een buitenruimte op maat te creëren.

Het SO! Universe pergola-concept van Winsol past bij elke bouwstijl: modern en minimalistisch, romantisch en familiair, landelijk en cottage.

Maatwerk naar wens

SO! Universe van Winsol blinkt uit door de veelzijdigheid waardoor deze pergola bij elke bouwstijl past: modern en minimalistisch, romantisch en familiair of landelijk en cottage. Deze terrasoverkapping, opgebouwd uit elegante, maar stevige aluminium profielen en leverbaar in een uitgebreid kleurenpallet, kan tegen de gevel aangebouwd worden met twee of drie palen, zelfdragend op vier palen of ingebouwd tussen twee muren zonder palen. Je koppelt verschillende modules – in de lengte en breedte – om een grote ruimte te overkappen of verschillende ruimtes naast elkaar te creëren, zoals een buitenkeuken, buffetzaal of eetruimte. 

“Als klant kan je kiezen uit drie soorten daken,” licht marketingmanager Karolien Coussée toe. “Terwijl het Classic-dak met klassieke dubbelwandige, kantelbare lamellen is uitgerust, bestaat de Climate-versie uit honderd procent regen- en winddichte en geluidsisolerende lamellen. Door de aluminium lamellen te kantelen, regel je de hoeveelheid licht of schaduw. In gesloten toestand is de pergola volledig luchtdicht door lamellen met speciale dichtingen die perfect op de goten rusten. De geluiddempende lamellen sluiten het gedruppel van regen bijna helemaal buiten. Het regenwater wordt elegant en functioneel afgevoerd via vier geïntegreerde goten en afwatering via de palen.” 

Verder kan je opteren voor het vaste Cocoon-dak met de warmte en gezelligheid van echt populierenhout in drie kleuropties. De versterkte isolatie maakt het dak water- en luchtdicht, waardoor gasten een gevoel van bescherming en comfort ervaren alsof ze binnen zitten. Tot slot is het ook mogelijk om bij gekoppelde modules een houten dak en een bioklimatisch lamellendak te combineren.

Er zijn verschillende verlichtingsmogelijkheden: ledstrips onder de goten, RGB-licht in de goot, spots in de zijgoten of lamellen en zelfs een sterrenhemel met leds in het dak.

Comfort en sfeer naar believen

Bij de ontwikkeling van deze SO! Universe heeft de R&D-afdeling van Winsol niet alleen aan het design gedacht, maar evenzeer aan het comfort en de sfeer. Zo kan men elke module naar believen openen of sluiten om te beschermen tegen de zon, kou of elke weersomstandigheid en krijgt men tal van verlichtingsmogelijkheden. Verwarming, geïntegreerde luidsprekers, USB-poorten en stopcontacten – alles is mogelijk.

“We willen klanten onbeperkte creatieve vrijheid bieden met een collectie van maar liefst twaalf wanden met een eigen sfeer, bescherming en isolatieniveau. Klanten kunnen kiezen voor een vast raam of steellook raam met dubbele beglazing, een Cocoon-wand uit echt hout, een glazen aluminium schuifwand of een gemotoriseerde hefwand. Ook een SolFix-inbouwscreen met motor of kwalitatieve outdoorgordijnen behoren tot de mogelijkheden. Andere varianten zijn het frameless schuifraam met enkel glas, de lamellenwand, de schuifwand met dubbel screendoek, de houten schuifwand met screendoek en een glaswand in combinatie met outdoorgordijnen”, geeft Coussée aan. “Ook op het vlak van de verlichting kan je je creativiteit de vrije loop laten. Dimbare ledstrips met direct warm wit licht of wit licht met instelbare warmte-koelte onder de vier regengoten, indirect RGB-licht verborgen in de regengoot, dimbare spots in de zijgoten of lamellen of zelfs een dimbare sterrenhemel met leds in het dak – er is voor elk wat wils om in buitenruimtes op elk moment de juiste sfeer te creëren. Hoteluitbaters krijgen op die manier steeds een gepaste pergola, zodat hun gasten het hele jaar buiten op het terras kunnen genieten. Ze kunnen ook meer mensen tegelijk ontvangen, zonder daarvoor grote verbouwingswerken te moeten uitvoeren.” ■

Kies zelf je de wandinvulling: outdoorgordijnen, geïntegreerde screendoeken, vaste ramen, schuiframen of -wanden, glas-, lamellen- of houten wanden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details