BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Automatisering leidt tot concurrentievoordeel
Het opvolgen van de prijszetting heeft veel meer aan belang gewonnen.

Automatisering leidt tot concurrentievoordeel

Focus Hospitality is de exclusieve verdeler voor België en Luxemburg van het Property Management Systems (PMS)-systeem Protel. Daarnaast verdeelt het bedrijf uit Wilrijk ook de betaalsystemen van Planet Payment. Denk hierbij aan betaalterminals en de verwerking van de betalingen zelf. Bovendien zijn ze verdeler van RevControl Revenue Management.

Mike Valcke, general manager Focus Hospitality: “En alsof dat nog niet genoeg is zijn we ook bezig met een kassasysteem. We kunnen dit al verdelen in Luxemburg, maar in België wachten we op de certificatie van de FOD Financiën. Al het bovenstaande past eigenlijk perfect in onze uitgebreide supportvisie en persoonlijke aanpak. We kunnen hotels op die manier full-option begeleiden. Want het mag gezegd worden, in tegenstelling tot andere spelers op de markt zijn wij wel telefonisch bereikbaar. Elke mail wordt binnen de 24 uur beantwoord. Het vereist een beetje flexibiliteit, maar onze klanten zijn hier zeer tevreden over.”

Administratieve automatisatie verkleint de foutenmarge in de backoffice.

Drang naar administratieve automatisatie

“We merken in de sector de steeds toenemende drang naar administratieve automatisatie”, gaat Mike verder. “We kunnen daar perfect op inspelen door onze combinatie van het PMS-systeem en Planet Payment. Zo verkleinen we substantieel de foutenmarge in de backoffice. Ook het opvolgen van de prijszetting heeft veel meer aan belang gewonnen. Daar hebben we dan de combinatie van Protel en RevControl voor. RevControl doet een volledige analyse van de markt en hoe de prijszetting van de concurrentie is. Aan de hand van die data doet het programma dan voorstellen naar tarieven. Die voorstellen kunnen ofwel volledig automatisch geaccepteerd worden of na tussenkomst van de gebruiker. Daar kan je als hotel natuurlijk een zeer groot concurrentieel voordeel uit halen. Dat spreekt voor zich.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details