BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Terug naar overzicht

Scents

Geurmarketing in hotels: de kracht van geuren

Het is al lang bekend dat geur een grote invloed kan hebben op ons welzijn en onze gedragingen. Maar wist je dat geur ook een belangrijke rol speelt in de horeca? Steeds meer restaurants, bars en hotels maken gebruik van geurmarketing om hun klanten te verleiden en de beleving te vergroten. Hoe en waarom kan je geurmarketing nu best inzetten bij gebruik in de horeca?

Geurmarketing is een vorm van marketing waarbij geuren worden gebruikt om een bepaalde sfeer of emotie op te roepen. In de horeca kan dit bijvoorbeeld worden gebruikt om de eetlust op te wekken, om de gasten te ontspannen of juist om ze te activeren. De juiste geur kan zelfs leiden tot een verhoogde omzet, omdat klanten langer blijven zitten en meer besteden.

Ook in de bar kunnen geuren een belangrijke rol spelen. Zo kan de geur van versgemalen koffie ervoor zorgen dat klanten zich op hun gemak voelen en langer blijven zitten. Daarnaast kan de geur van bepaalde dranken, zoals whiskey of rum, bijdragen aan de sfeer in de bar en de beleving van de klant.

Maar niet alleen de geuren zijn belangrijk, ook de manier waarop ze worden verspreid. Zo kan geurmarketing worden ingezet door middel van geurtoestellen, diffusers of geursprays. Door de geur op de juiste manier te verspreiden, kan de gewenste sfeer worden gecreëerd.

Het gebruik van geurmarketing in de horeca is een groeiende trend. Steeds meer horecagelegenheden ontdekken de kracht van geuren en zetten deze succesvol in om hun klanten te verleiden en hun verblijf aangenamer te maken. Door het creëren van de juiste sfeer en emoties kunnen zij niet alleen meer omzet genereren, maar ook zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor hun klanten.

In de horeca draait alles om beleving en gastvrijheid. Geurmarketing kan hierin een belangrijke rol spelen. Door op een slimme manier gebruik te maken van geuren, bieden horecagelegenheden hun klanten een onvergetelijke ervaring en tegelijkertijd verhogen ze hun omzet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer restaurants, bars en cafés geurmarketing inzetten als onderdeel van hun marketingstrategie.

Scents als marktleider:
Het begon allemaal in 2007, toen bedrijfsleider Patrick op reis in Thailand merkte dat de winkeltjes daar in de eerste plaats bezig zijn met het verspreiden van een aangename belevingsgeur. Dit bleek belangrijker te zijn dan een goede belichting, juiste muziek of een mooi interieur. Enkele maanden later werd hij in Miami geconfronteerd met een winkel die echt ALLE zintuigen ten volle stimuleerde. Hij werd als het ware binnengetrokken in deze winkel, en dan vooral door een heel aangename geur die hem op het voetpad tegemoet kwam. Toen realiseerde hij zich dat dit nog niet bestond in België.

Belgische ondernemers zijn voorzichtig, dus het heeft wat voeten in de aarde gehad om de juiste beslissingsnemers te vinden. Ze waren meestal pas te overtuigen na het voorleggen van de bewijzen dat geurbeleving effectief de omzet beïnvloedt.
Maar na 5 jaar volharding, begon het succes van Scents te groeien. Intussen hebben ook enkele internationale klanten hun weg gevonden naar Scents.

Ondertussen heeft het bedrijf een verkoop-, administratieve-, marketing- en een technische afdeling. In totaliteit zijn wij met 11 werknemers die ervoor zorgen dat wij zoveel mogelijk ondernemers van een aangename geur voorzien, en zo voor een fijn gevoel en meer omzet kunnen zorgen. Wij hebben duidelijke bedrijfsprocessen en waken sterk over de invulling hiervan. Iedereen is betrokken in elke verandering of beslissing.

Ook het gamma van Scents is gegroeid. Bedrijven kunnen ook hun eigen geur doorverkopen als homespray, geurkaars of verwerkt in geurstokjes. Zo wordt geurmarketing ook doorgetrokken naar de huiskamers van de particuliere klant.

Scents wil blijven groeien en innoveren op vlak van geurmarketing. We hopen dat onze diffusers hun weg vinden naar alle sectoren en kunnen blijven bijdragen aan de beleving van de klant.

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services AdviesbureauGeurmarketing Adres Vakenderveld 7 bus 4
2500 Lier
België
Telefoonnummer 03 233 66 16 E-mailadres [email protected] Website scents.be

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details