BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Ontdek de themahal Hotel & Hospitality op de Horexa Expo
Horeca Expo herhaalt de succesformule van vorig jaar met een themahal Hotel & Hospitality.

Ontdek de themahal Hotel & Hospitality op de Horexa Expo

Horeca Expo pakte vorig jaar in Flanders Expo uit met een themahal die volledig in het teken stond van Hotel & Hospitality. De enthousiaste reacties van zowel exposanten als bezoekers bevestigden het succes van deze nieuwe benadering. Dit concept wordt dan ook tijdens de komende editie verder uitgebouwd en verfijnd.

Een 65-tal exposanten, samen goed voor 2.000 vierkante meter, vullen hal 3 met een breed scala aan hoogwaardige producten en diensten. Alle hotelaspecten komen hierbij aan bod: van het slaap- en zitgedeelte, over de badkamer tot de lobby, de bar en het restaurant. Bezoekers kunnen rekenen op een uitgebreid aanbod in meubilair, apparatuur, aankleding en accessoires, specifiek afgestemd op de behoeften van de hotel- en hospitalitysector.

Hal 3 van Flanders Expo is de plek waar je onder meer de nieuwste trends in digitaal comfort, efficiënt toegangsbeheer, netwerktoepassingen, professionele camerabewaking, interactieve audiotoepassingen, cloudbased software, moderne kluizen, geavanceerde schoonmaakoplossingen, innovatieve propertymanagementsystemen, … ontdekt. 

Talks in de Hotel Lounge

Naast nieuwigheden en producten en diensten ontdekken, wil Horeca Expo ook inspireren. Dat doen ze met heel wat talks in de Hotel Lounge, centraal in hal 3. Zo komen Willem De Graeve van Toerisme Vlaanderen en Jasmina Loots van Pluimpapaver Hotel & Glamping praten over ‘Reizen naar Morgen’. Toerisme Vlaanderen geeft ook lezingen over toegankelijkheid binnen de vakantiebeleving en over ecologische duurzaamheid. Prof. dr. Bram Desmet van HorecaWerkt heeft het dan weer over tools die je kan inzetten om de uitdagingen in de foodsupplychain aan te pakken. De lezing van Stardekk over AI in hospitality sluit daar bij aan. Of wat dacht je van de talks van Geberit over trends in de badkamerindustrie en over akoestiek en comfort in de badkamer? Ook hospitality business coach Ann Winnepenninckx is aanwezig met een talk over sociale media voor horecaprofessionals. Het volledige programma staat vanaf oktober op de website van Horeca Expo.

Symposium rond AI en hospitality

Op dinsdag 19 november organiseert het departement Hotelmanagement van de AP Hogeschool Antwerpen tijdens Horeca Expo een symposium over de toenemende invloed van artificiële intelligentie op de hospitalitysector. Keynotesprekers in het eerste deel zijn Stijn Baert, Mieke De Ketelaere en Cas Bogaard. Zij schetsen over de invloed van AI in ons dagelijkse werk- en privéleven. In het tweede deel wordt dieper ingegaan op AI in de hotellerie met Eline Vorlat, Frank van den Berg, Ruud Belmans, Max Smeets en Bart-Jan Leyts. 

Het symposium biedt hoteliers en professionals in de hospitalitysector de kans om kennis te maken met de laatste ontwikkelingen op het gebied van AI en de concrete toepassingen ervan in de praktijk. De start wordt voorzien om 8 uur met een ontbijt en netwerkopportuiniteiten. Om 13 uur is het sympsosium gedaan. Een deelname kost 150 euro per persoon, exclusief btw. Om in te schrijven stuur je een e-mail naar [email protected]. Je kan bij hem terecht met al je vragen.

Van culinaire wedstrijden tot een totaalaanbod

Naast het gespecialiseerde aanbod voor de nog steeds groeiende ‘overnight stay’-markt, biedt Horeca Expo nog zeven hallen met bijna 600 exposanten. Dit uitgebreide totaalaanbod, bestaande uit zowel gevestigde A-merken als innovatieve, dekt alle segmenten: food & beverages; coffee, tea, sweets & breakfast; fast casual; kitchen equipment; café, bar & nightlife en snack & fastfood. 

De Competition Kitchen in hal 5 is het toneel voor tal van belangrijke culinaire wedstrijden, denk maar aan Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux, de Viskok van het Jaar en de Eerste Kok van België. Sweet Inspirations in hal 2 is dan weer de locatie waar je de ontknoping kan volgen van de Esta Tea Tasting Competition en de Esta Matcha Latte Art Battle.

Innovation Awards

Traditiegetrouw worden tijdens de openingsdag van de beurs de felbegeerde Innovation Awards uitgereikt. Een vakjury selecteert de winnaars binnen zeven categorieën: Food, Beverages, Technology, Kitchen Equipment & Supplies, Furniture & Decoration, Hotel Equipment & Supplies en Sustainability.

Vanaf 30 september kan jij ook je stem uitbrengen via de website van Horeca Expo en mee bepalen wie de Visitor’s Choice in ontvangst mag nemen.

17 tot en met 20 november 2024
Alle dagen open van 10 tot 18 uur

Adres: Flanders Expo
Maaltekouter 1, B – 9051 Gent

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?