Het Mövenpick Brussels Airport opent in december 2024.
Zwitsers culinair erfgoed en design met een surrealistische Belgische twist.
Mövenpick, het merk dat synoniem staat voor Zwitserse gastvrijheid en culinaire uitmuntendheid, kondigt de opening aan van Mövenpick Brussels Airport, het eerste adres van het merk in België. Het flagship hotel opent in december 2024 en ligt op slechts enkele minuten van de luchthaven Brussel Zaventem en op korte rijafstand van de Belgische hoofdstad.
Mövenpick werd opgericht in 1948 en was pionier in de Zwitserse restaurantwereld. Later ontwikkelde het zich tot een internationaal hotelmerk van topklasse met inventieve culinaire uitmuntendheid. Vandaag de dag belichaamt Mövenpick nog steeds hetzelfde ethos van genereuze gastvrijheid, waarbij eten en drinken centraal staan bij het creëren van betekenisvolle menselijke contacten, het stimuleren van creativiteit en het bevorderen van een positief goed door vriendelijkheid en zorg. De hotels die zich laten inspireren door hun omgeving, bieden gasten overal ter wereld zinvolle familiemomenten, inspirerende zakelijke interacties en momenten van verwennerij.
Het Mövenpick Brussels Airport wordt uitgebaat door Belgian City Hotels, een van de grootste horeca-exploitanten van het land en biedt 103 stijlvolle en ruime kamers in drie categorieën: standaard, junior suites en executive junior suites. Het hotel zal na verloop van tijd uitbreiden tot 222 kamers en biedt functionele en stijlvolle accommodaties op maat van zowel zakenreizigers als vakantiegangers.
Het ontwerp van het hotel is een eerbetoon aan de status van Brussel als centrum van surrealisme, geïnspireerd door de werken van René Magritte. Surrealistische werken bevatten het element van verrassing en onverwachte juxtaposities. Deze invloed wordt weerspiegeld in de speelse architectuur van het pand, met extra grote “gordijnen” op de gevel en knallen van kleur in het hotel tegen een warm beige palet.
De filosofie van het merk Mövenpick is geworteld in de intentie om “Gewone dingen op een buitengewone manier te doen” en dit wordt weerspiegeld in de faciliteiten en diensten van het hotel, van de uitnodigende lobby tot de weelderige ontspanning van de wellnessfaciliteiten, waaronder een gratis sauna, evenals het fitnesscentrum van wereldklasse en het panoramische dakrestaurant Magritte, waar het beste uit de Belgische keuken wordt geserveerd.
Het dakrestaurant van Mövenpick Brussels Airport, Magritte, viert de rijke culinaire tradities van België. Vernoemd naar Belgiës beroemdste surrealistische schilder, René Magritte, zal het restaurant seizoensgebonden Belgische gerechten presenteren, gekoppeld aan een uitgebreide lijst van Belgische wijnen. Gasten kunnen genieten van innovatieve lokale gerechten zoals de Vlaamse stoofpot van runderwang of Noordzeebouillabaisse met kabeljauw en sint-jakobsschelpen, polderaardappelen met rouille en heerlijke desserts met het iconische ijs van Mövenpick.
Mövenpick hotels zorgen voor rituelen en ervaringen die herinneringen creëren, culturele kloven overbruggen en verbindingen tussen gasten en de lokale bevolking bevorderen. Mövenpick Brussels Airport zet de traditie van het merk voort met een dagelijks Chocolate Hour, een creatieve en meeslepende chocolade-ervaring die gasten samenbrengt om te genieten van gratis zoete lekkernijen. Daarnaast kunnen gasten genieten van Mövenpick’s eigen lijn van Zwitserse gastronomische producten, waaronder koffie en ijs.
Mövenpick is een deelnemend merk in ALL – Accor Live Limitless – een bekroond lifestyle loyaliteitsprogramma dat toegang biedt tot een breed scala aan beloningen, diensten en ervaringen. Ga om te reserveren naar: all.accor.com.