EquipHotel, de internationale vakbeurs voor de horecasector, zal van 3 tot en met 7 november 2024 opnieuw plaatsvinden in Parijs. Daar worden de innovaties, producten en services van meer dan 1.200 Franse en internationale exposanten getoond. Vijf dagen lang kunnen professionals uit de hotellerie en de horeca elkaar ontmoeten, allerlei praktische, concrete oplossingen ontdekken, in gesprek gaan met nieuwe leveranciers en zich verdiepen in de sector. Er zijn conferenties, workshops, masterclasses, competities, scenografieën, ervaringsruimtes en nog veel meer.
EquipHotel Paris is de toonaangevende b2b-ontmoetingsplaats voor de hotel- en horecasector, die om de twee jaar in Parijs wordt gehouden, georganiseerd door RX France. De beurs brengt meer dan 1.200 exposerende bedrijven samen, waarvan 40 procent internationale spelers, op vijf belangrijke vakgebieden: foodservice, design, welzijn, technologie en dienstverlening. Dit unieke aanbod is het meest uitgebreide van alle internationale hotel- en horecabeurzen. Gedurende vijf dagen krijgen zo’n 113.000 bezoekers en vakmensen uit de hotellerie en de horeca de gelegenheid een groot aantal leveranciers te ontmoeten en kennis te maken met het nieuwe aanbod van elk van hen. EquipHotel is ook het platform voor trends en innovaties in de gastvrijheidindustrie. Pop-uphotels en restaurants, showrooms, studio’s, conferenties, masterclasses en gerenommeerde wedstrijden worden georganiseerd door de beste architecten en deskundigen uit de sector.
Het thema van dit jaar wordt samengevat in de slogan: “Let’s dare!” Het is een statement van de horeca en een motto dat oproept tot samenwerking, heldere en vlotte communicatie en tot een gemeenschappelijke taal en visie tussen fabrikanten en leveranciers van diensten en oplossingen aan de ene kant en investeerders, franchisegevers, exploitanten, ontwikkelaars, architecten, interieurontwerpers, consultants, experts in projectmanagement, … aan de andere kant.
EquipHotel onthult dit jaar Scène Ouverte, een nieuwe beursruimte gewijd aan lekker en gezond eten. Scène Ouverte, georganiseerd door Thierry Marx, een chef-kok die de samenleving met culinaire belevingen positief wil beïnvloeden, brengt vijf dagen lang liefhebbers van lekker eten en drinken samen om creatieve momenten te delen. Als unieke ontmoetings- en denkplaats voor vers foodservicetalent biedt Scène Ouverte drie evenementendagen georganiseerd door BON magazine. Daaronder valt een evenementendag in samenwerking met Bleu Blanc Coeur genaamd Chefs & Producers, gevolgd door twee dagen vol culinaire competities. Bovendien zal Scène Ouverte dienen als ontmoetingsplaats voor de meest innovatieve fabrikanten van apparatuur, producenten en talrijke talenten uit de sector.
Béatrice Gravier, directrice van EquipHotel Paris 2024, benadrukt dat het evenement draait om het samenbrengen van mensen om samen de juiste keuzes en beslissingen te nemen, samen te werken om vooruitgang te boeken en samen gedurfde stappen te zetten. De beurs wil expertise combineren om ideeën te ontwikkelen en uiteenlopende profielen samenbrengen voor meer creativiteit. Ook durven innoveren en zo opvallen, lokaal ondernemen ter bescherming van de planeet is belangrijk. Dit zijn slechts enkele van de thema’s die terug te vinden zullen zijn in de gangpaden, stands, lezingen en nieuwe beursruimtes tijdens deze editie van EquipHotel.
EquipHotel
Van 3 tot en met 7 november 2024
Adres:
Expositiecomplex Porte de Versailles, Parijs
www.equiphotel.com