Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Valor Services Group ondersteunt gezondheid, hygiëne en brandveiligheid in de keuken
EN15780 is de norm voor het reinigen van afzuiginstallaties en de rapportering daarvan.

Valor Services Group ondersteunt gezondheid, hygiëne en brandveiligheid in de keuken

Valor Services Group is een vertrouwde partner voor professionele reiniging en ongediertebestrijding, onder meer voor de horecasector. Die setting vraagt namelijk de nodige expertise en een grondige aanpak. “De professionele keuken in restaurants en hotels heeft specifieke uitdagingen”, benadrukt CEO Thierry Desmet. “Veel horeca-ondernemers zijn zich onvoldoende bewust van de onzichtbare risico’s. Als proactief reinigingsbedrijf ondersteunen we hen graag.”

Geen complete horecabeleving zonder lekker eten en drinken. Logisch dus dat hotels en restaurants steeds meer aandacht besteden aan hun keuken. Toch worden bepaalde aspecten onderschat en daarmee onvoldoende onder handen genomen. Vanuit jarenlange expertise en met een brede waaier aan diensten zet Valor Services Group deze aandachtspunten graag extra in de kijker. Binnenkort op de Horeca Expo en nu al in Hotelvak.

Een jaarlijkse dieptereiniging verwijdert onzichtbare vervuiling.

Een gezonde werkomgeving

Koelcellen zijn onmisbaar in de professionele keuken, om voeding veilig en optimaal te bewaren. Helaas zijn deze vochtige omgevingen ook geliefkoosd door schimmels, die zich vaak in de koelventilatoren nestelen. “De voeding is meestal goed afgedekt of verpakt, dus voor de klanten is dat niet zozeer een probleem. Wat vaak vergeten wordt is dat het ook voor medewerkers een risico is”, benadrukt Thierry Desmet, CEO van Valor Services Group. “Zij lopen de koelcel binnen en buiten, en ademen dan potentieel ongezonde lucht. Door de verdampers frequent te reinigen, sluit je dat risico gelukkig meteen uit.”

Vervuiling op onzichtbare plaatsen

Dat de keuken net moet zijn, spreekt voor zich. Een visueel propere keuken kan evenwel toch vervuild zijn, op onzichtbare plekken. Achter en onder zware toestellen bijvoorbeeld. Thierry: “Eigenaars staan soms zelf versteld van het verborgen vuil in hun professionele keuken als je het toont. Een jaarlijkse dieptereiniging is geen overbodige luxe. Afhankelijk van het type keuken, het gebruik, het aantal keukenmedewerkers en zo meer kunnen tussentijdse kleinere reinigingen wenselijk zijn.” Door in de keuken regelmatig een dieptereiniging te laten uitvoeren blijft alles ook op minder bereikbare plaatsen hygiënisch en hou je ongedierte buiten. Zo bedien je gasten vlot en voedselveilig.

De normen voor het reinigen van luchtventilatiesystemen, zoals keukenventilatie, en de rapportering ervan worden strenger.

Nieuwe wetgeving voor brandveiligheid

Een minder voor de hand liggende dienst waar Valor Services Group zijn klanten mee ondersteunt is brandveiligheid. In de keuken uit zich dat in de reiniging van dampkappen en afzuiginstallaties. Achtergebleven vet in de dampkapsystemen vormt namelijk een brandrisico. Veel eigenaren laten deze reinigen omdat ze een attest nodig hebben voor de brandverzekering. “Een verkeerde ingesteldheid”, vindt Thierry. “Je moet zo’n reiniging doen omdat je wil inzetten op een brandveilig gebouw. De Codex stelt trouwens heel duidelijk dat brandbare stoffen frequent verwijderd moeten worden voor een brandveilige situatie. Zo’n reiniging is minimaal jaarlijks verplicht. In 2025 wordt EN15780 trouwens aangepast. De normen voor het reinigen van luchtventilatiesystemen, zoals keukenventilatie, en de rapportering ervan worden strenger. Door met een geaccrediteerde partij te werken ben je als professional zeker van een correcte, grondige reiniging en daarmee een brandveilig resultaat. Bedrijven met zo’n accreditatie kan je raadplegen op EVHA.eu.”

Kitchen KARE

Met Kitchen KARE biedt Valor Services Group een compleet onderhoudspakket voor grootkeukens in de horeca. Met een professionele aanpak en volgens de regels van de kunst. “Zo is het sinds begin september verplicht om alle professionele poetsactiviteiten te laten registreren via Checkin@Work. Gebeurt dat niet en heb je controle, dan riskeer je ook als opdrachtgever een boete. Kies dus voor een correcte en nauwkeurige partner. Wij gaan alvast graag aan de slag”, besluit Thierry.

Meer weten over deze of andere diensten van Valor Services Group? Tijdens de Horeca Expo kan je terecht op stand 8721.    

Heeft u vragen over dit artikel, project of product?

Neem dan rechtstreeks contact op met Valor Services Group.

Contact opnemen

Stel je vraag over dit artikel, project of product?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Telefoonnummer +32 3 304 86 44 E-mailadres [email protected] Website valorservicesgroup.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten