BEFREN

Platform on hotel management, interior design and design in Flanders
Ledverlichting: ideale oplossing voor hotels
Hotels werken graag met duurzame verlichtingsmaterialen die makkelijk te monteren zijn.

Ledverlichting: ideale oplossing voor hotels

Kostenbesparend, flexibel en duurzaam

In hotels draait het om sfeer. Gezellige muziek, fijn aangeklede ruimtes en sfeervolle verlichting. Met de huidige energieprijzen is het belangrijk om ook over het kostenplaatje na te denken. Bovendien vragen gasten steeds meer: maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel. Welke oplossing krijg je als je deze aspecten combineert? Juist, ledverlichting. Leo van Aken van Klemko Techniek BV vertelt er alles over.

Je krijgt de meeste sfeer als je de lichten dimt.

​Veel hotels werken graag met duurzame verlichtingsmaterialen die makkelijk te monteren zijn. Niet alleen goed voor het imago tegenover de gasten, maar ook kostenbesparend. Hotels zijn immers nogal grootverbruikers als het om energie gaat. 

Halogeen versus led 

Van Aken vertelt: “Sommige hotels werken nog met halogeenlampen. Die hebben vaak maar 2.000 branduren in tegenstelling tot onze ledlampen die wel 50.000 branduren meegaan. Een behoorlijk verschil dus.” Tel daar de aanschafkosten bij op van de halogeenlampen die je telkens moet vervangen en je weet meteen dat ledverlichting een duurzamere én kostenbesparende optie is.”

Even dimmen 

Je krijgt de meeste sfeer als je lichten dimt. “Al helemaal in hotels waar je een knusse, gezellige sfeer wilt creëren”, aldus Van Aken. “Dimbare verlichting in kamers en algemene ruimtes is dus sowieso een goed idee. Alleen al voor de kosten en energie die je ermee bespaart. Maar gangen worden vaak nog dag en nacht 100% verlicht. Je wilt natuurlijk wel dat je gasten kunnen zien waar ze lopen. Daarnaast geeft het een onveilig gevoel om over een (half)donkere hotelgang te lopen. Wil je dus een fijne plek creëren voor je gasten én energie besparen? Dan zijn aanwezigheidsmelders met een dimbare uitgang een goed idee.”

“Er hangt dan standaard gedimde ledverlichting op de gangen”, vervolgt Van Aken. “Hotels kunnen zelf instellen hoeveel licht de lampen standaard moeten geven. Om de drie spots zit een sensor die beweging detecteert. Loop je daar langs, dan gaat het licht op die plek feller branden. Ben je voorbij die spot, dan gaat de lichtsterkte terug naar de standaardstand. Zo zien gasten waar ze lopen, voelen ze zich veilig én bespaar je veel energie. Je gasten weten meteen dat je als hotel goed bezig bent met energiezuinige materialen.”

Klonken die 50.000 branduren van ledverlichting je al als muziek in je oren? “Met dimbare verlichting en vooral aanwezigheidssensoren kun je die levensduur nóg meer verlengen. Hoe je het ook wendt of keert, het is altijd rendabel om over te gaan op ledverlichting. Al helemaal als je het slim aanpakt. Dan krijg je die boost voor maatschappelijk verantwoord ondernemen er ook nog eens bij.”  

"*" indicates required fields

Send us a message

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?