Erfgoedpand Hotel des Brasseurs ondergaat totaalrenovatie
Hotel des Brasseurs, een iconisch gebouw in De Haan, onderging een ware metamorfose. Eigenaar Thibaud Hermans heeft het historisch pand volledig in ere hersteld en getransformeerd tot het eerste klimaatneutraal gerunde hotel van Vlaanderen. Met oog voor duurzaamheid en focus op lokale samenwerkingen (korte keten), biedt Hotel des Brasseurs een unieke ervaring aan gasten die op zoek zijn naar luxe, comfort en een ecologisch verantwoord verblijf. Hotelvak kon natuurlijk niet ontbreken op de officiële opening …
Eigenaar Thibaud Hermans is geen onbekende in De Haan. In 2010 opende hij Vleesgrill Bleu Chaud. In 2015 richtte hij Hoeve Welgelegen in als B&B. En in 2017 waagde hij zich aan de renovatie van Villa De Torre. Onder begeleiding van duurzaamheidscoach Guido Francque. In 2019 kocht hij dan Hotel des Brasseurs met de intentie nóg een stap verder te gaan.
Thibaud legt uit: “Vanuit onze expertise wisten we perfect hoe we het moesten aanpakken. Na onze totaalrenovatie ontvingen we dan ook meteen het CO2 Neutral Company label. Dit geldt specifiek voor de uitbating van het hotel en focust zich op infrastructuuremissies, bedrijfswagens, afval, woon-werkverkeer en binnenkomend materiaal.”
Maar daar stopt het niet! Enkele voorbeelden:
En verder nog:
Team Hotelvak wenst de uitbater, stakeholders en alle medewerkers een duurzaam én commercieel succesverhaal toe … en een voorbeeld voor de sector in het algemeen.