BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
ZAELIG Hotel: hip, robuust en klaar voor de toekomst
Voor sommige familiekamers werkt ZAELIG Hotel met split-levels. Zo kunnen ouders van een beetje privacy genieten, terwijl hun kinderen vlakbij zijn.

ZAELIG Hotel: hip, robuust en klaar voor de toekomst

In 2024 plannen Dries Quintens (32) en Florence Depauw (30) om ZAELIG Hotel – voorheen Hotel Ter Zaele – in Westkapelle, deelgemeente van Knokke-Heist, in een nieuwe, eigentijdse stijl te transformeren als de derdegeneratie-eigenaars. “Alles wordt vernieuwd, behalve de buitenmuren”, zegt het gedreven duo. Met ZAELIG Hotel laten Florence en Dries zien dat jong ondernemerschap springlevend is en dat ze met hun eigen stempel de (horeca)wereld willen veroveren. 

ZAELIG Hotel wil families met kinderen aantrekken.

Het nieuwe interieur kwam tot stand in nauwe samenwerking met interieurbureau Inside uit Brugge. Carlo Toye, projectadviseur Inside: “Gebruikelijk pakken we elk project op een unieke wijze aan. We gaan telkens een passend concept creëren, in samenspraak met de klant. Zo gebeurde het ook hier. Dit jonge koppel komt uit een familie van ondernemers en het hotel zit ondertussen aan zijn derde generatie uitbaters. Een echt familiebedrijf, dus. Maar wel met een geheel nieuwe insteek.” 

Er werd heel wat hout geïmplementeerd, wat extra gezelligheid geeft en het familiaal gevoel versterkt.

Familiaal, kindvriendelijk en ‘long-stay’-gasten 

“Dries en Florence wilden hun doelgroep behouden en nog uitbreiden – fietsers, families met kinderen, arbeiders die in de buurt werken, … – plus duurzaam en laagdrempelig te werk gaan”, gaat Carlo verder. “Daarom was een grondige vernieuwing nodig. Bovendien wilden ze een ecologische insteek qua materiaalkeuze. Voor de vloeren hebben we redocrete gebruikt, wat het geheel een propere en industriële look-and-feel geeft. Ook hebben we heel wat hout geïmplementeerd, omdat dit dan weer extra gezelligheid creëert en het familiaal gevoel in de verf zet. Zeker omdat we bleek dennenhout gebruikten, wat een soort huiselijke, warme sfeer oproept. Voor de ‘long-stay’-hotelgasten hebben we dan weer kamers met een kleine keuken voorzien.” 

Voor de ‘long-stay’-hotelgasten werden kamers met een kleine keuken voorzien.

Klaar voor zomer 2024 

Florence Depauw, zaakvoerder van ZAELIG Hotel, vertelt hoe ze bij Inside terechtkwamen: “Het is eigenlijk een leuk verhaal. Mijn moeder ging iets eten bij Schildia in Heist-aan-Zee. Ze was zo onder de indruk van het interieur dat ze hen vroeg wie daar verantwoordelijk voor was. Zo leerde ik ook Inside kennen. We hebben vanaf dan heel veel samengezeten en moodboards bekeken. Het klikte goed. Ze werken bovendien met 3D-modellen, om op voorhand exact te weten hoe iets er zal uitzien. Omdat we wilden opschieten met de verbouwingen, zijn we er halverwege de 3D-fase ingevlogen. We willen namelijk echt wel klaar zijn voor de zomer van 2024. Dus zijn we alvast begonnen met de afbraakwerken en selecteert Inside ondertussen de aannemers. Ze werken graag samen met vakmannen die ze honderd procent vertrouwen.” 

Via het speelhuis zullen kinderen van en naar de eetzaal kunnen kruipen.

Hip en robuust 

De insteek moest volgens Florence en haar echtgenoot Dries Quintens hip en robuust zijn. “Hip, omdat we weten dat onze doelgroep dat leuk vindt, en robuust, omdat ons hotel tegen een stootje moet kunnen”, aldus de zaakvoerder. “We willen namelijk families met kinderen aantrekken en dan weet je dat er soms iets kan gebeuren. Voor de meeste van onze muren hebben we speciale panelen gezet. Er mag dus al eens iets tegenaan vliegen of op getekend worden. We wassen dat dan wel af. Ook zullen we een speelhuis laten maken waardoor de kinderen van de ene ruimte naar de eetzaal kunnen kruipen. Dat zullen ze ongetwijfeld heel leuk vinden. Voor sommige familiekamers werken we met split-levels. Zo kunnen ouders toch van een beetje privacy genieten, terwijl hun kinderen vlakbij zijn. Andere kamers zijn uitgerust met een kinderstapelbedje. Kortom, er is nog veel werk, maar we zien de volgende zomer met veel plezier tegemoet. Wij zullen er alvast helemaal klaar voor zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details