BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Welke vaatwasapparatuur levert de beste kwaliteit in de hotelkeuken?
MEIKO professionele vaatwastechniek in het hotel achter de bar en in de keuken.

Welke vaatwasapparatuur levert de beste kwaliteit in de hotelkeuken?

Reinheid, Rendement, Veiligheid en Duurzaamheid… Geen horecakeuken kan meer zonder. De vaatwas- en reinigingstechnologie van het innovatieve Duitse merk MEIKO hanteert deze kernwaarden in zijn professionele bedrijfsvoering. Het in 1927 opgerichte bedrijf is ’s werelds grootste producent van vaatwastechniek en is op dynamische wijze uitgegroeid tot een wereldwijd merk. 

MEIKO is in elke grote sector vertegenwoordigd: restaurants, ziekenhuizen, luchthavens, cruiseboten en bij Formule 1-races. De Nederlandse vestiging bedient, onder leiding van Bart Jasperse (Managing Director van de regio North West Europe), ook Scandinavië en de Nederlandse Antillen.

Borden, bestek en glazen zijn het visitekaartje van elke keuken. Deze dienen schoon te zijn, beter nog brandschoon en het liefst ook nog te glanzen. Niet voor niets is de intelligente spoeltechniek van marktleider MEIKO al in vele keukens een begrip. Deze techniek kenmerkt zich niet alleen door de snelheid waarmee gewerkt kan worden maar ook door een zo laag mogelijk energie- en waterverbruik én minimaal gebruik van chemische middelen. Dat past bij een tijd waarin de hoteliers duurzaamheid hoog op de agenda hebben staan. 

“Onze kernactiviteiten zijn professioneel spoelen, reinigen en desinfecteren”, vertelt Jasperse. “De steeds duurzamere en intelligentere spoeltechniek wordt gerealiseerd door continu te innoveren. Een zo’n innovatie is bijvoorbeeld warmteterugwinning. Deze techniek vinden we onder meer terug in de apparatuur die we installeerden in Hilton Amsterdam Schiphol Airport en het Okura hotel in Amsterdam.”

MEIKO Green Waste Solutions: een uitgebreid programma van systemen voor het efficiënt verzamelen, verwerken en afvoeren van organisch afval.

Glanzend glaswerk

Het handmatig spoelen van glazen in een spoelbak met het coronavirus in ons achterhoofd, vormt een gevaar voor de gezondheid. Na een paar keer op en neer bewegen in koud water met een druppel spoelmiddel is een glas zeker niet vrij van virussen en bacteriën. Echt hygiënisch schoon wordt het alleen met een professionele vaatwasmachine. De combinatie van de juiste chemie en dosering, de juiste wastijd, de precieze temperatuur en een optimale waterbehandeling, zorgt voor hoogwaardige wasresultaten. 

De toepassing van osmose op kleinere vaatwasmachines zoals glazenspoelers, wordt nu ook in Nederland steeds populairder. Met zo’n machine behoort het handmatig wassen en poleren van glazen tot het verleden. “In Nederland worden wijn- en bierglazen nog relatief vaak handmatig gespoeld”, zegt Jasperse. “In veel omringende landen mag dat niet meer vanuit hygiënisch oogpunt. Onze glazenspoelers wassen in een oogwenk echter een grote hoeveelheid glazen hygiënisch schoon en laten deze zelfs glanzend uit de machine komen.”

Afval efficiënt verwerken

Naast de vaatwastechniek is wastemanagement een hot topic in de horecakeuken. “Veel organisch afval dat in de keuken of op de borden van de gasten ontstaat, verdwijnt in grote kliko’s of plastic zakken. Onder de naam MEIKO Green Waste Solutions ontwikkelden we een uitgebreid programma aan systemen voor het efficiënt verzamelen, verwerken en afvoeren van organisch afval.”

“Startpunt van een dergelijk systeem is een invoerstation: een apparaat in de spoelkeuken ter grootte van een gewone huis-, tuin- en keukenafwasmachine dat voedselafval, inclusief botjes, vermaalt tot een waardevol substraat. De grondstof kan vervolgens duurzaam worden gebruikt voor biogas-, waterzuiverings- of composteerinstallaties”, legt Jasperse uit. “In buurlanden zijn dit soort efficiënte en hygiënische systemen al gemeengoed, in Nederland zien we de interesse groeien. Een dergelijk apparaat hebben we bijvoorbeeld in het Amstelhotel geïnstalleerd.” 

Jasperse wil graag nog even stilstaan bij het feit dat hij erg trots is op zijn team. “Een bedrijf valt of staat met gekwalificeerd personeel dat goed in zijn vel zit. Daar hechten wij veel waarde aan. Het is van groot belang een goede band met je medewerkers te hebben én te blijven houden, zeker in een tijd waarin capaciteitsproblemen een groot issue zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details