BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Waterveiligheid die samengaat met energiebesparing
Een specialist van Holland Water aan de slag.

Waterveiligheid die samengaat met energiebesparing

100% controle over de waterkwaliteit

Schoon water is van levensbelang, dat weten we allemaal. Toch is het watermanagement voor veel hotels complex en ligt een legionellaprobleem altijd op de loer. Holland Water biedt hiervoor oplossingen door te zorgen voor veilig drinkwater en voor data gedreven preventie. Bijkomend voordeel: dankzij de technologie van Holland Water kan de watertemperatuur flink omlaag.

De HW Bifipro elektroden die de koper en koper- en zilverionen genereren.

“Holland Water bestaat nu ruim 20 jaar en we richten ons op de zorg, hospitality en leisure”, zegt Head of sales – Hospitality & Leisure Mark de Vaal. “Ons doel is om onze klanten effectieve watertech-oplossingen te bieden voor zowel preventie als bestrijding van legionella. De hoeksteen van onze werkzaamheden is ons gepatenteerd waterbehandelingssysteem HW Bifipro. De basis van de techniek bestond al. Wij hebben dit doorontwikkeld tot de huidige high-tech waterveiligheidstechnologie die wij wereldwijd inzetten.”

Gepatenteerde bestrijding van legionella

Het HW Bifipro systeem werkt op basis van koper- en zilverionen. Het wordt direct achter het watertoevoerpunt van een gebouw geplaatst en geeft nauwkeurig kleine doseringen ionen af aan het water. Zij gaan in het watersysteem aan het werk. “De ionen verhinderen de ontwikkeling en groei van legionella en andere ziekteverwekkers op een zeer effectieve manier.” 

Mark de Vaal, Head of sales – Hospitality & Leisure.

Met dit systeem biedt Holland Water een oplossing voor een problematiek waar veel hotels mee te maken hebben. HW Bifipro wordt alleen toegepast als die problemen er al zijn. “De overheid gaat uit van de hoge kwaliteit van ons drinkwater. Toch komt legionellabesmetting veel voor, omdat er bij hotels sprake is van zeer veel tappunten. Hoe groter het hotel is, hoe complexer het wordt. Daarnaast is het beheer van de waterveiligheid arbeidsintensief. Steeds vaker kregen wij dan ook de vraag om meer te doen op het gebied van waterveiligheid. Ook zijn hotels op zoek naar manieren om energie te besparen.”

Preventie en behandeling voor hoogwaardige waterkwaliteit

Volgens De Vaal is digitaliseren onontbeerlijk om de veiligheid van het water te verbeteren en energie te besparen. “Dit loont voor elk hotel, omdat het personeel werk uit handen neemt en fouten voorkomt. Slimme meters en sensoren bieden inzicht, waarop vervolgens gehandeld kan worden. Ons HW Uvidis systeem kan legionella voorkomen, en preventief ingezet worden als poortwachter.” Door de hoge energie van ultraviolet licht (UV-C) ontdoet dit systeem drinkwater van bio-organismen bij de ingang van de waterinstallatie. “Zodra de installatie structureel legionellavrij is en bewaakt wordt met gepaste watertechnologie mag de warmwatertemperatuur vaak met maar liefst 10 graden naar beneden. Dit levert flinke energiebesparing op.” 

“Voor de hotels en hoteltekens waar wij mee werken, zoals Van der Valk, Fletcher, Hilton en Okura, zijn wij steeds meer een all-round leverancier geworden. Wij kunnen een compleet advies geven op het gebied van waterveiligheid en de problemen oplossen. Per hotel kijken wij welke oplossing bij hen past. Soms is dit het inzetten van de HW Bifipro. Voor andere hotels loont het om te investeren in de HW Uvidis. Bij andere hotels is digitale controle een betere keuze ter preventie.”

Eén van de 1200 gebouwen waarin een systeem van Holland Water wordt toegepast, is hotel Van der Valk Schiphol A4. In dit hotel bevinden zich 750 kamers. Hiermee is dit het grootste hotel van de Benelux. Tijdens de renovatie en uitbreiding werd ook de waterinfrastructuur aangepakt. Hotelmanager Bill van der Valk: “In de leidingen van enkele oudere kamers stelden we verhoogde niveaus van legionella vast, maar met de eerdere maatregelen waren we niet in staat deze niveaus significant te laten dalen. We werden toen geattendeerd op de oplossing van Holland Water, namen contact op met het bedrijf en zijn samen aan de slag gegaan. Met hun systeem hebben we vervolgens het legionellaprobleem snel en duurzaam opgelost.” Ook op zoek naar goed en efficiënt watermanagement? Holland Water denkt graag mee over juiste oplossing voor elk hotel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details