BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Wanddecoratie op maat en duurzaamheid hoog in het vaandel
Mooi uitzicht vanaf de eettafel.

Wanddecoratie op maat en duurzaamheid hoog in het vaandel

Inspiratieboek levert unieke ideeën op

Van vloer tot plafond… Tachup Deco Projecten stelt zich tot doel om ook hoteliers het leven makkelijk te maken. “Wij zijn op het gebied van wanddecoratie de spin in het web. Op veel gebieden hebben wij de oplossingen in huis”, zegt directeur/eigenaar Martin Groenewege. “We zijn gespecialiseerd in het bedrukken van veel verschillende oppervlakken, aluminium dibond, populieren hout, textiel, canvas, acrylaat of HPL panelen. De hotelier hoeft alleen maar zijn eigen wensen kenbaar te maken en wij kunnen van start.”

Ook in toiletruimten wordt wanddecoratie van Tachup toegepast.

Tachup beschikt bovendien over veel contacten om andere decoratieve wensen te vervullen. “Architecten en ontwikkelaars, die verbonden zijn aan de hotelsector, gaan met ons in zee omdat ze vertrouwen hebben in onze kennis en slagkracht. Ik zit met hen aan tafel en inventariseer waar de behoefte ligt. De keuze van het materiaal, het product, de printtechniek, duurzaamheid en de prijs, alles komt aan bod. Je kunt me op sommige momenten dan ook beschouwen als een intermediair tussen verschillende partijen. “Ik zet zaken, die ik zelf niet kan doen, elders uit om uiteindelijk voor de hotelier tot een gewenst eindresultaat te komen. We leveren dus niet één product, maar oplossingen op maat.”

Duurzame producenten

Bij de zoektocht naar de beste decoratieve artikelen werkt Martin met producenten uit Nederland en Duitsland. “Daardoor is de achtergrond van de producten altijd duidelijk. Ik kies voor bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden. Dan gaat het over materiaal dat hergebruikt kan worden, het toepassen van eco-inkt enzovoorts.” 

Tachup werkt al ongeveer 25 jaar voor Landal en levert vrijwel alles op het gebied van decoratie. Van fotobehang en wanddecoratie tot aan het printen op tafels. “Stylisten weten meestal al welke beelden zij willen en in welke stijl. Wij toetsen dan of die beelden geschikt zijn en op welk materiaal we dit aan kunnen brengen. Als ze iets op hout willen, kan dat dan? Is dit inderdaad de uitstraling die ze zoeken? Welke bewerking is nog nodig?”

De natuur is een populaire inspiratiebron.

Inspiratieboek

Waar nodig realiseert het bedrijf volledig nieuwe oplossingen. Zo was er voor een project in Eerbeek vraag naar led-verlichting achter een decoratief paneel. “De bestaande oplossingen waren echter niet wat we zochten”, aldus Groenewege. “Samen met een verlichtingsproducent met wie ik vaker samenwerk, hebben we daarom een hele nieuwe oplossing ontwikkeld. Dit is zo goed geslaagd dat de producent het zelf ook in zijn assortiment op gaat nemen.” 

Op deze manier neemt Tachup de opdrachtgever werk uit handen. “Ik verzorg het contact met de klant en ben in feite een externe verlenging van de organisatie.”

Volgens Groenewege heeft dit veel voordelen. “Hoe fijn is het om een onderdeel uit te besteden dat daardoor niet op de organisatie drukt. Wie met mij in zee gaat weet dat we het doen op de manier die de opdrachtgever wil. Elk project is uniek, daarom hebben wij ook geen vast aanbod. Eind oktober brachten we een inspiratieboek uit. Hierin werden eerdere projecten op een kunstzinnige wijze weergegeven, zodat andere klanten daardoor makkelijker inspiratie op kunnen doen voor hun eigen project.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details