BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Voordelen en mogelijkheden van elektronische toegangscontrole
Met elektronische toegangscontrole krijgen gasten makkelijk toegang tot hun kamer.

Voordelen en mogelijkheden van elektronische toegangscontrole

“Verhoogd comfort en veiligheidsgevoel”

Steeds meer hotels maken de switch naar elektronische toegangscontrole. Hoe kies je de toegangsoplossing die voldoet aan jouw noden? Quentin Blondé van BG Sleutel, gespecialiseerd in elektronische toegangscontrole voor hotels, zet de mogelijkheden en voordelen op een rij.

RFID-sleutelkaart

De meeste hotels maken gebruik van sleutelkaarten. “Met een RFID-kaart, op basis van het data-on-card-principe, kunnen hotelgasten tijdens hun verblijf draadloze deursloten openen”, zegt Quentin Blondé. “Na het verblijf verloopt de kaart automatisch, waardoor een eventueel verlies ervan de hotelier niet opzadelt met hoge kosten of een veiligheidsrisico. Bijkomend voordeel van zo’n kaart is dat ze kan gepersonaliseerd worden met het logo of een design. Met een significante impact op de hotelbeleving. De kaart moet overhandigd worden aan de receptie, waardoor het persoonlijk contact blijft.” 

Smartphone als sleutel

De nieuwste generatie hotelsloten is standaard voorzien van BLE (Bluetooth Low Energy). De gasten ontvangen hun mobile key op de smartphone. Door middel van een app openen ze de deur van de kamer door hun telefoon voor de lezer te houden. In sommige hotels is de receptie ’s avonds niet bemand, andere hebben geen receptie meer. Dan is online gestuurde toegangscontrole interessant.

Meer privacy en comfort

Met elektronische toegangscontrole krijgen gasten makkelijk toegang tot hun kamer. Ook voor beheerders biedt het voordelen. “Zij controleren wie wanneer welke deur heeft geopend, wat het veiligheidsgevoel in het hotel verhoogt”, licht Quentin toe. “Bovendien detecteert het systeem wanneer iemand in de kamer is. Zo weet bijvoorbeeld de poetsdienst dat de kamer bezet is en krijgen gasten geen ‘ongewenste’ bezoekers. Dit leidt tot meer privacy en comfort.” 

Elk project heeft specifieke vereisten en accenten. “BG Sleutel biedt een ruim gamma elektronische systemen. We kunnen ze ook koppelen aan de boekingssoftware van het hotel. Zo kan de hotelier vanuit het PMS sleutelkaarten maken of digitale sleutels versturen, en zo tijd besparen.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details