BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Verborgen juweel achter kloostermuren: het Botanic Sanctuary Antwerp met kranen en doucheoplossingen van Dornbracht

Verborgen juweel achter kloostermuren: het Botanic Sanctuary Antwerp met kranen en doucheoplossingen van Dornbracht

Weg uit het bruisende modecentrum van Antwerpen, naar de oase van rust van het Botanic Sanctuary Antwerp: het vijfsterrenhotel bevindt zich in de gebouwen van een voormalig klooster- en ziekenhuiscomplex, verscholen achter de muren van Den Botaniek, de plantentuin van Antwerpen. Bezoekers ontdekken hier een liefdevol gerestaureerd toevluchtsoord waar vakmanschap en innovatie, ecologie en traditie prachtig samengaan. De kranen en doucheoplossingen, ontworpen door Sieger Design, maken deel uit van het geheel.

De geschiedenis van het Botanic Santuary Antwerp gaat terug tot 1238, toen in Antwerpen een gasthuis werd opgericht, waaraan later een klooster en een kapel werden toegevoegd. In de 16e eeuw legde apotheker Peeter van Coudenberghe hier een planten- en kruidentuin voor het ziekenhuis aan. Hij legde daarmee de basis voor de botanische tuin die nu nog bestaat. Voor het vijfsterrenhotel werden de historische gebouwen nu gerestaureerd. De uitdaging was om het historische bouwwerk te behouden en tegelijkertijd aan de hoogste technische en ecologische eisen te voldoen. Het resultaat is een rustig en uiterst comfortabel toevluchtsoord: omgeven door bomen, zeldzame planten en geurige geneeskrachtige kruiden kunnen gasten hier tot rust komen.

Serene sfeer en uitzonderlijke keuken

Naast 108 kamers en suites omvat het complex verschillende vergaderzalen, een ruime spa en een kleine kapel. Vijf restaurants met in totaal vier Michelin-sterren zorgen voor een voortreffelijke culinaire beleving.

Bij de vormgeving van het interieur zijn alleen materialen gebruikt die aansluiten bij de bijzondere sfeer van het complex: natuursteen, warme houtsoorten, smeedijzeren constructies en fijne stoffen. Een ingetogen maar toch vrolijk kleurenpalet onderstreept de historische dimensie van de plek en pakt het groen van de overal aanwezige planten op. Zo ontstaat er een lichte, vredige uitstraling die zorgt voor een gevoel van welzijn en diepe rust.

Puristisch design: Vaia in Dark Platinum geborsteld in de badkamers

In lijn met de ‘kloosterlijke’ sfeer zijn de badkamers in de comfortabele kamers heel ingetogen vormgegeven. De muren zijn eenvoudig wit gepleisterd, blad en vloer zijn van antracietkleurige natuursteen.

Boven de witte waskommen zijn twee Vaia-kranen van Dornbracht aangebracht. Hun klassiek ogende kruisgrepen combineren geometrische en zachte contouren, terwijl de conische rozetten een zachte overgang naar de muur creëren. De finish Dark Platinum geborsteld vormt een duidelijk contrast met de lichte muren en geeft het natuursteen een rustigere uitstraling. In de douche en op de badrand zijn verdere bijpassende producten van Dornbracht te vinden. Ze vormen een ideale aanvulling op de wastafelkranen.

Ontspannen in de spa

In de spa is Vaia toegepast in de kleedkamers die gekenmerkt worden door warme grijstinten. Hier is gekozen voor een touch-free variant, eveneens in Dark Platinum geborsteld. Ook hier accentueert de aardekleur van de oppervlakken het ingetogen interieur, en de kleur is ook precies afgestemd op de grote spiegels en de cilindervormige hanglampen. Dezelfde combinatie is ook te vinden in de massageruimtes.

Met hun evenwichtige vormentaal, waarin klassieke en hedendaagse stijlelementen perfect worden gecombineerd, sluiten de kranen van Dornbracht harmonieus aan bij het concept van het Botanic Sanctuary Antwerp: toegewijd aan traditie, maar toch volledig verankerd in het heden.

Meer informatie vindt u op www.dornbracht.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details