BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best: Stijlvolle combinatie van witte beton en glas
Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best is één van de eerste projecten van Granito Betonproducten waarin geen holle maar massieve balkonelementen voor achterafmontage worden toegepast.

Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best: Stijlvolle combinatie van witte beton en glas

Het nieuwe Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best krijgt langzaam vorm. Zowel aan de binnen- als buitenzijde krijgt het hotel een luxe en hoogwaardige afwerking. Om een optimale daglichttoetreding én fenomenaal uitzicht te borgen, is gekozen voor grote glaspartijen in combinatie met de BALQOON® balkonsystemen van Granito Betonproducten.

“We zijn al in de ontwerpfase benaderd door Paul Teunissen, architect bij P.A.M. Teunissen Architectenburo en één van de huisarchitecten van de familie Van der Valk”, vertelt Ton Tetteroo, directeur van Granito Betonproducten. “Paul was zeer gecharmeerd van de BALQOON® balkonsystemen in project Coolhouse in Scheveningen. Naast de combinatie van witte beton en glazen balustrades was hij zeer te spreken over de mogelijkheden voor achterafmontage. Gezamenlijk met de architect heb ik een haalbaar en maakbaar plan voor 277 BALQOON® balkonsystemen uitgewerkt, die geproduceerd en geleverd worden in opdracht van Huybregts Relou. Bovendien produceren en leveren wij 203 kolomschijven in witte beton, die een bijzondere kwaliteit toevoegen aan het gevelontwerp.”

Stelbalkon voor een perfecte verankering

“Voor de montage van de BALQOON® balkonsystemen is een losgekoppeld koudebrug-verankeringssysteem meegestort in hoofddraagconstructie”, vertelt Tetteroo. “In de engineeringsfase hebben we een stelframe (stelbalkon) ontwikkeld, waarin de verankeringen zijn gefixeerd. De stelframes zijn door de aannemer meegenomen in de randbekisting voor de vloeren, waardoor de prefab balkonsystemen straks naadloos en heel eenvoudig aan de constructie kunnen worden opgehangen. Voor de kolomschijven is een soortgelijke constructie uitgewerkt, waarbij de schijven aan de bovenzijde worden verankerd.”

Geen holle maar massieve elementen

Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best is één van de eerste projecten van Granito Betonproducten waarin geen holle maar massieve balkonelementen voor achterafmontage worden toegepast, vertelt Tette­roo. “Een optie die steeds beter mogelijk wordt, nu koudebrugverankeringen steeds grotere gewichten kunnen opvangen. Voor Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best is gekozen voor relatief smalle balkons. Aan de voorzijde van de elementen hebben wij een aluminium strip geïntegreerd. Hierin kunnen straks balusterloos glaspanelen gemonteerd worden, met een volledig transparante balustrade als resultaat.”

In navolging van de BALQOON® balkonsystemen en kolomschijven produceert en levert Granito Betonproducten ook de betonnen trappen, bordessen en dakranden voor Valk Exclusief hotel Eindhoven-Best.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details