BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Trendy Duitse hotelgroep groeit ook in ons land
Het Motel One Hotel in Brussel. (Beeld: Motel One)

Trendy Duitse hotelgroep groeit ook in ons land

Motel One in opmars

De pleisterplaats van de Duitse hotelgroep Motel One in Brussel werd zopas gerenoveerd en nog in de loop van dit jaar opent een tweede hotel in ons land zijn deuren in Antwerpen. Hotelvak ging in gesprek met zijn communicatiedienst.

Motel One is een Duitse hotelgroep, die de prijzen van een budgethotel op een creatieve manier combineert met de uitstraling van een designhotel. De belangrijkste promotionele slogan van dit bedrijf wordt dan ook vertolkt door de slagzin ‘Like the price. Love the design’.

Egg Chair, ofwel de hotelstoel in de typische huisstijlkleur. (Beeld: Motel One)

Stedelijke locaties

De hoofdzetel van Motel One bevindt zich in München. Op dit moment verenigt deze groep niet minder dan 94 hotels ofwel 26.470 kamers. Het allereerste hotel opende de deuren in 2000, meer bepaald in de stad Offenbach. De uitbreiding naar het buitenland en de grote Europese steden begon in 2011 met de realisatie van hotels in Salzburg en Wenen.

Bij de bouw van nieuwe hotels gaat Motel One bij voorkeur op zoek naar locaties in de binnenstad, meestal dicht bij plekken met een urbane uitstraling, stedelijke voorzieningen, zoals horeca, toeristische attracties en goede (openbare) vervoersverbindingen.

Lobby in Amsterdam. (Beeld: Motel One)

Designhotel

Het interieur van elk hotel is een toonbeeld van hoogwaardige moderne vormgeving, het resultaat van een eigen exclusief design waarbij gewoonlijk gretig gebruikgemaakt wordt van turkoois, de blauwachtige huisstijlkleur. Ook de ruime lobby als levendige ontmoetingsplaats vertegenwoordigt een belangrijk basiskenmerk van Motel One. “Als de schepper en de kampioen van het budget-designconcept geloven we in een evolutie waarbij we voortdurend blijven bewegen en dus niet op onze lauweren kunnen blijven rusten. Als Motel One zijn we ook een warme gastheer – en gastvrouw – die een even sterke voorliefde en toewijding vertoont voor alles wat met duurzame ontwikkeling te maken heeft”, aldus de groep.

Een hotelkamer in Parijs. (Beeld: Motel One)

Brussel

Het Motel One Hotel in Brussel opende de deuren in mei 2014. Hierbij voelde deze hotelgroep zich duidelijk aangetrokken door het feit dat deze plek steeds meer als de hoofdstad van de 27 landen van de Europese Unie wordt uitgebouwd. “We streven er dan ook naar om hoge kwaliteit aan betaalbare prijzen te serveren op centrale locaties in steden over heel Europa. Bovendien is Brussel een levendige, vibrerende stad en een interessante attractiepool die in staat is om gasten uit alle uithoeken van onze aardbol aan te trekken”, klinkt het nog.

Dit Brusselse hotel werd recent succesvol grondig gerenoveerd. “Wij knappen onze hotels altijd op binnen een bepaalde termijn, meer bepaald zeven tot tien jaar nadat een hotel zijn deuren opende. Zo blijven onze hotels voldoende aangepast aan de veranderingen en de verbeteringen die we op regelmatige tijdstippen aan het merk Motel One toevoegen.”

Lobby in Bonn. (Beeld: Motel One)

Antwerpen

In de loop van dit jaar zal het tweede Motel One Hotel de deuren openen op Belgisch grondgebied, meer bepaald in de bekende havenstad Antwerpen. Waarom net daar? “Het design en het interieur van Motel One in Antwerpen zullen de modewereld op een feestelijke manier uitstralen en beleven. Onze locatie aan de ingang van de modewijk wordt dan ook omringd door boetieken en conceptstores, terwijl het MoMu-museum en de Modeafdeling van de Koninklijke Academie van Schone Kunsten hier eveneens op wandelafstand liggen.” Het treinstation bevindt zich trouwens slechts op tien minuten afstand.

Het verwachte hotel met 221 kamers in Antwerpen. (Beeld: Binst-Architects)

Verdere uitbreiding

Dit jaar verwacht men ook nog de opening van een Motel One Hotel in de Poolse stad Gdansk en niet minder dan twee nieuwe pleisterplekken in Londen, meer bepaald Hyde Park en Old Street.

Ten slotte werd in december 2022 in New York de eerste vestiging van het nieuwe merk The Cloud One Hotel gelanceerd. Cloud One Hamburg volgde in december 2023 en het is de bedoeling om dit merk in het lifestylesegment verder over Europa en Amerika te verspreiden. Dit jaar is er bijvoorbeeld nog een opening in Düsseldorf gepland, dus nabij de Belgische en Nederlandse grenzen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details