BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Stijlvolle PU-gietvloer en wandcoating in VixX Hotel Mechelen
Ontdek een bijzonder sterke en onderhoudsvriendelijke gietvloer.

Stijlvolle PU-gietvloer en wandcoating in VixX Hotel Mechelen

Al ruim dertien jaar lang biedt DEWECO kwaliteitsvol en duurzaam vakwerk in industriële en designkunststofvloeren. Het in Kontich gevestigde familiebedrijf – gerund door de tweedegeneratiezaakvoerders Joris en Wouter De Weerdt – bewijst dat functionaliteit en esthetiek bij kunststofvloeren hand in hand kunnen gaan. Die mix spreekt professionals in de hospitalitysector heel erg aan. In het VixX Hotel Mechelen ontdek je hoe vakmanschap in vloeren eruitziet.

“In het voorjaar van 2020 kreeg ons team de opdracht om in het VixX Hotel, gelegen in het centrum van de stad van de Maneblussers, een strakke, moderne en onderhoudsvriendelijke PU-gietvloer te plaatsen”, blikt DEWECO-zaakvoerder Joris De Weerdt terug. “Tegelijk vroeg de hoteluitbater ons om in verschillende hotelruimtes, inclusief badkamers en douches, een designvolle en tijdloze witte wandcoating in RAL 9016 te voorzien.”

Voor dit project ging het DEWECO-team aan de slag voor een totale oppervlakte van 200 vierkante meter gietvloer en 164 vierkante meter wandcoating. In de douches ging het om zo’n dertig vierkante meter. “Na afloop van de werken was de klant zeer tevreden over het eindresultaat. De indrukwekkende make-over van het hotelinterieur kenmerkt zich door een minimalistische, strakke look in tijdloos wit. De hotelgasten komen terecht in een hotelsetting die klasse uitstraalt, wat de klantervaring een niveau hoger tilt. En voor het hotelpersoneel zijn de PU-gietvloer en wandcoating zeer makkelijk te onderhouden.”

Een strakke en tijdloze badkamerlook in het Mechelse hotel VixX.

De vele troeven van polyurethaan

Dit concrete project is slechts een van de vele voorbeelden van hoe een uitvoering in polyurethaan duurzaamheid, stijl en onderhoudsgemak combineert. “Die combinatie overtuigt veel professionals die in de horecasector actief zijn”, aldus Joris. “Een PU-gietvloer is de meest elastische gietvloer uit ons gamma, met bovendien een uv-bestendige toplaag en combineerbaar met vloerverwarming. Ook de anti-allergische eigenschappen en een ruim kleurenaanbod zijn belangrijke troeven.”

Zeker in een hotelomgeving zijn deze eigenschappen meer dan welkom. Want vloeren en wanden krijgen het hier vaak hard te verduren. “In deze sector, waar vloeren voortdurend worden blootgesteld aan intensieve voetgangersstromen, gemorste vloeistoffen en andere belastingen, is het essentieel om een vloer te hebben die bestand is tegen slijtage en gemakkelijk te onderhouden is. Gietvloeren zijn bijzonder sterk en kunnen langdurig weerstand bieden tegen intensief gebruik, waardoor ze een kostenefficiënte investering zijn op de lange termijn.”

De meest elastische gietvloer uit het DEWECO-gamma met een uv-bestendige toplaag is combineerbaar met vloerverwarming.

Vloer- en wandbekleding op maat

Zoals uit de praktijkcase van het VixX Hotel blijkt, doet het VCA-gecertificeerde vakteam van DEWECO veel meer dan louter vloeren gieten. “We bekleden ook wanden, trappen en zelfs meubels, zoals spoel- en wasbakken”, geeft Joris aan. “De term ‘vloer- en wandbekleding’ omschrijft dus beter onze activiteit. Hierdoor zijn we in staat om voor onze klanten – van bakkers en slagers over retailers tot hoteluitbaters – duurzame, onderhoudsvriendelijke en strak ogende werk- en klantenruimtes te voorzien.”

Een PU-gietvloer als toonbeeld van stijlvol design in het hotelrestaurant.

Gedetailleerde voorbereiding

Bij de voorbereiding en plaatsing van gietvloeren en -wanden laat het DEWECO-team niets aan het toeval over. “Een accurate voorbereiding, steeds in overleg met de klant, is essentieel voor een professioneel eindresultaat”, zegt Joris. “Omdat onze vloerbekleding slechts enkele millimeters dik is, moet de ondergrond vochtvrij, proper en uiterst stabiel zijn. Onze projectleiders doen vooraf de nodige vochtmetingen en stabiliteitsanalyses om dit goed in kaart te brengen. Een van onze grote sterktes is dat we een gediversifieerd aanbod aanbieden en ook altijd meedenken met de klant. Afhankelijk van de ruimte en waarvoor ze gebruikt wordt, kunnen wij een geschikt vloersysteem aanbieden. En zelfs binnen een bepaald vloertype zijn er verschillende mogelijkheden. Zo streven we bij acrylaat-gietvloeren naar de juiste balans tussen het gewenste antislipgehalte en het onderhoudsgemak. Een ruwere vloer – die dus een hoger antislipgehalte heeft – is moeilijker te reinigen. Samen met onze klanten vinden we altijd de beste oplossing.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details