BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Samenwerking tussen Tarkett en BAUX:

Samenwerking tussen Tarkett en BAUX:

Een synchroom kleurenpalet voor het ontwerpen van gezondere interieurs van vloer tot plafond.

BAUX en Tarkett lanceren een gezamenlijk kleurenpalet dat de mogelijkheid biedt om een gezond en duurzaam interieur te creëren van vloer tot plafond. BAUX Acoustic Wood Wool-tegels voor plafonds en muren helpen immers lawaai te absorberen zodat je ongestoord en gefocust kan werken, terwijl de Tarkett AirMaster® vloertechnologie fijnstof reduceert zodat je makkelijker en gezonder kan ademen. Beide merken kleuren vanaf nu in eenzelfde palet dat gaat van aardse mineralen tot warme bloementinten en weelderige bostinten en pronken zo naast hun verbluffende innovatieve karakter met een nieuwe look die voor visuele eenheid zorgt.

“Voor Tarkett was de samenwerking met BAUX vanzelfsprekend, omdat we dezelfde sterke betrokkenheid delen op het gebied van design, welzijn en duurzaamheid”, zegt Thomas Leneveu, vicepresident van de Benelux & Carpet Business Unit EMEA bij Tarkett. “Onze samenwerking levert de perfecte mix van geweldig design, verbeterde akoestiek en luchtkwaliteit en een echte toewijding aan duurzaamheid.”

Een inspirerende combinatie van functie, kleur en textuur

Om een visuele harmonie te bereiken tussen de multitexturale vloer-, wand- en plafondoppervlakken van Tarkett en BAUX, riepen de merken de hulp in van de internationale ontwerpstudio Form Us With Love. Het resulteerde in het BAUX x Tarkett kleurenpalet voor BAUX Acoustic Wood Wool en Tarkett AirMaster® tapijttegels en het omvat zes verschillende kleurstijlen: Midnights, Neutrals, Minerals, Oceanic, Florals en Forests. “Met deze selectie kleuren willen we professionele ontwerpers inspireren om te mixen en te matchen en willen we een oneindig kleurenpalet aanbieden dat voor diversiteit kan zorgen binnen de architectuur”, zegt John Löfgren, medeoprichter van Form Us With Love.

Bouwstenen voor gezondere en duurzamere interieurs

Samengebracht door hun gedeelde visie op welzijn en verantwoordelijkheid voor het milieu, vormen de oplossingen van BAUX en Tarkett een krachtige tandem voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en akoestiek van binnenruimtes. Met de AirMaster® tapijttegels van Tarkett kunnen ontwerpers de lucht in binnenruimtes zuiveren en zo een gezondere omgeving creëren voor mens en milieu. Tarketts gepatenteerde DESSO AirMaster® technologie helpt immers de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren door fijnstof acht keer effectiever op te vangen en vast te houden dan gladde vloeren en vier keer effectiever dan standaardtapijt.* Het materiaal van de tapijttegels helpt bovendien geluid te absorberen en te dempen.

BAUX Acoustic Wood Wool brengt dan weer hout en cement samen in volledig recyclebare akoestische tegels met een hoge functionaliteit en een lage milieu-impact. De open materiaalstructuur van de tegels dempt geluid effectief en helpt ontwerpers om interieurs te creëren waar mensen kunnen rusten, denken en samenwerken. Het materiaal heeft ook uitstekende isolerende, warmtebehoudende, sterke, vochtbestendige en brandwerende eigenschappen. “De integratie van duurzame en welzijnsbevorderende materialen is meer dan enkel een voorbijgaande trend; het betekent een cruciale overgang naar het ontwerpen van ruimtes die prioriteit geven aan zorg voor het milieu, gezondheid van de bewoners en duurzaamheid op de lange termijn”, zegt Fredrik Franzon, CEO en medeoprichter van BAUX. “Deze verschuiving benadrukt een essentiële evolutie in onze benadering van architectuur en interieurontwerp. Die moeten niet alleen het milieu dienen, maar ook het welzijn van mensen en de maatschappij als geheel.”

De BAUX x Tarkett collectie is nu verkrijgbaar. Ga naar voor meer informatie naar https://bit.ly/3yjLw80 

*Gebaseerd op GUI-testrapport AirMaster® 090225-01 DF met DESSO AirMaster® versus een standaard gladde vloer en versus standaard gestructureerd lussenpooltapijt (mediaanwaarden).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details