BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Ruby blijft groeien. Eerste hotelproject in Frankrijk bevestigd

Ruby blijft groeien. Eerste hotelproject in Frankrijk bevestigd

De Duitse Ruby Group blijft uitbreiden en brengt zijn Lean Luxury-filosofie dit keer naar Frankrijk. In hartje Marseille zal BNP Paribas Real Estate een Ruby Hotel openen met 237 kamers en een aangrenzende werkruimte van ongeveer 1.000 m².

Ruby, onder leiding van CEO en oprichter Michael Struck, heeft haar zinnen gezet op de Franse Middellandse Zeekust. De in München gevestigde groep opent haar eerste Lean Luxury Hotel in Frankrijk in het centrum van Marseille. Gelegen op slechts enkele minuten van de kust, aan de Boulevard des Dames, zal het hotel 237 kamers krijgen en een eigen werkruimte. De openbare ruimtes omvatten een 24/7-bar met een aangrenzend dakterras van 300 m² met uitzicht over de stad en de zee.

Het nieuwe hotel wordt gerealiseerd in een voormalig kantoorgebouw. BNP Paribas Real Estate heeft in Ruby een hotelhouder gevonden met uitzonderlijke ervaring in de verbouwing van bestaande panden en wiens concept ook in Frankrijk succesvol zal zijn. Bovendien benadrukt de vroege deelname van een investeerder de sterke interesse in Ruby’s “Lean Luxury”-filosofie bij institutionele spelers op de Franse investeringsmarkt.

Julian Mörs, Group Director Development bij Ruby, geeft commentaar op dit opwindende nieuws: “Frankrijk is altijd een belangrijk doel geweest voor Ruby en we zijn erg blij dat Marseille de eerste Franse bestemming voor ons merk zal zijn. De stad biedt een florerende hotelmarkt met een sterke vraag naar zowel zakenreizen als vakantiereizen, en biedt dus een enorm potentieel voor ons concept.”“BNP Paribas Real Estate onderzoekt al enkele jaren hotelprojecten – meestal conversies met een lage CO2-voetafdruk van bestaande activa – met Ruby Hotels en we zijn zeer verheugd dat alles op schema ligt voor de opening van Ruby Marseille, en er volgen er nog meer. Hun technische expertise, professionaliteit en reactiviteit, hun verbondskracht als huurder en operator, maken hen tot een ideale partner”, zegt Antoine Mabilon – Deputy Managing Director bij BNP Real Estate Property Development. 

Dankzij de ligging in het stadscentrum van Marseille, tussen de oude haven en de zakenwijk La Joliette/Euroméditerranée, evenals de nabijheid van de charmante oude stadswijk Le Panier, zijn alle culturele en toeristische hoogtepunten van de stad binnen handbereik. Het metrostation Joliette ligt op drie minuten lopen van het hotel; vanaf daar is het treinstation Marseille-Saint-Charles in vijf minuten te bereiken. De luchthaven ligt op ongeveer 45 minuten met het openbaar vervoer.

Ruby zal in Marseille opnieuw de Lean Luxury-filosofie van het bedrijf toepassen: een locatie in het hart van de stad, topdesign en een hoogwaardige inrichting met alle benodigdheden. Maar toch betaalbaar, door consequent af te zien van overbodige en niet-essentiële features.

De opening van het hotel is gepland voor eind 2025.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details