BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Optimaliseerde akoestiek met naadloze plafondoplossingen
De mogelijkheden zijn eindeloos om het gewenste effect en comfort te realiseren.

Optimaliseerde akoestiek met naadloze plafondoplossingen

Een aangename ruimtebeleving is een visitekaartje van elk hotel. De vraag naar materialen die bijdragen aan comfort en spraakverstaanbaarheid wordt dan ook steeds groter. Vaak wordt flink geïnvesteerd in het design van de ruimte, terwijl het comfort juist grotendeels wordt bepaald door de akoestiek. Asona brengt deze aspecten samen in hoogwaardige plafondoplossingen die de ruimteakoestiek optimaliseren en naadloos opgaan in het design. Het effect is direct merkbaar en gasten komen weer helemaal tot rust.

De spray-on oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design.

In veel hotels is er sprake van grote ruimtes met hoge plafonds. Het is dan een hele uitdaging om een geluidsabsorberende oplossing van hoge kwaliteit te vinden die het geluid dempt en nagalm reduceert zonder concessies te doen aan de vormgeving. Asona heeft innovatieve, geluidsabsorberende en volledig naadloze spray-on oplossingen ontwikkeld die zodanig opgaan in het design van de ruimte dat deze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet het niet maar je hoort het effect, en vooral: je gasten beleven het verschil.

Onzichtbare spray-on oplossingen

Asona biedt twee systemen aan met diverse mogelijkheden wat betreft kleuren en structuur. Bij het Sonaspray systeem wordt er direct op elk mogelijk oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte, al naar gelang de akoestische eisen. Sonaspray is al jaren een topper op het gebied van akoestische plafondsystemen. Het andere systeem, Sonacoustic, is een ultra gladde spray-on oplossing met een luxe uitstraling die op een backing van minerale wol wordt gespoten. Ook hier zijn diverse kleurstellingen mogelijk. De beide oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design. Ze volgen de contouren en vormen van het bestaande plafond exact, of het nu recht of afgerond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen. 

Geluidsabsorberende oplossingen van hoge kwaliteit reduceren nagalm zonder concessies te doen aan de vormgeving.

Duurzaamheid voorop 

Wat betreft duurzaamheid hebben deze spray-on oplossingen grote voordelen. Met een cradle to cradle ‘brons’ certificaat heeft Asona het spray-on plafondsysteem Sonaspray een grote ecologische boost gegeven. Sonaspray bevat zowel plantaardige vezels als componenten op waterbasis en bestaat inmiddels al voor 80% uit gerecycled materiaal. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van ‘pre-consumer’ papier dat bestaat uit restmateriaal van de papierverwerkende industrie. Niet voor niets heeft Sonaspray het prestigieuze Amerikaanse Greenguard Gold certificaat verkregen.

Sonacoustic bevat een finish die grotendeels uit gerecyclede katoenvezels bestaat. Deze vezels zijn afkomstig uit het snijverlies van de fabricage van katoenkleding en worden dus niet afgedankt.

Eindeloze mogelijkheden

Een contrasterend effect creëren door bijzondere kleuren en vormen toe te passen? Ook dat is mogelijk met de oplossingen van Asona. Spots en lampen kunnen prachtig worden geïntegreerd. Buizen en balken kunnen desgewenst worden meegenomen in het spuitwerk of juist zichtbaar blijven door eromheen te werken. De mogelijkheden om het gewenste visuele effect en comfort te realiseren zijn in principe eindeloos. Voor meer informatie en inspiratie bezoek de website van Asona Benelux.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details