BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
‘Nu is hét moment om te investeren in nieuwe koelwerkbanken’
Bij een koelwerkbank met klimaatklasse 5 blijft het voedsel extra lang houdbaar, zelfs in de meest warme en intensief gebruikte keukens.

‘Nu is hét moment om te investeren in nieuwe koelwerkbanken’

Aanzienlijke energiebesparing in hotelkeukens

De energiekosten rijzen de pan uit, en al helemaal in hotelkeukens waar vaak meerdere stroomslurpende koelwerkbanken staan. “Nu is dan ook hét moment om oude koelwerkbanken te vervangen door nieuwe energiezuinige exemplaren”, zegt Commercieel manager Eric Harsta van Hakvoort Professional uit Emmeloord, specialist in horeca-apparatuur en grootkeukeninrichting.

Hoe kunnen we de energiekosten enigszins in de hand houden? En hoe voorkomen we dat we voedsel moeten weggooien omdat het niet meer vers genoeg is om te serveren? Eigenlijk hebben we een grotere koelwerkbank nodig, maar waar halen we daarvoor de ruimte vandaan? Dit zijn veelgehoorde opmerkingen in menige professionele keuken. Een antwoord op al deze vragen biedt Zanussi Professional, het paradepaardje van Hakvoort Professional op het gebied van koelwerkbanken. Deze staat bekend als één van de best presterende en meest energiezuinige koelwerkbanken die er op de markt van professionele keukenapparatuur is te vinden. 

De A-label koelwerkbank Zanussi Professional gebruikt minder energie dan een gloeilamp van 60 watt!

Snelle terugverdientijd

Voor menige hotel- of restaurantkeuken is het vernieuwen van de apparatuur een verstandige zet, zeker in een tijd dat energiezuinigheid een hot item is. “Dankzij het energielabel klasse A (i.c.m. klimaatklasse 5) ontvangt de klant bij de aanschaf van een Zanussi Professional een Energie-investeringsaftrek, kortweg EIA. Dit is een fiscale regeling waarmee de overheid bedrijven ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie”, verduidelijkt Eric Harsta. Hij rekent voor welke aanzienlijke energiebesparing met een koelwerkbank met energielabel klasse A mogelijk is: “Vergeleken met een oudere koelwerkbank met een G-label is bij een stroomprijs van € 0,21 per kW een jaarlijkse besparing van € 480,00 mogelijk. Maar bij de huidige stroomprijs van € 0,50 praat je dan over een besparing van maar liefst € 1.140,00 per jaar! Dat betekent dat je zo’n nieuwe koelwerkbank al binnen twee of drie jaar kunt terugverdienen. Dit is dan ook hét moment om te investeren in nieuwe koelwerkbanken. Om een idee te geven van de enorme energiezuinigheid van de Zanussi Professional: deze A-label koelwerkbank gebruikt minder energie dan een gloeilamp van 60 watt! Wat ook bijdraagt aan de energiezuinigheid is de uitstekende isolatie van deze koelwerkbanken. Door de 90 mm dikke geïsoleerde wand blijft de temperatuur laag en dit minimaliseert weer de compressoractiviteit.” 

Zanussi biedt tal van aanpasopties voor koelwerkbanken in de hotelkeuken.

Klimaatklasse 5

Doorgaans zijn koelwerkbanken voorzien van klimaatklasse 4 die optimaal presteren tot een omgevingstemperatuur van ca. 30 °Celsius. Maar Zanussi is één van de weinige merken die zijn koelwerkbanken heeft getest op klimaatklasse 5, waarbij voeding ook bij een omgevingstemperatuur van 40 °Celsius en 40% luchtvochtigheid veel langer vers blijft en waardoor voedselverspilling wordt verminderd. “Daardoor is de Zanussi Professional ook bij uitstek geschikt voor hotelkeukens”, weet Eric Harsta. “Immers, doordat in deze keukens meestal veel apparatuur staat, loopt de omgevingstemperatuur vaak hoog op. Dankzij een koelwerkbank met klimaatklasse 5 blijft het voedsel dan extra lang houdbaar, zelfs in de meest warme en intensief gebruikte keukens. Voor een hotelkeuken is het van wezenlijk belang om te beschikken over dergelijke koelwerkbanken die ook onder de meest zware werkomstandigheden optimaal presteren. Niet voor niets behoren tot onze trouwe klantenkring ook diverse hotelketens.” 

Dankzij slimme luchtcirculatie blijft voedsel langer vers.

Ruimtebesparing

In professionele keukens is het altijd passen en meten met de beschikbare ruimte. Volgens Eric Harsta is ook hieraan gedacht bij het ontwerp van de koelwerkbank: “Door zijn ingenieuze en bijzonder compacte opbouw biedt de Zanussi 50 liter extra netto-volume, hetgeen neerkomt op 20 procent méér opslagruimte dan elke andere koelwerkbank in zijn klasse. Bovendien sparen deze werkbanken extra ruimte omdat je ze strak kunt inbouwen. Rondom vereisen ze geen extra ruimte, want dankzij de speciale constructie van de motorunit hebben ze enkel aan de voorkant ventilatie nodig.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details