BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Nieuw hotel van Motel One in hartje Antwerpen
Het eigentijdse gebouw past bij het rustige en historische karakter van de buurt.

Nieuw hotel van Motel One in hartje Antwerpen

Binnenkort wordt in het bruisende hart van Antwerpen, op het ruime plein Oever en Scheldeken, een nieuw hotel met 221 kamers gebouwd. Momenteel staat op deze locatie een woonzorgcampus, maar deze zal plaatsmaken voor een prachtige nieuwbouw, ontworpen door Binst Architects. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting eind dit jaar, na de verhuizing van het woonzorgcentrum. De opening van het hotel staat gepland voor 2024.  

Dit project is een samenwerking tussen Cores Development en de bekende Duitse hotelketen Motel One. De groep exploiteert al 75 hotels in verschillende Europese landen.

Rustig en historisch karakter

Het nieuwe hotel zal verrijzen op het plein Oever en Scheldeken, een ideale locatie voor toekomstige hotelgasten, met de winkelstraat naar het zuiden en de vernieuwde kaaien vlakbij. Het ruimtelijk uitvoeringsplan van de binnenstad waarborgt de historische sfeer en harmonie in de buurt.

Het huidige woonzorgcentrum maakt plaats voor een eigentijds gebouw, ontworpen door Binst Architects uit Antwerpen, dat perfect past bij het rustige en historische karakter van de buurt. De 221 hotelkamers worden verdeeld over twee gebouwen die ondergronds en via een binnenplaats met elkaar verbonden zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details