BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Nieuw boutique hotel voor Den Bosch

Nieuw boutique hotel voor Den Bosch

Hotel Ryder opent eind 2023.

Het iconische hoofdgebouw van Fort Isabella, het gerenoveerde oud-kazerneterrein aan de rand van ’s-Hertogenbosch, krijgt een bestemming als hotel. De komende maanden wordt het rijksmonument getransformeerd tot een boutique lifestyle hotel met 30 kamers. Naar verwachting opent Hotel Ryder eind 2023 haar deuren. 

De locatie verenigt het beste van twee werelden; natuurlijke rust en een bruisende stad hebben hier elkaar gevonden. Fort Isabella ligt in Vught, aan de rand van de bourgondische binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Omgeven door natuur- en wandelgebieden Het Bossche broek en de Vughtse Hei, begeeft men zich hier op loopafstand van het Bossche stadscentrum.

Een droom komt uit

Ondernemer Marloes van de Wiel (34) heeft ruime ervaring als general manager in de hotellerie en staat te trappelen om invulling te geven aan een eigen hotel. “Via via kwam ik in contact met Tjeerd Saatrube van de Isabella Groep. In onze gesprekken werd al snel duidelijk dat we dezelfde visie delen over deze plek en de functie van een hotel daarin, zowel voor de buurt als voor de stad. Het is voor mij een droom die werkelijkheid wordt.”

Tjeerd Saatrube over de samenwerking: ”Fort Isabella brengt wonen, werken, educatie en recreatie samen op een historische locatie. De aanwezigheid van een hotel op het terrein is een mooie aanvulling op de pijler recreatie en is vanaf het begin al een belangrijke wens geweest. Wij kunnen niet wachten tot Hotel Ryder haar deuren opent en we nog meer bezoekers kunnen verwelkomen in onze gastvrije buitenstad.’’

Welkom in de huiskamer

Marloes vervolgt: “Veel hotels hebben een standaard lobby, gestandaardiseerde kamers en een receptie die eerder een horde vormt dan een warm welkom voor gasten. Hotel Ryder pakt het anders aan. Bij ons kom je binnen in een living, een huiskamer gecombineerd met bar waar je kunt doen en laten wat je wilt. Dat geeft meteen een gevoel van thuiskomen, want overal zijn hoekjes om te werken, borrelen, relaxen of bij te praten. Behalve hotelgasten zijn ook locals hier van harte welkom. Bovendien hebben we een meeting ruimte die je met een gezelschap kunt reserveren.”

Duurzame renovatie

Het Rijksmonument wordt volledig duurzaam gerenoveerd. Net zoals de andere gebouwen op Fort Isabella draait het volledig gasloos en wordt energie opgewekt via een warmtepomp en 1800 zonnepanelen op het terrein. Het pand behoudt daarmee klassieke allure terwijl het voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid en comfort.

Leisure en business

De groeiende aantrekkingskracht van ’s-Hertogenbosch brengt weekendgasten en dagjesmensen, terwijl actieve vakantiegangers Hotel Ryder als uitvalsbasis kunnen gebruiken om de omgeving te ontdekken. Fietsen zijn bij het hotel te huur. Voor lokale bedrijven zijn er faciliteiten om te vergaderen of borrelen en voor (internationale) zakelijke reizigers is Hotel Ryder een tijdelijk thuis.

Partners van het project

Om een beleving neer te zetten die tot in detail klopt, heeft Hotel Ryder partijen in de arm genomen die de lat eveneens hoog leggen: Reclamebureau de Code is verantwoordelijk voor het merk en marketing, het interieurontwerp is in handen van King Kongs (Vigor, Ron Gastrobar, Mood, LOFF). Ook wordt zo veel mogelijk de samenwerking gezocht met lokale ondernemers en leveranciers.

Een geschiedenis van vrijheid

Van 1922 tot mei 1940 was Het Regiment Wielryders gelegerd op de Isabellakazerne. Dit regiment bestond bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog uit 5190 man – op de fiets. Ze leverden een dappere strijd tegen de Duitse invasie, maar tegen een hoge prijs. De naam Ryder is een eerbetoon aan de dappere mannen die streden voor onze vrijheid. De vrijheid die het hotel zo nastreeft.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details