BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Mitsubishi Electric lanceert toekomst van connectiviteit met MELCloud

Mitsubishi Electric lanceert toekomst van connectiviteit met MELCloud

Energie besparen en de CO2-impact reduceren

In een tijdperk waarin duurzaamheid en technologie hand in hand gaan, zet Mitsubishi Electric een baanbrekende stap voorwaarts. Niet enkel is het bedrijf een toonaangevende mondiale speler, Mitsubishi Electric zet zich ook in om een pionier te worden op het gebied van Internet of Things (IoT), ecodesign en de industriële productie van geconnecteerde objecten. De lancering van MELCloud Cellular markeert een nieuw tijdperk van innovatie en connectiviteit, gericht op het verhogen van het comfort en welzijn van mensen wereldwijd.

Mitsubishi Electric gaat verder met het revolutioneren van de interactie tussen mensen en hun omgeving door een uniform ‘MELCloud’-universum te introduceren. Dit verbindt alle Mitsubishi Electric-apparaten, zowel voor residentiële als commerciële toepassingen, via twee speciaal ontworpen platforms. Deze bieden maximale service en flexibiliteit en zijn zowel toegankelijk via mobiele interfaces als online platforms. Het resultaat is een meer geïntegreerde, efficiënte en gebruiksvriendelijke ervaring voor alle gebruikers, waardoor ze meer controle en inzicht krijgen in hun energieverbruik en -beheer.

MELCloud Home

Het MELCloud Home-platform, dat al 2013 werd gelanceerd, heeft een aanzienlijke impact gehad op de residentiële sector, met bijna een miljoen aangesloten apparaten. Een robuuste jaarlijkse groei geeft aan dat de consument steeds meer overstapt op slimme thuisoplossingen. Het platform biedt gebruikers uitgebreide controle over de verwarming, airconditioning en warmwatersystemen van hun huis. Het is ontworpen voor toegankelijkheid op afstand, zodat bewoners hun systemen overal kunnen beheren met functies zoals realtime opdrachten, scenario’s en wekelijkse en/of seizoensgebonden programmering. Een van de opvallende functies is de vakantiemodus, die zorgt voor energie-efficiëntie, zelfs wanneer bewoners niet thuis zijn.

MELCloud Commercial

Dit platform is op maat gemaakt voor de commerciële sector. Het richt zich op de unieke behoeften inzake energiebeheer van eigenaren en exploitanten van gebouwen. Het biedt een allesomvattende oplossing voor het verminderen van de impact van een gebouw op het milieu en zorgt tegelijkertijd voor holistisch comfort voor de bewoners/gebruikers. Het platform bevat functies voor het instellen van temperatuurbeperkingen, tijdprogrammering en regeling van bedrijfsmodi op meerdere locaties. Een geïntegreerd energiedashboard maakt het mogelijk om het energieverbruik van verschillende gebouwen te monitoren en te vergelijken, wat essentieel is voor het beoordelen van de energie-efficiëntie en het implementeren van kosteneffectieve strategieën.

Het MELCloud Commercial-platform getuigt van Mitsubishi Electric’s visie op duurzame commerciële ruimtes. Het is ontworpen om de operationele kosten te minimaliseren en tegelijkertijd de energie-efficiëntie te maximaliseren. De focus van het platform op multisite-management maakt het een ideale oplossing voor beheerders van vastgoedportefeuilles en biedt een gestroomlijnde aanpak van energiebeheer.

Hotelbeheer 2.0: efficiëntie en comfort

Ook voor de hotelsector is dit goed nieuws! De hoteleigenaar heeft vanaf nu de mogelijkheid om op afstand meerdere hotels te beheren. Via het MELCloud Commercial-platform ontvangt de hotelier (fout)meldingen, waardoor hij of zij het probleem op afstand eerst zelf kan bekijken. Hierdoor is het niet altijd noodzakelijk om direct een technieker in te schakelen. Dit is een efficiënte manier om op problemen te reageren en bespaart tijd en middelen.

Bovendien biedt het systeem de flexibiliteit om de temperatuur in elke kamer afzonderlijk aan te passen. Dit verhoogt het comfort en de tevredenheid van elke individuele hotelgast. Ook de temperatuur in vergaderruimtes kan vanuit elke locatie worden geregeld, wat zorgt voor een optimale omgeving voor vergaderingen en evenementen. Kortom, door dit platform kunnen hoteliers een meer gepersonaliseerde en gastvriendelijke ervaring aanbieden.

Uitdagingen op het gebied van milieu en energie

Zowel MELCloud Home als MELCloud Commercial zijn Mitsubishi Electric’s antwoord op de urgente milieu- en energie-uitdagingen in Europa. De Europese Unie wordt geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van energieafhankelijkheid, vooral gezien de beperkte koolwaterstofbronnen en de grote afhankelijkheid van import. Met initiatieven zoals ‘RePowerEU’ en het streven naar klimaatneutraliteit in 2050, is er een duidelijke verschuiving naar hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiëntie.

De MELCloud-platforms van Mitsubishi Electric sluiten naadloos aan bij deze initiatieven, dragen bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en stimuleren een verschuiving naar een duurzamere en energie-efficiëntere toekomst. De platforms stellen gebruikers – zowel individuele huiseigenaren als beheerders van commerciële gebouwen – in staat om hun energieverbruik te optimaliseren en spelen zo een cruciale rol in de bredere context van energiebesparing en milieubeheer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details