BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Minor Hotels debuteert in Finland met opening van NH Collection Helsinki Grand Hansa
NH Collection Helsinki Grand Hansa Credits: Ylva ARCO Architecture Company

Minor Hotels debuteert in Finland met opening van NH Collection Helsinki Grand Hansa

Eigenaar en exploitant van diverse hotels en resorts voegt tweede accommodatie in de Scandinavische markt toe aan portfolio

Minor Hotels – een internationale hoteleigenaar, uitbater en investeerder met meer dan 530 hotels in 56 landen in Azië en de Stille Oceaan, het Midden-Oosten, Afrika, de Indische Oceaan, Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika – kondigt de aanstaande opening aan van haar eerste accommodatie in Finland – het vijfsterren NH Collection Helsinki Grand Hansa – als onderdeel van haar uitbreidingsplannen in de regio.

NH Collection Helsinki Grand Hansa wordt momenteel gebouwd in samenwerking met Ylva. De opening van het nieuwe hotel is gepland voor het eerste kwartaal van 2024. Na de opening van NH Collection Copenhagen in 2021, wordt dit het tweede hotel van Minor Hotels in Scandinavië. Het nieuwe hotel in Helsinki zal twee van de meest iconische en herkenbare gebouwen van de stad combineren: het Kaleva-gebouw (gebouwd in 1833 en bekend als Hotel Seurahuone) en het – recent uitgebreide – New Student House (waar tussen 1924-1968 het beroemde Hansa Hotel was gevestigd). Een volledige renovatie van de twee bestaande panden en de constructie van het nieuwe derde gebouw door Ylva zijn in het laatste stadium van ontwikkeling. Wanneer het nieuwe hotel volgend jaar in gebruik wordt genomen, biedt NH Collection Helsinki Grand Hansa 224 eigentijdse kamers, een restaurant, een lobbybar, een prachtige bar op het dak met een spectaculair terras en 360º uitzicht over het centrum van Helsinki, uitgebreide spa- en fitnessruimten en negen vergader- en evenementenruimtes.

Het nieuwe NH Collection ligt in de hoofdstraat van Helsinki, Mannerheimintie, tegenover het centraal station. Met nog geen 30 minuten reizen met de trein of auto vanaf het vliegveld, is het hotel de perfecte locatie voor zakenreizigers en toeristen die in het hart van de stad willen verblijven.

Dillip Rajakarier, CEO van Minor Hotels en Group CEO van Minor International: “We zijn verheugd om ons eerste hotel in Finland aan te kondigen en daarmee onze aanwezigheid in Scandinavië te vergroten. Wij geloven dat dit een markt is met een aanzienlijk groeipotentieel voor Minor Hotels en daarom investeren we in iconische panden zoals het aankomende NH Collection Helsinki Grand Hansa en het NH Collection Copenhagen.”

Leea Tolvas, CEO van Ylva, zegt hierover: “We zijn erg enthousiast om een nieuwe hoteleigenaar, uitbater en investeerder naar de markt te brengen, die wereldwijd bekend staat om haarunieke luxe bestemmingen. Vorig jaar werden er 3,7 miljoen overnachtingen geregistreerd in Helsinki – een veel hoger cijfer dan in 2021. De groei zal naar verwachting aanhouden en er is ruimte in de markt voor hotels van hoge kwaliteit, vooral voor fijnzinnige toeristen die op zoek zijn naar luxe en premium ervaringen.”

Onlangs heeft NH Collection haar eerste hotels in het Midden-Oosten en Azië gelanceerd: NH Collection Dubai The Palm en NH Collection Maldives Havodda Resort. Recente toevoegingen aan het NH Collection portfolio in Europa zijn NH Collection Milano CityLife, NH Collection Frankfurt Spin Tower en NH Collection Prague Carlo IV. Daarnaast is het merk in 2024 van plan om NH Collection Chiang Mai Ping River in Thailand en NH Collection Luang Prabang in Laos te openen, evenals een aantal andere nieuwe accommodaties in China in het komende jaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details