BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
MICHELIN Gids creëert onderscheiding voor hotels: de MICHELIN sleutel
De MICHELIN sleutel.

MICHELIN Gids creëert onderscheiding voor hotels: de MICHELIN sleutel

De teams van de MICHELIN Gids hebben meer dan 5.000 hotels en logies over de hele wereld geselecteerd. Om de etablissementen uit deze selectie in de kijker te zetten, die uitzonderlijke hotel- en reiservaringen aanbieden, roept de MICHELIN Gids nu een speciale onderscheiding in het leven: de MICHELIN sleutel. Die zal in 2024 voor het eerst worden toegekend.

“De MICHELIN sleutel is een duidelijke en betrouwbare indicatie voor reizigers. Net zoals MICHELIN sterren toekent aan restaurants, die koken tot een kunst verheffen, wordt de MICHELIN sleutel een bijzondere waardering voor de meest uitzonderlijke hotels over de hele wereld. Tegelijk vormt deze onderscheiding een erkenning van het teamwork van gedreven en gepassioneerde hospitalityprofessionals”, verduidelijkt Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de MICHELIN Gids.

De voorbije vier jaar hebben de teams van de MICHELIN Gids hun hotelselectie herbekeken. Net zoals bij de restaurants wil de MICHELIN Gids in alle onafhankelijkheid hotels en logies aanbevelen die reizigers gepersonaliseerde ervaringen bieden. De MICHELIN sleutel is enerzijds een reactie op de toenemende standaardisering van hedendaagse accommodaties – op het vlak van design, interieurontwerp, oog voor detail in de kamers, … Anderzijds wil MICHELIN de emoties van gasten prikkelen door ze op weg te zetten naar etablissementen die op alle gebieden uitblinken: van de architecturale keuzes over het vakmanschap en van de zin voor detail tot het uitstralen van een unieke persoonlijkheid.

De nieuwe selectie van de MICHELIN Gids beveelt meer dan 5.000 opmerkelijke hotels in 120 landen aan, in alle prijscategorieën en stijlen. Voor de selectie baseerde MICHELIN zich op vijf criteria:

• een bestemming op zich: het hotel draagt bij aan de lokale ervaring
• architectuur en interieurontwerp van uitmuntend niveau
• kwaliteit en consistentie van de service, het comfort en het onderhoud
• specifieke eigenheid die de persoonlijkheid en het unieke karakter van het hotel weerspiegelt
• kwaliteit van de ervaring in evenwicht met de prijs

De hotelselectie gebeurt volledig onafhankelijk van bestaande labels of vastgestelde quotes. MICHELIN Gids heeft daarbij drie doelstellingen voor ogen:

• reizigers de weg wijzen naar accommodaties die veel meer bieden dan een kamer om de nacht door te brengen
• een gastronomische ervaring laten voorafgaan door of uitbreiden met een memorabele hotelervaring
• één onafhankelijk platform bieden om een verblijf te kiezen, te boeken en te reviewen

De hotelselectie verkennen is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, zowel op de website van de MICHELIN Gids als in de mobiele app. Reizigers kunnen er inspiratie opdoen in de magazinerubriek, accommodaties met elkaar vergelijken door te filteren, een kamer boeken, online betalen en achteraf feedback geven of hun ervaringen delen.

Toekomstige reizigers kunnen terecht bij de klantendienst die 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar is. Daarnaast is een team van reisexperts gespecialiseerd in het bieden van begeleiding op maat.

Elk jaar zal de MICHELIN sleutel uitzonderlijke etablissementen onderscheiden die geleid worden door teams met een unieke expertise. De MICHELIN sleutel wordt toegekend na een of meerdere verblijven die anoniem worden uitgevoerd door de selectieteams van de MICHELIN Gids.

De teams van MICHELIN bezoeken momenteel tal van accommodaties en zullen de eerste sleutels uitreiken in de eerste helft van 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details