BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Maximaal rendement uit online zichtbaarheid. Meer commissievrije boekingen
Boekingen via externe platforms.

Maximaal rendement uit online zichtbaarheid. Meer commissievrije boekingen

Om een goede bezettingsgraad te behalen is het belangrijk je accommodatie te promoten op verschillende boekingsplatformen. Streef daarbij naar een gezonde balans tussen indirecte en directe boekingen, zodat je commissiekosten onder controle blijven. Naast een sterke online zichtbaarheid heb je dus een vlot direct boekingsproces nodig voor een rendabele distributiestrategie.

In een ideale wereld komen alle reizigers meteen op je hotelwebsite terecht en gebeuren alle reserveringen rechtstreeks. In de praktijk wordt er echter heel vaak via externe platformen geboekt. Het is daarom essentieel om met je hotel of B&B aanwezig te zijn op deze kanalen. 

Maximale conversie.

“Om een optimale online zichtbaarheid te bereiken ontwikkelde Stardekk de Cubilis Channel Manager”, zegt Niels Vanden Buverie, Chief Commercial Officer (CCO) van Stardekk. “Je Channel Manager is de motor van je online distributie. Via een overzichtelijk centraal dashboard beheer je eenvoudig prijzen en beschikbaarheden op de verschillende kanalen. Dankzij de real-time synchronisatie zijn overboekingen verleden tijd.”

MEER DAN 200 KANALEN

Cubilis geeft toegang tot meer dan 200 OTA’s (bv. Booking.com, Expedia, Airbnb) en metasearchplatformen (bv. Trivago, Google Hotel Search). Daaronder vallen niet alleen grote spelers, maar ook lokale boekingssites die belangrijk kunnen zijn om specifieke doelgroepen te bereiken. Op die manier heb je een brede waaier aan distributiekanalen.

Maximale conversie.

Cubilis koppelt met diverse Property Management Systemen, zoals Bookingplanner, Mews, Protel en Opera. Hierdoor worden prijzen en restricties automatisch uitgewisseld tussen de Channel Manager en het gewenste PMS. Verder is er een connectie mogelijk met Global Distribution Systemen, Revenue Management Systemen en Payment Service Providers, wat de online distributiestrategie verder versterkt.

MEER RECHTSTREEKSE BOEKINGEN, MINDER COMMISSIE

Online aanwezigheid is onmisbaar voor een hotel in deze digitale wereld. Voor de rentabiliteit van je accommodatie is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen reserveringen via externe platformen en rechtstreekse boekingen. OTA’s kunnen dienen als reclamebord om meer potentiële gasten naar de eigen hotelwebsite te lokken. Vanden
Buverie: “Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 50% van de websitebezoekers jouw hotel heeft gevonden via een OTA, het zogeheten ‘billboard effect’. Toch mag je niet vergeten dat websitebezoekers waardeloos zijn als de conversie niet goed zit. Om voldoende directe boekingen te genereren, moet je website professioneel ogen en een moeiteloos boekingsproces bieden. Met Cubilis heb je een gebruiksvriendelijke boekingsmodule die naadloos integreert met elke website. Het is een win-winsituatie: de gast is zeker van de voordeligste prijs en als hotelier betaal je
minder commissie.”

GA VOOR HOGERE CONVERSIE

De Cubilis Booking Engine is ontworpen met oog op maximale conversie. De CCO van
Stardekk benadrukt de rol van de ingebouwde Ratebox: een prijsvergelijkingstool die het voordelige rechtstreekse tarief uitlicht en gasten met een opvallende knop aanmoedigt om te boeken. Verder kan je arrangementen en extra’s toevoegen om je inkomsten per reservering te verhogen.

Aangezien gasten vaak vooraf willen betalen, moet je in een snelle en veilige betaalmethode voorzien. Vanden Buverie: “De Booking Engine biedt integratiemogelijkheden met verschillende Payment Service Providers waarmee de gast veilig kan betalen via zijn favoriete betaalmethode, zonder extra kosten voor de hotelier.”

INDEPENDENT HOTEL SHOW AMSTERDAM
14 – 15 MAART 2023. CUBILIS STAND: K39.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details