BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Master Oak maakt van hotel Corsendonk-Hooge Heyde de elegantie zelve

Master Oak maakt van hotel Corsendonk-Hooge Heyde de elegantie zelve

Na een overname in 2018 zocht Hotel Corsendonk – Hooge Heyde volop naar een vernieuwde identiteit. Operational manager Jan-Felix Nédée creëerde een boutique hotel met elegante kleurenpatronen voor elk vertrek. Zijn team stak o.a. 38 hotelkamers, de lobby, het restaurant, de feestzaal én de wellnessruimte in een nieuw jasje. Master Oak speelt daarin een hoofdrol.

Met sommige materialen werkte Jan-Felix voor de eerste keer: Unilin Clicwall is er daar één van. Jan-Felix: “In bepaalde ruimtes, zoals onze wellness, moesten we valse wanden creëren. Clicwall bleek daar perfect voor geschikt. Onze schrijnwerker kon met duidelijke instructies aan de slag: welke vijzen zijn nodig? Hoe zaag je de materialen op de beste manier? Duidelijke aanwijzingen van Unilin Panels zorgden voor een mooi resultaat.”

“Op het einde van het project toonde een Unilin Panels vertegenwoordiger ons ook nog Master Oak,” vervolgt Jan-Felix. “Het bleek de perfecte match te zijn voor onze tafelbladen. De platen zijn erg mooi: ze lijken qua afwerking zeer sterk op eiken fineer. Zelfs mijn eigen medewerkers hadden moeite om Master Oak te onderscheiden van echt hout.”. Daarnaast is Master Oak ook nog eens krasbestendig en kleurvast, zodat de tafels bij langdurig gebruik mooi blijven.

“Ik wilde voor dit project absoluut met een Belgisch product aan de slag”, begint Jan-Felix. Omdat hij erg houdt van natuurlijke materialen, zocht hij decors die daar zo dicht mogelijk bij aanleunen en tegelijk slijtvast en duurzaam zijn. “De Unilin Panels-producten leenden zich uitstekend voor deze renovatie: top qua prijs-kwaliteit, en ze ogen allemaal luxueus.”

Jan-Felix kon zijn geselecteerde kleuren overal doortrekken. “De meeste decors in HPL zijn ook verkrijgbaar in Clicwall. Handig om ruimtes waarin verschillende materialen gebruikt worden in elkaar te laten overlopen. Dat wekt rust en herkenbaarheid op – belangrijk in een hotelomgeving.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details