BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Lift je hotelbeleving naar een hoger niveau

Lift je hotelbeleving naar een hoger niveau

Eersteklassemobiliteit voor hotelgasten

Een goed functionerende, stijlvolle en nette lift biedt extra comfort en veiligheid aan je gasten. En dat heeft meteen een impact op de reputatie van je hotel. Cosmolift, een dochterbedrijf van de internationale liftgroep Schindler, begrijpt als geen ander hoe belangrijk een betrouwbare lift is voor de hotelbeleving.

Of je nu een klein of groot hotel runt, de lift is van groot belang. Na het inchecken is de lift vaak het eerste wat je gasten gebruiken om zich met hun bagage naar hun kamer te begeven. Zo bepaalt de lift mee de eerste indruk die zij van je hotel krijgen, al dan niet onbewust. Je wil toch niet dat je gasten met hun koffers de trap op moeten? Wanneer ze zich van hun kamer naar beneden begeven, bijvoorbeeld voor het ontbijt, stellen ze het eveneens op prijs dat ze de trap niet hoeven te nemen. Ook je medewerkers waarderen ongetwijfeld de aanwezigheid van een lift, zeker wanneer ze veel te dragen hebben. En als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je personeel tevreden te houden. Kortom, een goed werkende lift biedt voordelen voor iedereen.

De liften in Hotel Andromeda beschikken over de laatste nieuwe technologieën, wat meer comfort biedt.

Stijlvol maatwerk

Cosmolift is gespecialiseerd in professionele en betrouwbare liftinstallaties, van een nieuwe lift tot onderhoud, herstellingen en renovaties. Een recent project in die laatste categorie is Hotel Rosa in Oostende, een renovatie van het vroegere Imperial Hotel. “Het bestaande liftsysteem was verouderd en aan een grondige opknapbeurt toe. We stelden een nieuwe lift op maat samen, die past in de smalle liftkoker”, vertelt Steven Vandenberghe, projectmanager bij Cosmolift. “We denken mee met onze klanten. Ze kiezen uit verschillende stijlen, kleuren en opties, zodat de lift matcht met het gebouw en het gebruik. In Hotel Rosa werd er gekozen voor een houtmotief als afwerking, wat perfect past bij de stijlvolle en natuurlijke uitstraling van het hotel. Op die manier brengt de lift de gasten niet enkel comfortabel naar hun kamer, maar betekent ze ook een toegevoegde waarde voor het interieur. Ze beschikt bovendien over de laatste nieuwe technologieën, zoals geïntegreerde toegangscontrole, en heeft een geruisloze werking. Dit alles biedt nog meer comfort.”

Tijdens de installatie in Hotel Andromeda bleef er telkens één lift beschikbaar. Zo ondervonden de gasten nauwelijks hinder.

Duurzame visie

Duurzaamheid speelt een centrale rol in Hotel Rosa. Die visie wordt ook doorgetrokken naar het liftsysteem. “Al onze liften zijn gemaakt om zolang mogelijk mee te gaan. Na een professionele installatie staan we ook in voor een goed onderhoud, tijdige reparaties en vervanging van noodzakelijke componenten zodat de lift optimaal blijft werken”, zegt Steve. “Daarnaast besteden we veel aandacht aan ecologie. Onze liften hebben een energieklasse A volgens de ISO-25745 norm, waardoor ze minder energie verbruiken. Daarnaast wordt de stroom die opgewekt wordt door de lift teruggezet op het net. Dat maakt onze liften niet alleen goed voor het milieu, maar ook financieel interessant voor het hotel. Zeker in tijden van hoge energiekosten.”

Na de installatie staat Cosmolift in voor een goed onderhoud en tijdige reparaties zodat de lift optimaal blijft werken.

Minimale hinder, maximaal comfort

Een goed functionerende lift is essentieel voor de beleving in een hotel. Daarom kunnen de klanten van Cosmolift rekenen op de beste 24/7-service. “In de eerste plaats proberen we interventies te voorkomen met regelmatig onderhoud en reparaties. Doet zich toch een storing voor, dan zijn onze technici dag en nacht beschikbaar om ze snel en efficiënt op te lossen. Ook tijdens de installatie letten onze teams er op dat de hinder minimaal blijft. Bij een ander project in Oostende, C-Hotels Andromeda, bleef het hotel open tijdens de renovatie van de vier liften. Hier was een strakke planning cruciaal. Het hotel beschikt over twee liften in duplex, waarvan telkens één lift beschikbaar bleef met een minimum aan overlast voor de gasten”, licht Steve nog toe. “Want hun comfort en veiligheid komen voor ons altijd op de eerste plaats. De liften in dit hotel hebben trouwens een hogere snelheid. De liftschachtafmetingen lieten toe om de snelheid van 1 meter per seconde aan te passen naar 1,6 meter per seconde. Dit betekent een grote meerwaarde voor het hotel.” ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details