BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Kamerbewaking kan beschermen tegen overtredingen

Kamerbewaking kan beschermen tegen overtredingen

Voorkom wat je niet kan voorspellen

Elke hotelier heeft wel eens te maken gehad met gasten die op de kamers roken, veel te luid zijn of de kamerbezetting overschrijden. Al deze overtredingen kosten geld, tijd en veel stress. Natuurlijk komen zulke losstaande incidenten voor. Het is onmogelijk om dat volledig uit te sluiten, maar je kan wel iets doen voordat potentiële schade of klachten van gasten ontstaan.

Als horecaprofessional denk je misschien nog niet na over kamerbewakingsapparatuur omdat deze apparaten zo nieuw zijn. Of je nu hotelier, eigenaar van een tijdelijke huurwoning of gebouwbeheerder bent, ze kunnen beter helpen dan je denkt. De functies van kamerbewakers zijn niet allemaal gelijk, maar over het algemeen waarschuwen ze als er iets niet in orde is. Een ding hebben ze gemeenschappelijk: ze detecteren en melden geluidsovertredingen. Dat maakt het een investering die het waard is om te overwegen. 

Onderzoek wijst uit dat luchtkwaliteit voor meer dan de helft van de gasten meespeelt bij de keuze voor een hotel.

Onderzoek naar rookklachten

In een onderzoek in Californië werden 383 hotels met in totaal 27.798 hotelkamers gevraagd om na te gaan hoe vaak er onterecht werd gerookt. In dit onderzoek werden zowel volledig rookvrije hotels als hotels met rookkamers onderzocht. Zij ontdekten dat hotels met rookkamers ongeveer 300 rookincidenten per jaar meldden en rookvrije hotels ongeveer 200 per jaar. Dit vormt niet alleen een gezondheidsrisico voor medewerkers en gasten, het is ook duur om de geur van sigarettenrook te verwijderen. Je zal medewerkers moeten betalen voor langere werkuren bij het schoonmaken van de kamer, de benodigde schoonmaakmiddelen kosten meer en beddengoed of meubilair moet mogelijks vervangen worden. Als de schade door roken binnenshuis heel erg is, kan de kamer misschien zelfs een tijdje niet gebruikt worden. Bepaalde bewakingsapparatuur, zoals Alertify, kan roken binnenshuis detecteren, zelfs op niveaus die geen traditionele rookmelders doen afgaan. Zo bescherm je meubels, beddengoed en muren tegen schade door roken.

Zo’n 75 procent van de geluidsklachten wordt niet gemeld, toch is het meest voorkomende klacht voor hoteliers.

Luidruchtige gasten

Overmatig lawaai, of de gasten nu aan het feesten zijn of zich er gewoon niet bewust van zijn, is de meest voorkomende klacht die hoteliers ontvangen. Slechts 25 procent van alle geluidsklachten wordt gemeld. De overige 75 procent wordt weliswaar niet gemeld aan het hotelpersoneel, maar heeft wel een negatieve impact op het bedrijf, want de niet gerapporteerde geluidsklachten zijn vaak te zien in online beoordelingen. Die kunnen toekomstige boekingen op hun beurt negatief beïnvloeden. 

Kamerbewakingsapparatuur kan niet garanderen dat je nooit meer buitensporig luidruchtige mensen ontvangt. Maar het laat je wel toe in te grijpen voordat gasten in omliggende kamers gefrustreerd raken of bellen om te klagen. Sommige apparaten kunnen ook in realtime waarschuwen als de maximale bezettingsgraad is overschreden. Zo weet je dat er iets mis is, zelfs als het geluidsniveau nog niet te hoog is of als er niet in de kamer wordt gerookt. Bovendien krijg je waardevolle gegevens, waaronder informatie over de algemene binnenluchtkwaliteit, het risico van schimmelgroei en meer.

Om hotelkamers te beschermen tegen deze incidenten en meer, kan je bij Alertify terecht. Het systeem biedt toegang tot een online portaal waar alle gegevens uit het verleden te bekijken zijn en waar je bewijsstukken van overtredingen kan downloaden voor geschillen met gasten. Pas de triggerpoints voor overtredingen aan de persoonlijke behoeften van jouw hotel aan en begin met het voorkomen van wat je niet kan voorspellen. ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details