BEFRNL

Platform over hotelmanagement, inrichting en design in Vlaanderen
Innovatieve vacaturebank pakt personeelstekort in horecasector aan

Innovatieve vacaturebank pakt personeelstekort in horecasector aan

Beter inzicht in functie, bedrijf en sector zorgt voor betere match met werkzoekenden.

Het personeelstekort in de horeca is er nog minimaal twintig jaar is de verwachting. De nieuwe vacaturebank ‘Functies in de Horeca’ wil de tekorten helpen oplossen door werkzoekenden beter te matchen met bedrijven, onder meer door vacatures meer tot leven te laten komen.

De vacaturebank geeft een volledig beeld van de functie, het bedrijf, wat er zo leuk aan is, de eisen, de extra’s, hoe de werkweek eruit ziet en reviews van toekomstige collega’s. ,,We stellen de werkzoekende centraal en willen hem of haar voorzien van de informatie die nodig is om te beslissen of de functie en het bedrijf bij hem of haar past. Door deze significant andere insteek gaan we de wereld van de vacaturewebsites opschudden”, zegt medeoprichter van Jobtriggers Pascal Joore.

Krapte blijft

In de horeca werken in totaal 562.000 mensen en dit zullen er nog meer worden. Er zijn namelijk 6% meer horecabedrijven bijgekomen het afgelopen jaar.  Het aantal openstaande vacatures is weliswaar iets lager geworden, maar historisch gezien nog altijd extreem hoog met 37.500 vacatures. Bijna 40% van de Horecabedrijven ervaart een personeelstekort.

Employer branding

Joore is ook eigenaar van recruitmentbureau WETALENT. ,,Organisaties zullen nu dubbel hun best gaan doen”, zegt hij. ,,De grootste uitdaging is het behouden van goed personeel. Daarnaast zullen ze toekomstige medewerkers willen enthousiasmeren en overtuigen dat zij voor de kandidaat de perfecte organisatie zijn waar ze willen werken. Employer branding is dan ook steeds breder en dieper geworteld binnen de bedrijven in de sector.”

Transparantie

Transparantie is volgens hem daarbij essentieel. ,,Een mogelijke nieuwe werknemer wil een goed beeld hebben van de inhoud van de functie. Maar het is minstens zo belangrijke dat het bedrijf en de bedrijfscultuur bij de werkzoekende past. De vacatures moeten ingevuld worden, maar wel met de personen die voor langere tijd aan het bedrijf verbonden willen blijven. Anders kost dit weer veel tijd en frustratie voor beide partijen,” zegt hij.

Functies in de Horeca

De nieuwe vacaturebank biedt hier de oplossing voor. Ook voor de bedrijven die de eigen employer branding nog niet perfect op orde hebben. Joore: ,,Functies in de Horeca is het ideale platform voor alle vacatures in de horeca sector en geeft de werkzoekende een perfect beeld van de functie en de bedrijfscultuur.”

Medeoprichter van Jobtriggers Ronald Siemons, actief als marketing consultant: ,,De profielen bestaan niet uit saaie teksten, maar bieden extra relevante informatie over de functie en de organisatie. Denk aan het gebruik van veel sfeerbeelden en video’s die de bedrijfscultuur helder maken. Toekomstige collega’s komen aan het woord die hun ervaringen delen. En met een voorbeeld van de weekagenda is meteen duidelijk welke taken en afspraken bij de functie horen. Ten slotte bevat het profiel een 360 graden foto van de werkomgeving. Hierdoor wordt de absolute beleving gecreëerd.”

Passend solliciteren

De sollicitatie komt direct bij de werkgever terecht, zonder tussenkomst van het platform.We zorgen ervoor dat iedere werkzoekende kan solliciteren op de manier die het best bij hem of haar past. Niet iedereen is in staat een goed CV met motivatie op te stellen, maar kunnen wel heel goede medewerkers zijn. Om die reden hebben we de mogelijkheid toegevoegd dat met via een audio sollicitatie kan reageren. Zo maken we het zo makkelijk mogelijk voor de werkzoekende.

Werken-bij

Siemons: “Je ziet nu vaak dat de vacatures geplaatst zijn op de bestaande bedrijfswebsite. Hierdoor kun je niet goed aangeven wat het bedrijf te bieden heeft en wat de bedrijfscultuur is. Met een eigen werken-bij website ben je hiertoe wel in staat. Jobtriggers biedt iedere MKB-ondernemer de mogelijkheid om deze zeer snel en eenvoudig samen te stellen.

Op basis van een template kan de huisstijl van het bedrijf geïntegreerd worden. Door gebruik te maken van beelden, video’s en teksten wordt de werkzoekende over de cultuur binnen het bedrijf en de openstaande vacatures geïnformeerd. Daarnaast worden voorbeelden van projecten gegeven en is er ruimte voor testimonials en de geschiedenis van het bedrijf.

Zo wordt een authentiek en transparant beeld gegeven wat kandidaten aantrekt, die zich hierbij vinden passen. De werken-bij website kan geïntegreerd worden op de eigen bedrijfswebsite en wordt geplaatst op het platform Functies in de Horeca.

Meer informatie: www.functiesindehoreca.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details